Kom godt fra studie til arbejdsliv: 8 gode råd

Allerede under din uddannelse kan du forbedre dine muligheder på arbejdsmarkedet. Ulla Hjorth Andersen, som er karrierekonsulent på Aarhus Universitet, røber sine 8 bedste råd til at gøre overgangen fra studie til arbejdsmarkedet mere glidende.

  • 1.  Praktik

    Hvis du har mulighed for praktikforløb, kan det både give dig spændende opgaver på cv’et, ny viden, øget kendskab til dine egne kompetencer, erfaring fra en specifik branche og et udvidet netværk. 

    Guide: Kan du læse i udlandet for 0 kr.? Sådan kommer du godt af sted
    Kontakt

    Ung Økonomi – vi er her for at gøre det nemt

    Som du kan se, behøver økonomi ikke være kedeligt, men ofte kræver det lidt sparring. Derfor har Danske Bank et helt hold af Ung rådgivere som kan sparre og svare på alle de spørgsmål, der har med Ung økonomi at gøre. Og du kan roligt spørge løs - du er ikke den første, der har haft brug for et godt råd.
    Book møde

    - eller ring til os på 45 130 100

    4020F9127DD50674
    Bliv klogere på alt det, vi kan hjælpe med i Ung Direkte (1:18)
  • 2.  Tjek, hvilke muligheder fagene giver

    Hvis du har en idé om, hvilken vej du gerne vil gå jobmæssigt, så undersøg, hvordan andre er kommet ud i den type jobs. Hvilken studieretning eller hvilke fag havde de f.eks.? Men vær også opmærksom på, at mange fagligheder kan føre til samme job. En arbejdsgiver kigger på hele pakken. Både erfaringer og dine faglige og personlige kompetencer, så lad være med at vælge et fag, hvis du overhovedet ikke interesserer dig for det… 
  • 3.  Få et studiejob

    Studiejob er win-win. Du får erfaring OG tjener penge på det. Og ofte har nyansatte dimittender en fortid som studentermedhjælpere. Hvis du leder efter det rette studiejob, så overvej, hvilke kompetencer, erfaringer eller netværk du kan tage med derfra og ind i dit kommende arbejdsliv.

  • 4.  Frivilligt arbejde

    Lav noget du brænder for og som samtidig er relevant for det, du kunne tænke dig at arbejde med. Du tjener ingen penge, men det er meningsfuldt, og du får værdifuld erfaring, der kan hjælpe dig ind på arbejdsmarkedet. 

  • 5.  Samarbejd med virksomheder

    Tag chancen, når du skal skrive en opgave og se, om du kan skrive den i samarbejde med en virksomhed.  Det giver både branchekendskab og fagligt netværk – og kan nogle gange føre til, at du bliver rekrutteret. 

    Artikel: Første job? Sådan finder du af hvad du skal have i løn

  • 6.  Deltag i arrangementer

    Både fagforeninger og universiteter afholder karrieredage og kurser i jobsøgning. Nogle virksomheder afholder også rekrutterings-events og case-competitions, hvor de leder efter fremtidens talenter. Grib mulighederne. 

  • 7.  Få en LinkedIn-profil

    Det er en god idé at oprette en profil på LinkedIn. Her bliver du selv synlig, og du kan bruge siden som et søgeværktøj – og så kan du se, hvordan andres karrierer har udviklet sig. 

    Fakta

    Tre tips til din LinkedIn-profil

    Udfyld så meget som muligt
    Jo flere felter, du udfylder, jo lettere er det at blive fundet. 

    Tænk over de ord du bruger
    Hvilke ord vil den person, der kunne tænkes at lede efter en sådan som dig, bruge i søgefeltet? Tænk som din kommende arbejdsgiver og fold dine kompetencer lidt ud med nogle andre ord end de meget fagspecifikke. Folk leder efter en, der kan løse deres problemer. Eksempel: Skriv ikke kun ’kiropraktor’, skriv også ’ondt i ryggen’.

    Find stikordene
    Kig på jobannoncer til de stillinger du gerne vil have – hvilke vigtige stikord bliver der brugt? Brug dem på din profil i dit eget sprog.

    Kilde: Abelone Glahn, LinkedIn-specialist – find flere tips på abeloneglahn.dk.

  • 8.  Søg bredt

    Hvis du er klar til at flytte dig geografisk, og er åben for at søge jobs hos små og mellemstore virksomheder, bliver dine muligheder for at finde et job pludselig meget større. Og du kan jo altid flytte tilbage igen, hvis ikke du ender med at falde pladask for det nye sted, du bor.  
    Fakta

    Vidste du, at … 

    Der er mange karrieremuligheder i Danske Bank. Hvis du er interesseret i en karriere hos os, kan du læse meget mere om de mange muligheder på vores karriere-website.

    Læs mere

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.