Skræddersyet løsning til studerende

Som studerende er der mange ting at holde styr på, og det kan nogle gange være svært at få økonomien til at hænge sammen. Derfor tilbyder vi en skræddersyet bankpakke og rådgivning for 0 kr. til dig som studerende.    

Ring mig op

 - eller ring på 45 130 100

Mere end kort og konti for 0 kr.

Som studerende får du Danske Studie, der er en bankpakke med alt, hvad du behøver i din daglige økonomi. Du får bl.a. op til 3 kort, ubegrænset antal konti, mobil- og netbank og veksling af rejsevaluta.

Du får også gratis rådgivning og sparring omkring din økonomi, når du har behov for det. Vi er klar til at hjælpe dig, uanset om du skal have: 

 • styr på budgettet
 • sparring omkring din opsparing
 • rådgivning omkring køb af bolig eller bil
 • … eller måske bare har spørgsmål til din økonomi. 

      Se alt det til 0 kr.

Der er mange studerende, der ringer til os, når det er svært at få pengene til at række. Så hjælper vi med at lægge en plan, så det måske ikke sker næste måned. Vi snakker også med mange, når de skal flytte, starte studie, købe bolig eller bil eller noget helt andet. David, rådgiver hos Ung Direkte

Vi er til at tale med

Skal vi sammen se på dine muligheder?

 

Ring mig op     Bliv kunde nu

- eller ring på 45 130 100

Tips & tricks

 • Tilmeld dig Danske Studie, hvis du er kunde i forvejen
 • Flytte sammen
  Hvis du flytter sammen med din kæreste eller en af dine venner, så får I også hurtigt nogle fælles udgifter – og det er ikke sikkert, at I uden videre er enige om, hvordan I deler dem.

  Derfor er det altid en god idé at tale sammen om økonomien på forhånd. I kan evt. starte med at se på vores tema om at flytte sammen. Så er I lidt bedre forbedt på de situationer, der kan opstå, når man bor sammen.

  Læs mere om at flytte sammen

 • Økonomien, når du flytter hjemmefra

  Når du flytter hjemmefra, overtager du som regel også en større det af ansvaret for din egen økonomi. Og så kan der være meget, du skal vænne dig til og lære i løbet af kort tid.

  Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer bedst fra start med din nye økonomi, kan du altid bede om rådgivning i banken – eller starte med at læse vores tema om at flytte hjemmefra.

  Læs mere om at flytte hjemmefra

 • Økonomien, når du er færdig med dit studie
  Når du er færdig med studierne, afhænger din økonomi naturligvis helt af, hvor hurtigt du får et arbejde. 

  Hvis du først skal i gang med at søge job, så er det en god idé at blive medlem af en a-kasse i god tid, inden du er færdig med studierne. Så kan du få dagpenge, mens du søger.

  Hvis du allerede har et job på hånden, kan du læse mere om din nye økonomi under vores tema Du har fået dit første job.
   

  Læs mere om det første job

 • Forskel på kassekredit, lån og bevilget overtræk
  En kassekredit er en aftale med banken om, at du i en periode må bruge flere penge, end du har på din konto – f.eks 5.000 eller 10.000 kr. Men en kassekredit er ikke gratis. Det koster et gebyr at oprette den, og du skal også betale renter, når du bruger kreditten.
   
  Et lån adskiller sig fra kassekreditten ved, at du fra start af har en aftale med banken om, hvordan lånet skal betales tilbage – f.eks med et fast beløb om måneden.
   
  Et bevilget overtræk er en aftale med banken om, at du lov til at overtrække din konto med et vist beløb – f.eks i en måned, hvor du har ekstra mange udgifter. Det koster typisk et gebyr – og du skal hurtigt dække overtrækket ind igen.
   
   

  Læs mere om forbrugslån

Danske Studie

Det til 0 kr. og rabat på ekstra produkter

 • 1-3 kort

  Som Danske Studie-kunde kan du få op til tre betalingskort gratis. Du kan vælge mellem et MasterCard Direct - det har saldokontrol, så du undgår at bruge mere, end du har på kortet - et Visa/Dankort og/eller et MasterCard Basis, hvor du kan ansøge om at få tilknyttet en kredit på 10.000 kr. 

  Alle kort kan bruges til betaling i Danmark og i udlandet.  

  *For at tilbyde dig kortene, skal vi først vurdere din økonomi.

