Køb af andelsbolig

Engang var det som at vinde i lotteriet, hvis man fik fat i en andelslejlighed. De fleste var så billige, at markedet var præget af lange ventelister, vennetjenester og penge under bordet. Sådan er det ikke mere, for andelspriserne er steget siden da, og hvis du vil være sikker på at gøre et godt køb, bør du se dig godt for.

Du er velkommen til at tale med os for at få hjælp til at vurdere, om en andelsbolig er et godt køb for dig. Er andelsboligforeningens økonomi sund, så du ikke risikerer at stige i husleje? Er salgsprisen den rette? Og er et køb realistisk set i forhold til din økonomi?

Book et møde og få rådgivning om køb af andelsbolig

Før du køber en andelsbolig
Der er mange ting, du bør være opmærksom på, når du overvejer at købe en andelsbolig. De fleste regner på, hvad det kommer til at koste dem om måneden at bo i den. Det vil sige 

  • udgifter til lån
  • boligafgift
  • faste udgifter som f.eks. varme, el, vand og fællesudgifter.

Det er også vigtigt, men det er ikke nok, hvis du vil være sikker på at gøre et godt køb. Du bør også kigge på f.eks. ejendommens stand og foreningens økonomi, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser.

Andelsprisen
Før du køber, bør du vurdere, om du vil kunne sælge andelen til samme pris, som du selv giver for den, så du ikke taber penge, når du engang vil sælge. Her kan det være en god idé at huske på, at hvis en forening har fastsat andelsprisen maksimalt i forhold til den højeste vurdering, vil du have større risiko for at miste penge ved et salg, end hvis foreningen kun har sat prisen til f.eks. 80 % af den maksimale vurdering.

Et godt råd: Overvej om du vil kunne sælge andelen for den pris, du køber den for.

Andelsboligforeningens lån
En del andelsboligforeninger har variabelt forrentede lån, og det betyder, at deres renteudgift kommer til at stige, når renten begynder at stige. Hvis regnskabet kun lige hænger sammen i dag, vil det betyde, at boligafgiften er nødt til at stige. Omvendt findes der også andelsboligforeninger, der betaler afdrag på gælden, så den i en overskuelig fremtid vil være helt væk. De har udsigt til at kunne sætte boligafgiften ned.

Et godt råd: Sæt dig grundigt ind i foreningens årsregnskab for at se, om der er udsigt til en stigende boligafgift.

Ejendommens stand
Det er vigtigt, at foreningen har styr på ejendommens stand og har lagt en plan for, hvornår der skal foretages forbedringer. Endnu vigtigere er det, at der er sparet penge op til at betale for forbedringerne, for ellers risikerer du at komme til at sidde med en højere månedlig ydelse, end du troede.

Et godt råd: Nærlæs foreningens referater, tilstandsrapport og plan for forbedringer.

Book møde
Vi kan både tilbyde at gennemgå din økonomi og vurdere værdien af ejendommen og den enkelte andelsbolig. På den måde får du en rigtig god forudsætning for at vurdere, om udbudsprisen er realistisk – og du får et realistisk finansieringsforslag, der passer til din økonomi. Rådgivningen er uforpligtende for dig. 


Få flere gode råd om køb af andelsbolig (pdf)Book et møde, hvis du ønsker et lånetilbud

Kom videre

Find bolig
Søger du efter en andelsbolig, et sommerhus eller en lejlighed til forældrekøb så find den helt rigtige bolig på home.dk.

Find bolig
Vælg boliglån
Kender du dine behov? Så læs mere med det samme.

Kontakt
70 123 456

Find hjælp


KundeprogramÅbningstider Kortspærring Teknisk support Sikkerhed
Kundeservice

Chat med os


Kundeservice Teknisk Support

Kontakt os


Ring til os Skriv til os Bliv kunde Ris og ros

Book møde

Find os


Søg efter filialer og pengeautomater.
Søg