Del

5 gode råd til vinterferien

Hvis vinterferien skal blive god, må der helst ikke opstå problemer med penge eller forsikringer undervejs. Så se her, hvordan du styrer udenom de mest almindelige faldgruber.

1. Det blå sygesikringskort

Hvis du rejser inden for Europa, er det en rigtig god idé at have det blå EU-sygesikringskort med. Det sikrer dig adgang til behandling i EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz på linje med landets egne borgere. Dækningen afhænger af landet, så supplér gerne med en rejseforsikring. Har du ikke et blåt sygesikringskort eller er dit kort udløbet, kan du bestille et på borger.dk.

2. Husk rejseforsikringen

Husk rejseforsikringen, så du er dækket, hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien – det kan være dyrt at lade være. Måske har du allerede en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab eller knyttet til dit Mastercard?

Skal du på fx på skiferie, får du adgang til den nødvendige lægehjælp på stedet og du kan blive transporteret hjem, hvis det bliver nødvendigt. Hvis du har hjemmeboende børn, der nogle gange rejser alene, anbefaler vi i stedet en rejseforsikring hos Danske Forsikring, den dækker hele familien uanset , hvordan I rejser.

Du kan se, om du har den ved at klikke på Mastercard i din kortoversigt i mobilbank, under 'Kort og valuta' i netbanken eller ved at læse om forsikringsvilkårene under det kort du har.

3. Tag et ekstra kort med

Det er altid en god ide at have to betalingskort med på rejsen. Så står du ikke uden penge, hvis det ene kort går i stykker, bliver spærret – eller ikke kan bruges der, hvor du vil betale. Du kan f.eks. tage både et Mastercard og et Visa/Dankort med.

4. Åbn dit MasterCard

Mange Mastercard er til daglig indstillet, så de ikke kan bruges uden for Europa. Det giver en ekstra sikkerhed mod misbrug i hverdagen, men det betyder også, at du skal låse det op, hvis du vil bruge det uden for Europa. Har du glemt det, får du en sms fra os, når du prøver at bruge kortet – hvis du altså har husket at oplyse os dit mobilnummer

Du kan nemt tjekke dine kortindstillinger i mobilbank eller netbank og ændre dem på få sekunder. Læs evt. mere om kortsikkerhed på Mastercard først.

5. Du kan max. bruge 25.000 kr. på Visa/Dankort

Husk, at du højst kan bruge 25.000 kr. i løbet af 30 dage på dit Visa/Dankort og max. hæve 2000 kr. pr. dag, når du er i udlandet. Det gælder også, selvom du har flere penge stående på din konto. Vær opmærksom på, at det også tæller med i de 25.000 kr., hvis du handler i udenlandske webshops med kortet.

På Mastercard Basis, Guld og Platin kan du bruge det beløb, som du har aftalt med banken. Du kan se max-beløbet i netbank eller mobilbank. Dog er beløbsgrænserne for hævning af kontanter forskellige, alt efter hvilken type Mastercard du har.

Vi anbefaler, at du bruger dine kort til at betale med. Men hvis du har brug for at hæve kontanter, er det en god ide at læse mere om beløbsgrænser, inden du tager afsted.

Rigtig god vinterferie!

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.