 • Alle de konti, du ønsker

  Der er ingen begrænsning på det antal konti, du kan vælge. Det kan være, du kun har brug for én, eller måske vil du gerne have en konto, som din SU og løn kan gå ind på og en budgetkonto ved siden af, så du lettere kan holde styr på udgifterne. Har du penge i overskud, kan du måske have brug for en opsparingskonto. 

  Sådan bestiller du ekstra konti
  Du får én konto til at begynde med, når du bliver oprettet som kunde. Har du brug for flere, kan du nemt oprette dem i netbanken på din computer. Du logger på her fra hjemmesidens øverste højre hjørne og vælger "Konti" i menuen. Under "Ny konto" kan du nu vælge enten "Opsparingskonto" eller "Ekstra konto" afhængig af, om du vil bruge kontoen til opsparing eller til dit løbende forbrug.

 • Netbank, mobilbank og tabletbank

  Du kan gå i netbank på både computer, mobil og tablet og har dermed mange muligheder for at overskue og styre din økonomi digitalt. 

  Der er lidt forskel på, hvad du kan gøre i de forskellige devices. I netbanken har du adgang til det hele via computer og dit NemID. I mobil- og tabletbanken kan du lidt færre ting, men de vigtigste funktioner er selvfølgelig tilgængelige. F.eks. kan du kan betale en regning, overføre penge, investere, ansøge om et lån eller spærre dit kort. Du kan gøre det, uanset hvor du befinder dig, og det er nemt at logge på med enten en 4-cifret kode, FingerTouch eller FaceID. 

  Læs om mobilbank
  Læs om netbank på computer
  Læs om tabletbank

 • Veksling af rejsevaluta

  Du skal ikke betale gebyr for at veksle valuta, når du skal rejse til udlandet. Når du kommer hjem igen, koster det heller ikke gebyr at veksle den fremmede valuta tilbage til danske kroner. 

  Du skal dog vide, at du købs- og salgskurser ikke er ens. Det vil sige, at du får flere penge i hånden, når du veksler til fremmed valuta end til danske kroner, fordi salgskursen er højere end købskursen. 

  Eksempel:
  Hvis salgskursen på euro f.eks. er 7,57, skal du betale 757 kr. for at veksle 100 euro. Hvis du veksler tilbage, er købskursen lavere, og du vil kun få 742,55 danske kroner for de 100 euro. 

  Betal det meste med kort, når du rejser - og betal i lokal valuta
  Vi anbefaler, at du betaler med kort, når du rejser, og kun veksler det beløb i kontanter, som du regner med at få brugt. 

  Forretninger i udlandet kan nogle gange finde på spørge dig, om du vil betale i danske kroner frem for den lokale valuta. Vi anbefaler som udgangspunkt, at du betaler i lokal valuta. For selv om det kan være rart straks at kende prisen i kroner, er der risiko for, at forretningen giver dig en dårlig kurs. Når du betaler i lokal valuta, bliver dine penge vekslet efter Danske Banks kurs.

 • Rådgivning om studieøkonomi
  Hvis du har spørgsmål om din økonomi, kan du altid kontakte Ung Direkte, som er vores team af rådgivere for unge kunder. Vi sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål, der har med din økonomi at gøre. Og du kan roligt spørge løs - du er ikke den første, der har haft brug for et godt råd.

  Send os en besked    - eller ring til os på 45 130 100

  Åbningstider
  Mandag-torsdag: 9-21
  Fredag: 9-18
  Lørdag-søndag: 10-18

 • Telefonsupport døgnet rundt

  Du kan ringe til os døgnet rundt på 45 130 100, hvis du har brug for hjælp.

 • Tilvalg af forsikringer og kassekredit med rabat

  Hvis du vil, kan du vælge ekstra produkter med rabat. 

  Forsikringer
  Det er en rigtig god idé at være forsikret, hvis uheldet skulle være ude. Er du mellem 18-27 år, kan du blive forsikret med rabat på både rejseforsikring, ulykkesforsikring, indbo- og ansvarsforsikring og bilforsikring.

  Kassekredit med lav rente
  Har du brug for lidt ekstra at gøre godt med, kan du ansøge om en kassekredit med lav rente. Den kan måske især være god at have i slutningen af måneden. Bare husk, at en kassekredit ikke er gratis, for pengene skal betales tilbage i sidste ende, inklusiv renter. 

 • Priser & vilkår for Danske Studie

Andre har også set