Del

Årsopgørelsen 2017

For at se om du skal betale restskat eller får penge tilbage fra skat, så bør du tjekke din årsopgørelse. Hør, privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fortælle om de fem mest oplagte kilder til fejl.

Lørdag den 9. marts kom årsopgørelsen for 2017. Hør, privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fortælle om, hvad du skal være opmærksom på, for ikke at betale for meget eller for lidt.


07B544707DD50674

De fem mest oplagte kilder til fejl

Dette er nogle af de mest oplagte kilder til fejl i årsopgørelser, men jo mere kompliceret en økonomi du har, jo mere er der at være opmærksom på.

Kørselsfradrag: Har du mere end 12 kilometer til arbejde bør du tjekke dit kørselsfradrag. Her er det især vigtigt, at du tjekker, at det korrekte antal arbejdsdage er opgjort.

Håndværkerfradrag: Har du fået udført energirenovationer i hjemmet for op til 12.000 kroner, eller serviceydelser som f.eks. rengøring for op til 6.000 kroner pr. person, kan du trække det fra via håndværkerfradraget. Det skal du selv sørge for at registrere.

Gevinster eller tab på aktier og værdipapirer: Du bør også kontrollere om gevinster eller tab på aktier og værdipapirer er registreret korrekt. Det kan få betydning for dine skattebetalinger i fremtiden, da tab i dag kan modregnes fremtidige gevinster.

Børne- og underholdsbidrag: Betaler eller modtager du børne- og/eller underholdsbidrag bør du tjekke, om det er registreret korrekt. Betalinger via det offentlige bliver registreret, men har du separate aftaler, bør du selv registrere det.

Velgørenhed: Hvis du har indbetalt til velgørenhed til eksempelvis Kræftens bekæmpelse, Børnefonden, Amnesty International eller andre organisationer, kan du få fradrag op til 15.200 kroner i 2017. Mange organisationer indberetter selv dine bidrag til skat, men du bør alligevel tjekke, at det er de korrekte beløb, der er registrerede.

Dette er bare nogle eksempler på, hvor du bør være opmærksom, og er langt fra en udtømmende liste.

Har du generelt haft væsentlige omvæltninger i sin økonomi i løbet af året, så som boligkøb eller jobskifte, bør du gå din årsopgørelse efter i sømmene en ekstra gang.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.