Del

5 gode råd til vinterferien

Hvis vinterferien skal blive god, må der helst ikke opstå problemer med penge eller forsikringer undervejs. Se her, hvordan du styrer udenom de mest almindelige faldgruber.

1. Det blå sygesikringskort

Rejser du inden for Europa, er det en rigtig god idé at have det blå EU-sygesikringskort med. Det sikrer dig adgang til behandling i EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz på linje med landets egne borgere. Dækningen afhænger dog af landet og inkluderer ikke hjemtransport, så suppler gerne med en rejseforsikring.

Har du ikke et blåt sygesikringskort, eller er dit kort udløbet, kan du bestille et på borger.dk.

2. Husk rejseforsikringen

Husk rejseforsikringen, så du er dækket, hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien – det kan være dyrt at lade være. Måske har du allerede en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab eller knyttet til dit Mastercard?

Hvis du fx kommer til skade på skiferien og er dækket af en rejseforsikring via dit Mastercard, så har du adgang til den nødvendige lægehjælp på stedet og kan blive transporteret hjem om nødvendigt.

Tjek, om du er forsikret via dit Mastercard ved at klikke på 'Kort og valuta' i netbanken. Du kan også læse om forsikringsvilkårene under det kort, du har.

Har du hjemmeboende børn, der nogle gange rejser alene, anbefaler vi i stedet en rejseforsikring hos Tryg. Den dækker hele familien uanset, hvordan I rejser.

Bestil rejseforsikring

Du kan bestille et Mastercard med rejseforsikring.

Bestil her

3. Tag et ekstra kort med

Det er altid en god idé at have to betalingskort med på rejsen. Så står du ikke uden penge, hvis det ene kort går i stykker, bliver spærret – eller ikke kan bruges der, hvor du vil betale. Du kan fx tage både et Mastercard og et Visa/Dankort med.

4. Åbn dit Mastercard

Mange Mastercards er til daglig indstillet, så de ikke kan bruges uden for Danmark. Det giver en ekstra sikkerhed mod misbrug i hverdagen. Men det betyder også, at du i nogle tilfælde skal låse kortet op, hvis du vil bruge det uden for Danmark.

Hvis du bruger chip og pinkode, når du handler, så åbner kortet automatisk. Men gør du ikke, skal du huske at låse kortet op før brug. Har du glemt det, får du en sms fra os, når du prøver at bruge kortet (hvis du altså har husket at oplyse os dit mobilnummer).

Du kan tjekke dine kortindstillinger i mobilbank eller netbank og ændre dem på få sekunder. Læs evt. mere om kortsikkerhed på Mastercard først.

5. Du kan max. bruge 25.000 kr. på Visa/Dankort

Husk at du højst kan bruge 25.000 kr. i løbet af 30 dage på dit Visa/Dankort og max. hæve 2000 kr. pr. dag, når du er i udlandet. Det gælder også, selvom du har flere penge stående på din konto. Vær opmærksom på, at det også tæller med i de 25.000 kr., hvis du handler i udenlandske webshops med kortet

På Mastercard Basis, Guld og Platin kan du bruge det beløb, som du har aftalt med banken. Du kan se max-beløbet i netbank eller mobilbank. Dog er beløbsgrænserne for hævning af kontanter forskellige, alt efter hvilken type Mastercard du har.

Vi anbefaler, at du bruger dine kort til at betale med. Men hvis du har brug for at hæve kontanter, er det en god idé at læse mere om beløbsgrænser, inden du tager afsted.

Rigtig god vinterferie!

Bestil et Mastercard

  • Betal dine køb nu eller senere
  • Rejs med årsrejseforsikring i Europa
  • Få rentefri kredit i op til 6 uger

Bestil kort

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.