NemID

NemID er en sikkerhedsløsning, du kan bruge til din net- og Letbank, offentlige og private hjemmesider. Du kan også bruge NemID, når du vil underskrive digitalt.

NemID består af et bruger-id, en adgangskode og et nøglekort.

 • NemID - en fælles digital signatur

  NemID - en fælles digital signatur

  NemID og Danske Netbank
  Danske Bank bruger NemID som log på-løsning til netbank.
  Har du allerede et aktivt NemID. kan du logge på netbank med dit NemID, umiddelbart efter at du har bestilt aftalen om netbank. Ellers kommer der et NemID til dig med posten. Du modtager et NemID-nummer, en midlertidige adgangskode og et nøglekort og du skal bruge alle 3 ting, den første gang du logger på Danske Netbank.

  NemID er en fælles digital signatur, som du både kan bruge til at logge på private og offentlige selvbetjeningsløsninger. Du kan fx bruge NemID til at logge på netbanker, skat.dk, borger.dk og andre hjemmesider, der bruger NemID.

  På den måde undgår du at skulle huske mange forskellige adgangskoder og brugernavne, og samtidig kan du logge på fra en hvilken som helst computer - også når du er i udlandet.

  Som supplement til det gratis nøglekort, kan du bestille en elektronisk nøgleviser, hvor du får vist  nøglen til NemID ved et tryk på en knap.  Du kan læse mere om og bestille nøgleviseren på Nets hjemmeside. 

  Se spørgsmål og svar om NemID og om hvordan du logger på netbank og letbank

 • Ny version af NemID

  Ny version af NemID

  Den 15. juni 2016 blev det muligt for alle NemID-brugere at vælge en mere enkel NemID-adgangskode med 4 tal. Nets har udviklet den nye løsning for at gøre det nemmere for brugerne at benytte NemID på mobiltelefoner og tablets. 


  Nets tilbyder brugerne i de andre danske banker og pengeinstitutter, at de selv kan vælge mellem deres nuværende NemID-kode på minimum 6 tal og bogstaver, eller den nye NemID med kun 4 tal.

  Du behøver ikke at foretage dig noget
  Den nye NemID med 4 tal medfører ikke ændringer for dig som kunde i Danske Bank, da du allerede benytter en servicekode på 4 tal til Danske Mobil- og Tabletbank.

  Danske Bank skifter ikke over til den nye NemID-løsning, da vi allerede tilbyder vores kunder en servicekode på 4 tal til mobil- og tabletbanken, som er nem at huske. Det er vigtig for os, at det er hurtigt og nemt for dig at logge på, og du behøver derfor ikke at foretage dig noget, og du kan bruge din NemID, som du plejer, både hos os og på andre hjemmesider med NemID.

  Ønsker du at benytte den nye NemID?
  Hvis du ønsker at anvende den nye version af NemID fra Nets på hjemmesider med NemID, kan du selv tilvælge den på www.nemid.nu. Den nye NemID-løsning fra Nets kan også bruges til at logge på Danske Netbank på din computer. Bemærk, at den nye løsning med adgangskode på 4 tal skal stadig bruges sammen med nøglekortet.
  Du skal fortsat bruge din nuværende servicekode på 4 tal i Danske Mobil- og Tabletbank.

  Er der flere brugere på din smartphone, tablet eller computer?

  Det nye NemID betyder, at du fra slut juni kan møde to slags log-on bokse, når du bruger NemID. Det velkendte med det lange input-felt til adgangskoden, som Danske Bank fortsat vil bruge, og et med fire små felter til de 4 tal. Du kan taste den nye NemID-kode med 4 tal i begge log-on-bokse.

  Bemærk
  Har du modtaget en midlertidig kode, fordi du fx har glemt din kode, og du derfor skal oprette en ny selvvalgt adgangskode til NemID, vil du som udgangspunkt blive vist siden, hvor man kan oprette den nye 4-cifrede kode. Ønsker du at oprette en adgangskode på mere end 4 cifre, skal du på den viste log on-side klikke på linket 'Min nye adgangskode skal bestå af både tal og bogstaver'. 

 • Misbrug af NemID, net- og mobilbank

  Misbrug af NemID, net- og mobilbank

  Er du blevet udsat for tyveri eller misbrug af dit NemID, eller udsat for misbrug af din net- eller mobilbank?

  Det kan være, du har mistanke om, at andre har været logget på din netbank med dit NemID og der fx er sket bevægelser på en eller flere konti, optaget lån eller lignende, uden dit vidende.

  Hvis du har mistanke om, at din netbank eller mobilbank er blevet misbrugt, skal du kontakte os med det samme på 70 105 501.

  Hvis du vil vide mere om, hvad du især skal passe på, og hvordan du beskytter dig bedst muligt online, kan du finde svarerne her vores hjemmeside, Keep it safe

Kontakt os

Hovednummer

70 123 456
 • Åbningstider Kontakt os hele døgnet

Teknisk support til Netbank:

70 105 501
Man-tors: 08.00 - 21.00
Fredag:     08.00 - 18.00
Lørdag:     10.00 - 18.00
Søndag:    10.00 - 21.00

Spær dit kort:

70 20 70 20

Bliv kunde:

70 10 17 08
Flere kontaktnumre
 • Ring til os
 • Find os
  Find afdeling eller Hæveautomat
 • Book et møde

  Du kan altid bestille et uforpligtende møde med en af vores rådgivere. Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen, så kontakter vi dig og får et møde på plads.

 • Skriv til os

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.