Renten er historisk lav – er det en god idé at omlægge lån?

Den historisk lave rente gør det attraktivt for mange virksomheder med realkreditlån at få lavet et servicetjek af deres finansiering. 

De billigste realkreditlån nogensinde

De lave renter fører til billige realkreditlån, og det åbner op for nye lånemuligheder. Har din virksomhed et realkreditlån, er det oplagt at overveje, om det er tid til at få et servicetjek af lånet. 

Få et servicetjek af virksomhedens lån

Et servicetjek giver dig indblik i, om virksomheden stadig har det rigtige lån med den rette rente i forhold til virksomhedens økonomi, risikoprofil og planer. 

Generelt er det en god idé jævnligt at se på sammensætningen af finansieringen i virksomheden. Om der kan være penge at spare ved at lægge virksomhedens fastforrentede realkreditlån om, hvis renterne er faldet siden lånet blev optaget, afhænger af hvilket lån som skal omlægges og virksomhedens behov og ønsker. Og måske er der et andet lån, der passer bedre til virksomhedens situation og planer?

Det kan også være relevant at se på en omlægning, hvis du ønsker at frigøre likviditet til den daglige drift, nye investeringer eller forbedringer af ejendommen.

En omlægning giver bedst mening, hvis virksomheden får gavn af den lave rente nogle år frem i tiden. Og som altid skal du selvfølgelig se på, hvad det koster at lægge lånet om og holde det op imod gevinsten. 

Få det bedste lån til din virksomhed

Fast eller variabel rente? Afdragsfrihed eller afdrag? Ydelse og løbetid? Og kan det betale sig at lægge om? Lad os hjælpe dig med, om du har det rette lån til din virksomhed.
Book møde

Mulig kursgevinst over tid

En af fordelene ved et fastforrentet realkreditlån med de nuværende lave renter er, at virksomheden potentielt kan se frem til en kursgevinst, hvis renten stiger. Det kræver dog en låneomlægning.

Stiger den 30-årige faste rente med 1 procentpoint, kan der skæres omkring 10% af restgælden – eller måske endnu mere, hvis renten stiger yderligere. Det betyder dog også, at renten på det nye lån er højere end renten på det gamle lån – med mindre man skifter risikoprofilen og vælger variabel rente.

Det er dog langt fra sikkert, at de fordelagtige scenarier opstår. Derfor er det altid en god ide at tale de forskellige muligheder igennem med os.

Book møde

 

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.