Få glæde af de sidste af dine indefrosne feriepenge i 2021

Har du brug for ekstra luft i økonomien- eller lyst til at booke en ferie til sommer?

Har du brug for lidt ekstra luft i økonomien – eller lyst til at booke en ferie til sommer? I løbet af foråret får du formentlig mulighed for at få de sidste af dine indefrosne feriepenge udbetalt – og når datoen for udbetaling er sat af Folketinget, kan du få dine feriepenge udbetalt som et lån – uden stiftelsesgebyr og til 0 % i rente. 

Med et feriepengelån behøver du ikke vente på at få dem udbetalt. Og du betaler bare lånet tilbage, når du på et tidspunkt kan få feriepengene udbetalt fra det offentlige. 

Lovforslaget er lige nu til behandling i Folketinget og forventes vedtaget den 16. marts. Der er lagt op til, at lønmodtagerne kan ansøge om at få feriepengene udbetalt fra slutningen af marts til den 31. maj 2021.

Så meget får du udbetalt
Hvor meget du kan forvente at få udbetalt i indefrosne feriepenge afhænger bl.a. af, hvor meget du har tjent i perioden fra 1. september 2019 til 31. august 2020, hvilken trækprocent du beskattes af og hvor meget du allerede har fået udbetalt af de første tre uger.

Hvis du ikke allerede har modtaget et brev fra LD (Lønmodtagernes Feriemidler), får du det i starten af 2021. De bekræfter det præcise feriepengebeløb, der er optjent og indefrosset – og dermed hvor meget du kan søge om at få udbetalt. 

Ingen stiftelsesgebyr eller rente
Feriepengelånet er uden stiftelsesgebyr og til 0 % i rente. Se eksempel på låneberegning her:

Lånebeløb 10.000 kr.
Debitorrente 0,00 %
Løbetid højest 4 mdr. (lånet udløber 31/5-21)
ÅOP 1,20 %*
Samlet tilbagebetalingsbeløb 10.000 kr.
Tilbagebetalingsbeløbet forfalder som én samlet ydelse ved lånets udløb.
Lånebeløb 40.000 kr.
Debitorrente 0,00 %
Løbetid højest 4 mdr. (lånet udløber, når du kan få feriepengene udbetalt)
ÅOP 0,60 %*
Samlet tilbagebetalingsbeløb 40.000 kr.
Tilbagebetalingsbeløbet forfalder som én samlet ydelse ved lånets udløb

For at få lånet skal du på sædvanlig vis kreditgodkendes, og du skal som udgangspunkt også have din NemKonto hos os, da det er her, dine feriepenge sættes ind.  

Interesseret?
Vil du gerne have dine sidste to ugers indefrosne feriepenge som et lån, skal vi bede dig være tålmodig lidt tid endnu. Vi er nemlig først klar med lånet, når lovforslaget om udbetaling af feriepenge er vedtaget – den præcise dato skal vi nok informere om her på siden. Vil du gerne høre lidt mere om dine muligheder eller ønsker du at blive kontaktet, når vi er klar med lånet, er du meget velkommen til at kontakte os i netbank eller mobilbank.

* Da du skal have en konto hos Danske Bank, afhænger ÅOP af om du betaler for din konto eller ikke. En konto hos Danske Bank koster op til 30 kr. pr. kvartal, men er gratis for dig, der er kunde i vores kundeprogram som Eksklusiv, Eksklusiv+, Ung eller Studerende. Er din konto gratis, vil feriepengelånets ÅOP være 0,00 %.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.