Hold styr på pengene, når du skal skilles

Økonomi fylder meget i mange skilsmisser. Derfor kan det være en stor lettelse hurtigt at få overblik over, hvordan alt det med pengene fremover hænger sammen.

  • 1.  Første skridt

    Så snart beslutningen om separation eller skilsmisse er truffet, vil de første økonomiske spørgsmål som regel begynde at melde sig. En snak med en bankrådgiver kan hjælpe dig til at få overblik over dine pengesager og med meget af alt det praktiske, som kan opstå i forhold til økonomien undervejs i processen.  

    Det er helt okay, hvis du er berørt af situationen under samtalen. Det er rådgiveren forberedt på.

    Skal vi tale økonomi sammen? Book møde

    Artikel: Læs om, hvordan du kan bruge din bankrådgiver i Hvordan deler vi boet?

  • 2.  Den fælles bolig

    Den fælles bolig – og hvad der skal ske med den, er et af de vigtigste spørgsmål at få afklaret, ikke mindst i forhold til evt. børn. Er det f.eks. realistisk, at du eller din partner bliver boende i boligen? Og hvordan ser økonomien ud, hvis en af jer, eller måske jer begge, skal ud og finde en ny bolig?

    I mange familier er boligen den tungeste udgift, og derfor også den udgift, der lettest kan få økonomien til at ramle i en sårbar situation. Derfor er det en stor fordel, hvis du og din partner hurtigt kan finde ud af, hvilke løsninger I vil gå efter – ikke mindst hvis økonomien risikerer at blive stram.

    Tal gerne med en bankrådgiver om, hvad mulighederne er. Måske er der flere muligheder, end du tror.

    Tip: Få hjælp til at finde og finansiere din næste bolig på danskebank.dk/bolig

    Find din boligs salgspris

    Få en professionel salgsvurdering af en ejendomsmægler fra vores samarbejdspartner home

    Bestil salgsvurdering på home.dk

  • 3.  Bodeling

    Bankrådgiveren vil som udgangspunkt altid anbefale, at du og din partner får en advokat, når boet skal deles – helst hver sin. Det er dit eget valg, men det kan være en rigtig god ide, især hvis der er uenighed, eller I har en indviklet økonomi.

    Rent praktisk er det første, I skal have ordnet i forhold til banken, at I skal have ændret evt. fælles løn- og budgetkonti til adskilte konti og have slettet fuldmagter. Det betyder samtidig, at I begge skal have nye betalingskort.

    Det er også vigtigt at tjekke, at alle budgetposter fra a-kasse til fitnessabonnement fremover bliver tilknyttet den rette person og konto – og at forsyningsselskaberne får besked om, hvem der fra nu af er kunden.

    Det samme gælder de fælles forsikringer. De skal gennemgås og evt. ændres, hvis du vil være sikker på, at dækningerne passer til din nye situation.

    Har du de rigtige forsikringer?

    Som kunde i Danske Bank kan du sammensætte dine forsikringer hos Tryg, så de passer præcis til dig, din familie og dine ting.

  • 4.  Gæld, formue og pension

    Den fælles gæld og formue skal også gennemgås og deles. Det kan måske betyde, at du og din partner får brug for at omlægge lån eller ændre på løbetiderne, så økonomien fremover hænger bedst muligt sammen.

    Som udgangspunkt skal pensionsopsparinger ikke deles. Men under alle omstændigheder er det vigtigt, at du undersøger, om du har brug for at ændre dine pensionsindbetalinger – eller måske oprette en helt ny opsparing.

    Læs mere om pensionsordninger ved separation og skilsmisse

    Det kan også være relevant at se på, hvem der fremover skal være modtager, hvis din livsforsikring en dag kommer til udbetaling. Det samme gælder, hvem der evt. står som begunstiget på din pensionsopsparing. Husk også, at I ikke længere automatisk vil arve hinanden.

    Artikel: Læs mere om, hvordan du kan bruge bankrådgiveren i Hvordan deler vi boet?

  • 5.  Fælles børn

    To væsentlige spørgsmål er naturligvis, hvor børnene skal bo, og om du eller din partner evt. skal betale børnebidrag. Men der er også en række mindre spørgsmål, som det kan være en fordel at afklare.

    Måske er der nogle af de mindre udgifter i forhold til barnet eller børnene, som I stadig vil dele. Det kan være indbetalingerne til en børneopsparing eller til fritidsinteresser, lommepenge eller måske skolepenge.

    Du kan også overveje, om I måske stadig i fællesskab kan  spare op til nogle af de større begivenheder i børnenes liv – f.eks. konfirmation, kørekort eller studenterfest.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.