LEI-koder for virksomheder, foreninger og fonde

Det er et EU-krav, at virksomheder (undtagen enkeltmandsvirksomheder), foreninger og fonde skal have en LEI-kode (Legal Entity Identifier) for at handle med værdipapirer eller derivater, herunder valutaterminsforretninger, som kan handles på børser eller andre finansielle handelssteder i Europa (EØS). Det kan f.eks. være på kendte børser som Nasdaq OMX Copenhagen eller mindre handelssteder som First North.

Kravet gælder også, hvis din virksomhed, forening eller fond har en pasningsløsning, hvor vi handler med denne type værdipapirer på jeres vegne.

Formålet med koden er at styrke myndighedernes mulighed for at holde øje med markedet og dermed øge sikkerheden for dig som investor.

Enkeltmandsvirksomheder behøver ikke en LEI-kode

Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed behøver du ikke have en LEI-kode for at handle med den ovennævnte type værdipapirer. Det gælder også, hvis din virksomhed har en pasningsløsning, hvor vi investerer på dine vegne.



Sådan får du en LEI-kode

Det er nemt at bestille en LEI-kode. Følg disse fem trin:

1.

Vælg en udbyder af LEI-koder.

2.

Indtast jeres oplysninger på udbyderens hjemmeside. Husk CVR-nummer.

3.

Betal registreringsafgiften til udbyderen. Afgiften fremgår af udbyderens hjemmeside.

4.

Udbyderen registrerer jer og sender en bekræftelse.

5.

Hvis du oplyser et CVR-nummer, modtager Danske Bank automatisk LEI-koden. Ellers skal du sende den til din bankrådgiver.

Det er forskelligt, hvor lang tid det tager at få en LEI-kode hos forskellige udbydere. Vi anbefaler altid at købe koden i god tid.

Ofte stillede spørgsmål om LEI-koder

Fakta om MiFID II

MiFID II er en forkortelse for ”Markets in Financial Instruments Directive II”. Direktivet dækker over en lang række regler på investeringsområdet, og reglerne gælder i hele EU.

Formålet med reglerne er at give en bedre beskyttelse af investorer. Reglerne skal samtidig sikre et stabilt indre marked for investeringer og styrke gennemsigtigheden - til gavn for dig og alle andre investorer.

Læs mere om MIFID II

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.