En hyggelig murmestervilla. Det stod øverst på ønskelisten, da Charlotte og Christian efter studieårene i Aarhus flyttede tilbage til deres fælles fødeby, Esbjerg. 

Men da parret begyndte at lede efter deres nye bolig, fandt de ud af, at deres budget og byens udbud af villaer ikke helt hang sammen. 

Dér opstod tanken om at bygge deres helt eget hus. I et roligt kvarter. Med masser af legekammerater til datteren, Mathilde. Og med mulighed for at designe boligen præcis, som de ville.  

I banken fik parret hurtigt afklaret, at deres økonomi godt kunne bære at bygge fra bunden. Så de fandt den helt rigtige grund og begyndte at koge deres ideer ned til det, der skulle blive deres første ejerbolig. 

Drømmer du også om at bygge hus? 

Tal med os og kom et stort skridt videre 

Book møde

”Er det nu det rigtige, vi har valgt?” 

For at få inspiration fulgte Charlotte og Christian med i andres byggeprojekter på de sociale medier. Det hjalp dem med at finde ind til essensen af deres nye hus og se de brede rammer for sig. 

Ret hurtigt stod det fast, at parret drømte om et vinkelhus, hvor de kunne være sig selv i haven – og at de ville have åbne rum, hvor familien kunne være mest muligt sammen. 

Før de gik i jorden med byggeriet, gik der dog halvandet år. Der var nogle udefrakommende faktorer, der forlængede processen, og det tog også tid for Charlotte og Christian at tage de store beslutninger om køkken, gulv osv., 

”Det er svært, når man skal låse sig fast på noget. Men når man har gjort det, er det en lettelse – for så skal man bare bygge det hus, man vil have. For mig var den indledende fase med plantegninger og skitser både den mest interessante – og den sværeste”, fortæller Christian. 

Parret var tit i tvivl, om de traf de rigtige valg – men selv om nybyggeriet til tider var en hård proces, var de aldrig i tvivl om, at det var det hele værd.

Her fortæller Christian om tankerne bag det nye hus:
340ad49f-00090249-472ad349

Vil du også bygge nyt?

Her er Charlotte og Christians bedste råd:

  • Start i banken - her kan du få hjælp til at danne dig et overblik over økonomien i dit byggeprojekt.
  • Aftal en finansiel ramme – og sørg for, at der er plads til, at I kan justere og lave tilvalg undervejs.
  • Afklar så meget som muligt, før I starter byggeriprojektet – uklarheder og ændringer kan skubbe projektet og ændre prisen.

Det første og største lån kan være overvældende

For mange boligkøbere er det meget stort og lidt skræmmende at skulle låne penge til at købe eller bygge bolig for. Især når det er første gang. Det er ofte mange nuller, du skriver under på for at få eget tag over hovedet. 

”Nu er det vores første hus, så det er stort at gå ud og gældsætte sig for første gang. Det er svært at vide, hvad man har råd til, når man kommer fra en billig lejebolig, og der har været mange på penge på lommen,” siger Christian. 

Christian og Charlotte har gjort sig mange tanker om, hvor meget de ville sætte sig for i det nye hus. Parret har ad flere omgange vendt deres tanker med banken, så de fik en god mavefornemmelse omkring deres valg.

”Banken har kunnet give os sparring – vi kunne spille bold med dem. Så de var med til både at skabe en god dialog omkring vores rådighedsbeløb og budget,” lyder det fra Christian. 

Hvad kan banken hjælpe med? Det fortæller Christian om her:

a9f48cd6-00090249-ee5d9264

Tal med os om den bolig, du drømmer om


Vil du bygge lige præcis den bolig, der gør dig glad? 
Vil du vide, hvad du kan bygge for? 
Og være sikker på, at du har råd til livet i det nye hus?
Tag os med på råd fra starten – så ved du, hvor stort, du kan drømme. 

Book møde