Få mere tid og det helt rigtige hus
Hos HusCompagniet, der er Danmarks største husbygger med mere end 1.500 nybyggede huse årligt, oplever administrerende direktør Martin Ravn-Nielsen, at danskernes mod på at rive ned og bygge nyt er vokset markant.
"Især i de større byer vælger flere og flere af vores kunder den løsning. På den måde får de et nyt hus efter egne ønsker i et færdigudviklet villakvarter – og så endda energivenligt og med minimal vedligeholdelse."
Det med vedligeholdelsen er vigtigt for mange familier, vurderer Martin Ravn-Nielsen.
"Tid er jo en knap ressource i en travl børnefamilie, og i et nyt hus sparer du noget tid, fordi du ikke skal male vinduer og ordne nedslidte ting på huset. Den kan du bruge på at at være sammen med dine børn, din familie og dine venner."
Og så er det i øvrigt en helt speciel oplevelse at designe sit eget hus, se det blive bygget, få nøglerne ... og flytte ind som de første, fortæller Martin Ravn-Nielsen.
Selv har han prøvet det fire gange med sin egen familie.
Byggedrømmer du?
Tal med os og kom et stort skridt videre
Book møde
Beliggenheden er afgørende
Også ejendomsmæglerne hos home ser en stigende tendens til, at ældre huse rives ned for at give plads til moderne boliger med lavt energiforbrug og minimal vedligeholdelse.
I de større byer anslås 5-10 procent af hushandlerne at have riv-ned-og-byg-nyt for øje. Men home ser også eksempler i mindre byer og på attraktive grunde nær vandet.
Det er typisk parcelhuse i mindre god stand fra 1960’erne og 1970’erne, der bliver revet ned. Køberne er ofte børnefamilier, der har brug for meget plads.
”Og så er beliggenheden altså afgørende for de kunder, der vælger den her løsning,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos home.
”Familierne drømmer fx om at bo i et særligt kvarter eller tæt på en bestemt skole, og i de større byer kan man ikke bare købe en central byggegrund, fordi alle områder er udstykket.”
Det er også i de større byer, det bedst kan betale sig at købe et ældre hus og bruge i omegnen af 100.000 kr. på at rive det ned – for at få en grund at bygge på, forklarer Henrik Hauthorn Jensen.
For i byerne er kvadratmeterprisen på huse ofte højere end prisen på at bygge nyt.
”Hvis du kan bygge til 20.000 kroner per kvadratmeter, og de ender med at være 25-30.000 værd, når huset står færdigt, så er det selvfølgelig med til at få økonomien i dit drømmehus til at hænge sammen.”
Skal vi regne på jeres drøm?
Tag os med på råd helt fra start, når I drømmer om at bygge et nyt hus til familien. Vi vil meget gerne hjælpe med at regne på jeres drøm – og på mulighederne for at gøre den til virkelighed.
Book møde
Regneeksempel af realkreditlån fra Realkredit Danmark:
Realkreditlån: Afdragsfrit fastforrentet 0,5 %-lån
Udbetalt kreditbeløb: 2.750.000 kr.
Hovedstol: 2.906.000 kr.
1. års månedlige ydelse før skat: 3.643 kr.
Løbetid: 30 år
Antal ydelser: 360 måneder
Fast debitorrente: 0,5%
Kurs: 96,57
ÅOP: 1,7 %
Omkostninger: 793.830 kr.
Tilbagebetaling: 3.699.830 kr.
Vi tager pant i boligen
Beregning pr. d. 17 september 2019