Del

Kathrine vil gerne både afdrage og leve livet

Efter ti år med et afdragsfrit lån i sin lejlighed er Kathrine vant til økonomisk frihed. Nu vil hun gerne begynde at afdrage men fortsat have råd til at gøre det, hun gerne vil. Løsningen er Flexlife®

Kathrine er 35 år og bor i en lejlighed midt i byen. Kathrine er glad for sit liv med et godt job, masser af venner, hyggelige byture og musikfestivaler, som er hendes store passion. 

De seneste 10 år har Kathrine haft stor glæde af sit afdragsfrie lån. Hun har haft økonomisk frihed, og det vil hun gerne blive ved med at have. 

Selv om Kathrine ikke har afdraget på sit lån, har hun efterhånden en pæn friværdi i lejligheden, fordi den er steget i værdi. Hun vil alligevel rigtig gerne begynde at afdrage, men det kan blive lidt stramt, hvis hun skal afdrage hele lånet over de næste 20 år.

Med Flexlife® kan Kathrine vælge at afdrage mindre på sit lån, så hendes boligudgifter stadig passer til det liv, hun gerne vil leve.


Sådan planlægger Kathrine at bruge FlexLife®

Katrine ser på tallene sammen med en rådgiver i banken. Hun når frem til, at en ydelse på 3.480 kr. om måneden passer godt til hendes økonomi lige nu. Så kan hun både afdrage og stadig have råd til de ting, som hun prioriterer højest i sin dagligdag.

For Kathrine bliver løsningen et 30-årigt FlexLife® med 5 års rentebinding, som vi kender det fra et almindeligt F5-lån. Hun aftaler med rådgiveren, at hun vil afdrage på sit lån i de første 20 år. Afdragene passer med, at restgælden kommer ned på 720.000 kr., som svarer til 40 % af boligens værdi, på det tidspunkt lånet bliver optaget.

Om fem år, når hendes FlexLife® alligevel skal refinansieres, vil hun se på sin økonomi igen og overveje, om hun skal justere sin ydelse og evt. afdrage mere eller mindre, end hun har planlagt i første omgang.

I de sidste 10 år af lånets løbetid planlægger Kathrine indtil videre at have afdragsfrihed, for det er ikke noget mål for hende at blive helt gældfri. Hvis hun stadig bor i lejligheden til den tid, kan hun enten optage et nyt lån eller sælge lejligheden, men inden da kan der jo nå at ske så meget.

 Realkreditlån

Udbetalt lånebeløb1.260.000 kr.
Hovedstol1.294.000 kr. 
1. års mdl. ydelse før skat3.480 kr. 
Løbetid30 år 
Saml. omkst. i lånets løbetid337.520 kr. 
Samlet tilbagebetaling før skat1.597.520 kr. 

Antal mdl. ydelser360 mdr.
Kurs103,93
Debitorrente (variabel)0,12 %
ÅOP1,12 %

Ikke medregnet obligatorisk brandforsikring.

Vi tager pant i fast ejendom
Beregninger foretaget den 28. august 2017

Hvordan kan dit boliglån se ud med FlexLife®? 

Beregn FlexLife®
- eller læs mere om lånet


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.