FastPay

Hurtig betaling uden kort

FastPay

Information for testbrugere

Vi er rigtig glade for, at du vil være med til at teste, hvordan det er at bruge FastPay i hverdagen.

Da testperioden er på 12 måneder, kan der dukke nogle spørgsmål op undervejs. Derfor har vi her på siden samlet en række praktiske oplysninger, som du måske får glæde af undervejs.

Sådan virker FastPay

FastPay virker alle steder, hvor der kan betales med Mastercard. Det kræver blot, at forretningen har en terminal, der er åben for kontaktløse betalinger.

Du holder dit armbånd eller chipholderen tæt hen på automaten på samme måde, som du gør det med et kontaktløst kort.

Du kan betale op til 350 kr. uden pinkode – og er beløbet højere, skal du indtaste din pinkode. Der kan være andre beløbsgrænser i udlandet.

 

Sådan gør du FastPay klar til brug

I startpakken finder du både et armbånd og en chipholder. Du vælger selv, hvilken af dem du sætter chippen ind i. I princippet kan du faktisk sætte chippen fast lige, hvor det passer dig.

Det har ingen betydning, hvilken vej chippen vender. Bruger du chipholderen, kan du f.eks. sætte den fast på dit eget ur, et armbånd eller i en nøglering. Kun fantasien sætter grænser.

FastPay kræver ingen aktivering.  Betalingen for dine køb hæves på din NemKonto. Pinkoden er den samme som til det eller de kort, du i forvejen har tilknyttet kontoen.

Læs vejledning (pdf)
Se videovejledning

Brug af FastPay i udlandet

I udlandet bruger du FastPay på samme måde som i Danmark. Men der kan være lande (f.eks. England og Frankrig), hvor du kun kan betale mindre beløb kontaktløst. Her må du nøjes med at bruge FastPay til køb under den lokale beløbsgrænse for kontaktløse betalinger (i Danmark er grænsen 350 kr.).

Sådan foregår testen

Vi vil gerne vide, hvordan du bruger FastPay. Så du skal bare bruge FastPay på den måde, som passer dig bedst, og som er mest naturlig for dig.

Efter 2-3 måneders brug kontakter vi dig via netbank eller mobilbank (din indbakke) og  beder dig deltage i en spørgeskemaundersøgelse.  

FastPay er gyldigt i 12 måneder. Herefter lukkes det automatisk.

Sådan spærres FastPay

Du spærrer FastPay på samme måde som andre af dine kort. Mister du din FastPay, spærrer du nemt for brug ved hjælp af Kortspærring. Her kan du også åbne igen, hvis den dukker op igen.

Går chippen i stykker, kan du også her spærre og genbestille chippen i samme arbejdsgang.
Se her, hvordan du spærrer kort

Sådan kommer du i gang med FastPay

432dd0cf-00090249-c58153f8

FAQ

 • Hvor længe kan jeg bruge FastPay?
  Du kan bruge FastPay i 12 måneder. Herefter lukkes den automatisk. Datoen for udløb ser du på kortet fra startpakken, som chippen sad på eller i kortoversigten i mobilbanken. 
 • Min chip er knækket/virker ikke. Hvad skal jeg gøre?
  Du kan genbestille din FastPay i både mobilbanken og netbanken. Gå ind under Kort og vælg FastPay og Genbestilling. Kortet bliver samtidig spærret. I løbet af 1-2 uger får du den nye chip med posten. Det er gratis at genbestille chippen. 
 • Kan jeg få et nyt FastPay armbånd og/eller chipholder?

  Nej, det kan vi desværre ikke tilbyde, da der kun er fremstillet et begrænset antal til testen.

  Du kan selvfølgelig fortsat bruge chippen til betaling og evt. sætte den ind i en anden form for holder.

  Vil du ikke bruge FastPay mere, skal du spærre FastPay via din mobil- eller netbank under Kort.

 • Jeg har tabt min FastPay. Hvad skal jeg gøre?
  Du skal hurtigst muligt spærre din FastPay via netbanken eller mobilbanken. Skulle den dukke op igen, kan du åbne den igen samme sted.  Sker det inden udløb af den 12 måneders testperiode, har du mulighed for at genbestille chippen. Men vi har ikke mulighed for at sende nyt armbånd eller chipholder. 

   

 • Virker FastPay i udlandet?

  Ja, FastPay virker over hele verden, hvor forretningerne tager imod Mastercard, og kortterminalen er åben for kontaktløse betalinger.

  Dog skal du være opmærksom på, at beløbsgrænsen for kontaktløse betalinger uden pinkode fastsættes lokalt, så det ikke altid vil svare til 350 danske kroner. Og i nogle lande godtages kontaktløse betalinger ikke over denne grænse. Det gælder f.eks. i England og Frankrig.

 • Kan FastPay bruges på internettet?
  Nej, kortet er spærret for brug på internettet. Og har ikke nogen CVC kode som normalt bruges ved køb på nettet. FastPay er kun til brug i butikker, cafeer og lignende steder.

   

 • Er der et maksimum for, hvor store beløb jeg kan betale med FastPay?
  Der er nogle sikkerhedsmæssige grænser, men som udgangspunkt kan du betale, så længe der er dækning på kontoen og der anvendes pinkode.  
 • Der er trukket et beløb på min konto, som jeg ikke mener, er mit køb. Hvad skal jeg gøre?

  Hvis du ikke kan genkende betalinger på FastPay (og andre kort), kan du gøre indsigelse. 

  Læs mere om indsigelse
  Er din FastPay forsvundet, skal du spærre kortet med det samme via din mobil- eller netbank.

  Læs mere om spærring

 • Hvad sker der, når testen er slut?

  Efter testen vil vi evaluere testkundernes brug af FastPay og svarene fra det spørgeskema, som vil blive udsendt 2-3 måneder efter opstart af FastPay.

  Herefter vil vi tage stilling til, om vi vil introducere FastPay som et alternativ til et almindeligt Mastercard.

Andre har også setFå alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.