Del

Nu kan du købe Hus Forbi med MobilePay

I de næste fire måneder vil en udvalgt gruppe Hus Forbi-sælgere som noget helt nyt tage imod MobilePay. Forsøget skal gøre livet nemmere for både sælgerne og køberne, som ofte ikke har kontanter på sig.

Måske har du selv prøvet det: Du vil gerne støtte en hjemløs ved at købe hjemløseavisen Hus Forbi, men du har ingen kontanter. Det er et problem for dig som køber, men meget værre for sælgerne. De oplever i stigende grad, at mange af deres købere ikke lige har en 20’er på lommen – selv om de faktisk gerne vil købe den.

Derfor er Hus Forbi, Danske Bank og MobilePay gået sammen om at teste en løsning, hvor en udvalgt gruppe af sælgere får mulighed for at tage imod MobilePay. Salget får de overført til et kontantkort, som er et særligt betalingskort, som ikke kræver en personlig bankkonto.

En nemmere hverdag

Lene Thorslund er en af de 35 Hus Forbi-sælgere, der skal være med til at teste den nye løsning, som hun venter sig meget af:

”Det betyder rigtig meget, da der er mange potentielle kunder uden kontanter, som gerne vil købe avisen. Særligt kontantkortet vil blive utroligt vigtigt for os. Så kan vi også få noget at spise, selv om det er uden for bankens åbningstid, og de fleste banker har jo slet ikke kontanter mere."

Rasmus Wexøe, som er sekretariatsleder hos Hus Forbi glæder sig også:

”Det er vigtigt, at vores sælgere kan sælge så mange aviser som muligt. Det giver dem en livsnødvendig indtægt, der gør deres liv på gaden mere tåleligt,” fortæller Rasmus Wexøe og fortsætter:

Mulighed for en varig løsning

For Danske Bank er forsøget et led i bankens arbejde med ansvarlighed over for alle samfundsgrupper og kundetyper. 

Dorte Eckhoff, som er chef for Corporate Responsibility hos Danske Bank, er meget opmærksom på, at digitaliseringen ind imellem kan have negative konsekvenser for mennesker, som er afhængige af kontanter. Derfor er hun glad for at en løsning nu bliver testet:

”Vi håber, at erfaringerne bliver så gode, at vi kan udvikle en permanent løsning, som kan hjælpe Hus Forbi-sælgerne med at fastholde deres omsætning,” siger hun.

Fakta om Hus Forbi

  • Foreningen HusForbi udvikler, etablerer og støtter aktiviteter, hvor hjemløse og andre socialt udsatte gennem egen virksomhed har mulighed for at forbedre deres livssituation.
  • HusForbi har 2600 registrerede sælgere i Danmark inkl. Bornholm og Grønland
  • HusForbi har et månedligt oplag på ca. 90.000 aviser. Det er uvist hvor stor en del, der faktisk bliver solgt, men Gallup oplyser, at HusForbi har lige over 500.000 læsere.

Fakta om testen med MobilePay og kontantkortet

  • HusForbi ønsker at finde en løsning, hvor købere af bladet kan betale med MobilePay, og hvor HusForbi efterfølgende nemt og effektivt kan udbetale salget til deres sælgere, uanset hvor i landet, de er.
  • 35 sælgere på tværs af landet skal derfor i fire måneder teste brugen af MobilePay som betalingskanal. Hver dag vil HusForbi overføre deres daglige salg til et kontantkort.
  • På baggrund af erfaringerne, skal det evalueres om et permanent set-up kan udvikles, således at flere sælgere kan anvende løsningen.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.