Danske Business, juni 2016: Opskriften på et succesfuldt ejerskifte er forberedelse


I denne udgave af Danske Business kigger vi nærmere på, hvordan du bedst muligt forbereder dig på et eventuelt ejerskifte – hvad skal du for eksempel overveje, hvis du vil sælge eller købe en virksomhed, eller hvis du står overfor et muligt generationsskifte.

Vi interviewer eksperter på området fra Deloitte, Qvartz og CBS, og vi besøger virksomheden Søby, der for nylig har gennemgået et succesfuldt generationsskifte. Et tilbagevendende tema er, at forberedelse er blandt de vigtigste elementer, og her er forretningsplanen essentiel. Derfor får du til sidst gode råd fra banken til, hvad en solid forretningsplan skal indeholde, hvis et ejerskifte ligger i tankerne. God læselyst! 

Et succesfuldt generationsskifte - På besøg hos SØBY


SØBY har i over 55 år produceret kvalitetsmaskiner til transport og luftning af korn. Virksomheden blev etableret i 1961 af Jens Frantsen og er nu vokset til over 40 medarbejdere, der sørger for at levere kvalitetsudstyr til forhandlere rundt omkring i Europa.

Vi har besøgt de to medejere, Mette Frantsen og Morten Frantsen, der til dagligt driver SØBY sammen med deres far Frants Frantsen.

Se videoen og hør, hvordan SØBY sikrede et succesfuldt generationsskifte fra 2. til 3. generation, og hvilke råd de giver andre virksomheder, som står overfor et potentielt ejerskifte.
1CA931A37DD50674