Drømmer du om boligforbedringer?

To ud af tre danskere drømmer om boligforbedringer. Er du er en af dem? Så er det måske nu, du skal føre drømmene ud i livet.

Renterne er nemlig stadig lave, så det behøver ikke blive dyrt, hvis du fx vil låne til et nyt køkken, en tilbygning eller grønne boligforbedringer, som kan få dine energiregninger til at skrumpe.  

Når du skal låne penge til boligforbedringer, er det billigste lån ofte et realkreditlån, men det kræver, at du har nok friværdi i din bolig. Hvis du ikke har så meget friværdi, eller du kun har brug for et mindre lån, er et boliglån i banken som regel den bedste løsning.

Uanset hvad, hjælper vi dig gerne med at finde den løsning, der samlet set passer bedst til dig og dit byggeprojekt. Kontakt os og hør mere om, hvordan du får økonomien og byggebudgettet på plads.

Få finansieringen på plads

Få hjælp til at vælge det lån, der passer bedst til din situation og dit byggeprojekt.
 
Ring til vores boligspecialister på 70 15 15 16 og hør mere om dine muligheder. Eller book et møde med en af vores rådgivere.

 

Book møde

Boligforbedringer

7 trin inden du starter et større byggeprojekt

 • 1  Overvej dit behov

  1  Overvej dit behov

  Start med at tænke hele projektet igennem – også rent praktisk. Afhængig af, hvor stort byggeprojektet er, er det fx en god ide at overveje, hvor længe du skal bo i byggerod – og om der er behov for praktiske løsninger, hvis køkkenet eller badeværelset ikke kan bruges i en periode. Et større byggeprojekt kan være et stort indgreb i hverdagen, så brug den tid det tager at få styr på, hvad der egentlig er behov for.
 • 2  Få finansieringen på plads

  2  Få finansieringen på plads

  Kontakt banken for at få økonomien og byggebudgettet på plads. . Her kan du få hjælp til at finde den rigtige løsning for dig og dit byggeprojekt. Løsningen skal passe til din nuværende boligfinansiering og din økonomi i det hele taget, så du samlet set får den løsning, der er bedst for dig.
 • 3  Få godkendelse fra kommunen

  3  Få godkendelse fra kommunen

  Nogle byggeprojekter, typisk tilbygningsprojekter, kræver godkendelse fra kommunen og en landinspektør. Så kontakt din kommune allerede tidligt i byggeriets planlægningsfase, så du ikke risikerer, at blive slået tilbage til start, hvis der bliver problemer med godkendelsen.
 • 4  Brug rådgivere

  4  Brug rådgivere

  En rådgiver, der følger projektet fra start til slut, kan være en rigtig god investering. Rådgiveren kan være byggesagkyndig eller arkitekt og kan bl.a. hjælpe dig med at indhente tilbud, skrive kontrakter, tilse byggeriet undervejs og styre økonomien.

  Du kan også få brug for en ingeniør, til fx at beregne opbygningen af en evt. konstruktion. Pengene til en rådgiver kan hurtigt være tjent ind igen, hvis du ikke selv har den store erfaring med byggeprojekter. Det kan også være en god idé løbende at dokumentere, at byggeriet bliver udført korrekt, fx ved at tage billeder.

 • 5  Gør det selv eller håndværkere?

  5  Gør det selv eller håndværkere?

  Skal der hyres håndværkere til byggeprojektet, er det vigtigt, at I får lavet klare aftaler om, hvor stor en del af arbejdet de skal udføre, og hvad du evt. kan klare selv. Det er også vigtigt, at det arbejde, du selv udfører, er byggeteknisk korrekt, og at du er opmærksom på, at nogle opgaver ifølge loven skal udføres af professionelle. Ellers kan du få problemer, hvis der senere opstår skader, eller hvis du vil sælge boligen.
 • 6  Indhent tilbud

  6  Indhent tilbud

  Få altid flere tilbud på projektet, så du får et godt indblik i, hvilket prisleje byggeriet ligger i. Tilbuddet er et bindende tilsagn fra håndværkeren – og jo bedre du beskriver opgaven, des sikrere kan du være på, at budgettet holder, og du undgår store ekstraregninger.
 • 7  Husk at forsikre dit byggeprojekt

  7  Husk at forsikre dit byggeprojekt

  Dit byggeprojekt kan betyde, at du skal tegne nye forsikringer undervejs , fx en entrepriseforsikring. Det er ekstra vigtigt at undersøge, hvis flere håndværkerfirmaer er inde over projektet, eller du selv laver en del af arbejdet. Undersøg bl.a. hvordan du er dækket i forhold til fx skader, brand og storm, mens byggeriet står på – og hvem, der er ansvarlig, hvis byggeriet ikke går som planlagt. Hør også, om projektet betyder ændringer i dine nuværende forsikringer. Når dit byggeprojekt er færdigt, anbefaler vi dig et forsikringstjek, fx om din indbosum skal justeres.

Tips & råd

0D80B2947DD50674

Video: Boligchef Lasse Krøjtsfeldt Nygaard giver tips til dig, der overvejer at lave boligforbedringer (2:00).

 

Hvad koster det at låne?


Realkreditlån

Skal du bruge en større finansiering til dit projekt, og har du nok friværdi i din bolig, er realkreditlånet oftest den billigste løsning. Du kan regne på netop det beløb, du har behov for at låne til dit byggeprojekt med vores realkreditberegner. Her kan du sammenligne forskellige typer realkreditlån og se, hvad de hver især koster.

Realkreditberegner


Boliglån 

Hvis du ikke har nok friværdi i din bolig, eller du kun har brug for et mindre lån, er et boliglån i banken et muligt alternativ. Med et boliglån kan du vælge at få sikkerhed i din daglige økonomi ved at låse renten fast i 1-10 år. Eller du kan vælge en variable rente, hvor ydelsen kan være lav, men også stige i perioder. 

Prøv vores boliglånsberegner og se, hvad den månedlige betaling kan blive.

Boliglånsberegner

 

Hvis du skulle forbedre din bolig 

YouGov har spurgt danskerne: 'Hvis du skulle investere penge i forbedring af din bolig, hvad ville du så allerhelst bruge penge på?'. 


Vidste du, at...

...du har mulighed for at udnytte det grønne håndværkerfradrag. BoligJobordningen, som den også hedder, betyder, at du i 2016 og 2017 kan få fradrag på op til 12.000 kr. pr. person for bl.a. energirenoveringer og klimatilpasninger af din bolig.

Læs mere på skat.dk, hvor du bl.a. kan se en liste over ydelser, der er dækket af håndværkerfradraget.