Kan du læse i udlandet for 0 kr.?

Frankrig, USA, Asien. Drømmer du om et studieophold i udlandet? Så er der mange muligheder. Se her, hvordan du kan få råd til at tage af sted – og kan komme hjem uden gæld.

  • 1.  Penge at leve for

    Du kan både få SU og SU-lån med, hvis studierne eller praktikken i udlandet er godkendt som en del af din SU-berettigede uddannelse i Danmark. Spørg en SU-vejleder på dit uddannelsessted – eller læs mere på SU.dk.
    Kontakt

    Ung Økonomi – vi er her for at gøre det nemt

    Som du kan se, behøver økonomi ikke være kedeligt, men ofte kræver det lidt sparring. Derfor har Danske Bank et helt hold af Ung rådgivere som kan sparre og svare på alle de spørgsmål, der har med Ung økonomi at gøre. Og du kan roligt spørge løs - du er ikke den første, der har haft brug for et godt råd.
    Book møde

    - eller ring til os på 45 130 100

    4020F9127DD50674
    Bliv klogere på alt det, vi kan hjælpe med i Ung Direkte (1:18)
  • 2.  Betaling for undervisning

    Som studerende i udlandet skal du i nogle tilfælde betale for undervisningen. Hvis uddannelsen er SU-godkendt, kan du få en del af udgiften dækket med et såkaldt udlandsstipendium. Der findes også en lang række udvekslingsaftaler, du kan gøre brug af, så du kan få mange af dine udgifter refunderet. Spørg på dit uddannelsessted eller kontakt f.eks. KILROY– en virksomhed, som er specialiseret i at hjælpe studerende ud i verden.
    Fakta

    Få et introduktionsbrev

    En del universiteter i udlandet kræver et såkaldt introduktionsbrev eller bank statement sammen med din ansøgning. Det er et brev fra din bank, som viser, at du kan klare dig selv økonomisk under opholdet.
    Danske Bank kan, for et mindre gebyr, udstede et introduktionsbrev for dig – og det kan klares på få dage.


    Kontakt Ung Direkte
    Ring 45 130 100 – eller skriv til os

    Book møde
  • 3.  Et sted at bo

    Som studerende er du måske allerede vant til, at huslejen sluger en stor del af dine penge. Det kommer nok ikke til at ændre sig under dit udlandsophold. Men måske har den udenlandske uddannelsesinstitution et særligt kontor, som hjælper udvekslingsstuderende med at finde bolig til en overkommelig pris – eller som i hvert fald kan give gode råd om mulighederne og prisniveauet.
    Fakta

    Søg legater!

    Legater og stipendier kan være et fint økonomisk tilskud til dit udlandsophold. Der findes flere tusinde legater og stipendier rettet mod studerende på forskellige uddannelser. Beløbet, du kan være heldig at få, ligger typisk mellem 1.000 og 20.000 kr. pr. legat – så det kan det godt betale sig at søge og at sende mange ansøgninger.

    Læs mere om mulighederne på Legatbogen.dk
  • 4.  Flybilletter

    Det en god idé at regne flybilletterne frem og tilbage til Danmark med i dine samlede udgifter. Hvis du skal være væk et helt år, vil du måske også gerne hjem til jul eller i andre ferier. Flybilletter er som regel betydeligt billigere, hvis du bestiller dem i god tid, så på det punkt kan god planlægning virkelig betyde noget for din økonomi. 
    Fakta

    Transport i udlandet

    Offentlig transport fungerer meget forskelligt rundt omkring i verden. Både prisen og udbuddet kan variere meget – og den tætte trafik i mange storbyer betyder, at det kan tage utrolig lang tid at komme fra A til B. Det er godt at have med i overvejelserne, når du vurderer, hvor langt fra uddannelses- eller praktikstedet du kan bo.
  • 5.  Studiejob i udlandet

    Måske kan du få et studiejob under dit ophold i udlandet? Det kan være godt at undersøge på forhånd. Undersøg både hvor svært det er at få et job, hvad timelønnen er, og hvor stor arbejdsbyrden på studiet eller praktikstedet er. Så får du et rimelig klart billede af, hvor meget du kan arbejde og tjene.

    Det er også vigtigt at vide, om du har brug for en arbejdstilladelse, og hvor meget du evt. skal betale i skat. Overvej også, om du evt. risikerer at tjene så meget, at det får betydning for din SU.
    Produkt

    Mastercard og rejseforsikring i ét kort

    Som studerende kan du gratis få et Mastercard Direct og tilvælge en rejseforsikring, så du er dækket, når du rejser. 
    Læs mere
  • 6.  Betalingskort og bank

    Du har brug for mindst ét internationalt betalingskort, når du tager til udlandet – og faktisk kan det være en god idé at medbringe to. Så står du ikke helt uden penge, hvis du mister det ene.

    Netbank og mobilbank er heldigvis let at tage med ud i verden, men husk dit MitID. Det er din livline – ikke kun til banken, men også til Borgerservice og alle andre offentlige myndigheder hjemme i Danmark.

    Studerende i Danske Bank

    Bliv kunde for 0 kr.
    Se, hvad vi tilbyder dig

    Er du studerende under 32 år? Så bliv kunde i Danske Bank for 0 kr. – og få rådgivning, kort, konti og de bedste digitale løsninger.

    Se hvad vi kan tilbyde
    – eller ring til os på 45 130 100

  • 7.  Studierabat

    Du kan få studierabat på alt fra cafébesøg til bøger over det meste af kloden. Dit studiekort giver adgang til en række rabatter - så husk at spørge efter dem! Der kan sagtens være studierabat på en vare, en service eller en oplevelse, selv om der ikke er et stort skilt om det på døren. 
  • 8.  Rejseforsikring

    En rejseforsikring er et must, når du er på studieophold i udlandet. Nogle uddannelsessteder har endda krav om særlige forsikringer. Men uanset hvad, er en god forsikring redningen, hvis du f.eks. mister dine ting eller kommer til skade – to ting, der virkelig kan vælte økonomien.

    Vær opmærksom på, at en almindelig rejseforsikring ikke dækker de helt lange udlandsophold. Så tjek dækningen og sørg for, at du har den rigtige forsikring, når dit rejseeventyr begynder.


    Produkt

    Forsikring til unge

    God og billig dækning gennem Tryg, når du studerer i udlandet eller hvis du skal rejse rundt som backpacker.

    Læs mere

  • 9.  Få dit nye budget på plads

    Du får et meget bedre overblik over din økonomi under udlandsopholdet, hvis du lægger et budget. Du kan evt. bruge budgetskemaet her

    Læs hvordan du lægger et budget i artiklen Sådan får du råd til en kop kaffe... eller en ferie
    Fakta

    Grib verden! 

    Find meget mere information om studie- og praktikophold i udlandet på gribverden.dk, som er Uddannelsesministeriets portal om studieophold i udlandet.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.