Del

Kirsten og Jens kan både få tryghed og mere ud af livet

Pensionsalderen nærmer sig for Kirsten og Jens, men det betyder ikke, at de har tænkt sig at sætte farten ned. De har masser af planer for de kommende år, men de vil også gerne have en tryg og stabil økonomi. Løsningen er FlexLife®

Kirsten og Jens er begge to 60 år, folkeskolelærere, og stadig i fuld gang på arbejdsmarkedet. Børnene er for længst flyttet hjemmefra, og nu er det børnebørnene, der ind imellem sørger for ekstra liv og glæde i det rummelige parcelhus.

Kirsten og Jens har altid afdraget på deres realkreditlån, så de skylder ikke ret meget i huset. De har masser af energi, og kunne godt tænke sig at leve livet lidt mere – f.eks. med vandreture i Nepal og Sydeuropa. 

De vil også gerne have en ny bil og måske spare lidt ekstra op, så de kan fortsætte det gode liv med hus, have og oplevelser, når de går på pension. De synes selv, at det er lidt af et puslespil, som de skal have til at gå op. 

De ønsker sig, at boligen fylder så lidt så muligt i deres økonomi – også på længere sigt. Og med Flexlife® har de mulighed for at forme deres økonomi, så den passer til det liv, de gerne vil leve både nu og senere.

 

Sådan planlægger de at bruge FlexLife®

Kirsten og Jens vil gerne bruge en del af friværdien i huset til at opfylde deres drømme, men de vil ikke give køb på deres økonomiske tryghed. Derfor tager de et møde med en rådgiver i banken for at se, om de to ting kan kombineres.

Løsningen bliver et 30-årigt FlexLife® med 5 års rentebinding – som vi kender det fra et almindeligt F5-lån. Deres hus er vurderet til 4,0 mio. kr. og de beslutter at låne op til 50 % af huset værdi, hvilket svarer til i alt 2,0 mio. kr. Deres restgæld er 1,2 mio. kr. og det betyder, at de får udbetalt 800.000 kr. De vil bruge 200.000 kr. på en ny bil, og de sidste 600.000 kr. skal ind på deres pensionsopsparing.

I de første 5 år vælger Kirsten og Jens at afdrage på lånet, så restgælden falder fra 50 % til 40 % af husets værdi, på det tidspunkt lånet blev optaget. Restgælden passer i størrelsen til den økonomi, de gerne vil have, når de går på pension om fem år.

Som pensionister planlægger Kirsten og Jens at have afdragsfrihed. På et tidspunkt – inden lånet udløber – vil de overveje at sælge huset og flytte i en mindre bolig. Men lige nu er planen er bo i huset i mange år endnu.

 Realkreditlån

Udbetalt lånebeløb2.000.000 kr.
Hovedstol2.048.000 kr.
1. års mdl. ydelse før skat8.710 kr.
Løbetid30 år
Saml. omkst. i lånets løbetid491.360 kr.
Samlet tilbagebetaling før skat2.491.380 kr.

Antal mdl. ydelser360 mdr.
Kurs103,83
Debitorrente (variabel)0,11 %
ÅOP0,91 %

Ikke medregnet obligatorisk brandforsikring.

Vi tager pant i fast ejendom
Beregninger foretaget den 28. august 2017

Hvordan kan dit boliglån se ud med FlexLife®? 

Beregn FlexLife®
- eller læs mere om lånet


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.