Begunstigelse

Ved at indsætte en begunstiget bestemmer du, hvem der skal overtage rettighederne over forsikringen eller pensionsordningen i tilfælde af, at du dør, før den udløber. Dvs., at du selv kan bestemme, hvem der skal have udbetalingerne. Når en forsikring eller pensionsordning udbetales i forbindelse med dødsfald, og der er indsat en begunstiget, udbetales beløbet uden om boet direkte til den begunstigede. Herved er udbetalingen normalt beskyttet mod afdødes kreditorer.

 

Mere om begunstigelse

Tvangsarvingers indsigelsesret
Hvis en person indsættes som begunstiget, kan tvangsarvingerne gøre indsigelse over for den begunstigede, hvis begunstigelsen må anses som urimelig. Indsigelsen skal ske inden et år efter dødsfaldet. Det er skifteretten, der bedømmer om begunstigelsen er urimelig. Skifteretten lægger bl.a. vægt på

  • baggrunden for indsættelsen af den begunstigede
  • ægtefællens, livsarvingens og den begunstigedes økonomiske behov
  • omstændighederne i øvrigt.


Hvis den begunstigede er indsat som uigenkaldelig inden den 1. januar 2008, kan der ikke anfægtes. Er det derimod sket efter den 1. januar 2008, kan tvangsarvingerne gøre indsigelse, hvis begunstigelsen er urimelig.

Som noget nyt kan tvangsarvinger, der er indsat som begunstigede efter den 1. januar 2008, også mødes med indsigelser fra andre tvangsarvinger om, at begunstigelsen er urimelig. Er tvangsarvingen indsat som begunstiget før den 1. januar 2008, kan andre tvangsarvinger ikke gøre indsigelse.

Hvad er en tvangsarving?
Tvangsarvinger er dem, du er tvunget til at efterlade arv: ægtefælle og livsarvinger.
Livsarvinger er dine egne børn (herunder adopterede børn), men ikke ægtefællens børn (særbørn). Er en af dine egne børn afgået ved døden, før du dør, træder dets børn i det afdøde barns sted som livsarving.

Kom videre

Har du brug for mere information?
Det får du i 'Begunstigelse'.   

 Download dokument (pdf 76 kb)
Sammenlign pensionsopsparinger
Få en oversigt over pensionstyper og find den løsning, der opfylder dine behov.

Sammenlign pensionsopsparinger
Kontakt
70 123 456

Find hjælp


KundeprogramÅbningstider Kortspærring Teknisk support Sikkerhed
Kundeservice

Chat med os


Kundeservice Teknisk Support

Kontakt os


Ring til os Skriv til os Bliv kunde Ris og ros

Book møde

Find os


Søg efter filialer og pengeautomater.
Søg