Tilbagebetaling af tidligere opkrævet gæld

Danske Bank, og dermed også Realkredit Danmark, har på grund af datafejl i det system, der håndterer vores inkassokunders gæld, i en årrække opkrævet for meget gæld fra nogle inkassokunder. Det beklager vi meget og betaler nu de penge tilbage, vi har opkrævet for meget, plus en kompensation for den tid, hvor de berørte kunder kunne have haft pengene til deres rådighed.

Hvis du skal have penge tilbage

Vi undersøger i øjeblikket alle de sager, der kan være omfattet af fejlen. Derfor kan der gå lidt tid, inden vi ved, om du skal have penge tilbage.

Alle kunder, der kan være påvirket af fejlen, modtager et brev fra os. Hvis du skal have penge tilbage, vil du i brevet kunne se, hvor meget du skal have tilbage, og hvordan du får pengene retur.


Du kan anmelde yderligere tab

Hvis du mener, at du har lidt et yderligere indirekte tab eller et tab ud over det beløb, du får tilbage, kan du anmelde det ved at udfylde formularen og sende den til os. 
Anmeld tab   Report additional loss
Vi kontakter dig snarest muligt efter, at vi har gennemgået henvendelsen.

Spørgsmål og svar

 • Hvorfor kontakter I mig?
  Vi kontakter dig, fordi Danske Bank, og dermed også Realkredit Danmark, har haft datafejl i det system, der håndterer vores inkassokunders gæld. Det betyder desværre, at vi i nogle tilfælde har opkrævet mere gæld, end vi har været berettiget til.
 • Hvad er det for en fejl?
  I 2004 introducerede vi et nyt it-system til behandling af inkassosager. Det medførte datafejl, som har betydet, at vi desværre i nogle tilfælde har opkrævet gæld, der var forældet, eller har opkrævet mere gæld, end de berørte kunder skyldte.
 • Hvordan beregner I kompensationen?
  Hvis du skal have penge tilbage har vi beregnet kompensationen for den tid, du kunne have haft pengene til din rådighed og frem til tilbagebetalingsdagen. Vi tager udgangspunkt i den officielle udlånsrente, som Nationalbanken har fastsat, plus et lovbestemt tillæg, hvor tillægget i perioden har ligget på 7-8%.
 • Skal jeg betale skat af pengene?
  Vi er i dialog med skattemyndighederne om, hvorvidt du skal betale skat af tilbagebetalingen og kompensationsbeløbet. Vi orienterer dig, så snart vi har en afklaring om det.
 • Hvornår får jeg mine penge?
  Vi betaler pengene tilbage så hurtigt som muligt. Brevet, du modtager, indeholder mere information om, hvornår vi overfører pengene til dig.