Del

Generationsskifte uden knaster

Maskinproducenten SØBY er i dag ejet af tredje generation af samme familie. Takket være god forberedelse er generationsskiftet gået godt.  

”Vores skifte fra anden til tredje generation er gået over al forventning. Og især det løbende samarbejde med vores far, faster og onkel – det glidende generationsskifte – har gjort det store udslag for os,” siger Morten Frantsen, der i dag ejer og driver virksomheden med sin søster Mette Frantsen og faderen Frants Frantsen.

Virksomheden har i over 55 år produceret maskiner til transport og beluftning af korn. Den blev etableret i 1961 af Jens Frantsen og er nu vokset til over 40 medarbejdere, der sørger for at levere kvalitetsudstyr til forhandlere rundt omkring i Europa.

Se videoen og hør mere om, hvordan SØBY sikrede et succesfuldt generationsskifte fra 2. til 3. generation, og hvilke råd de giver andre virksomheder, som står over for et potentielt ejerskifte.

1CA931A37DD50674

Intet pres
At overtaget ansvaret for et familieklenodie er kommet uden forventningspres, fortæller Mette Frantsen.

”Det har været en kæmpe oplevelse. Der har ikke været noget pres på os fra barnsben om, at vi skulle overtage virksomheden. Der har været en naturlig lyst fra Mortens og min side,” siger Mette Frantsen.

Hun pointerer, at der især er én ting, andre i samme situation bør fokusere på: At forberede sig i god tid.

”Hvis jeg skulle give gode råd til andre, der står foran et generationsskifte, så ville det klart være at planlægge i god tid. Et generationsskifte er ikke noget, man foretager over night, det er en lang proces, der kræver mental forberedelse,” siger Mette Frantsen.