Del

Inkasso-sagen i nyhederne: Hvad handler sagen om og hvem er berørt?

This site is also available in English

Som det er beskrevet i flere medier, har vi ved en fejl opkrævet gæld hos kunder i vores inkassoafdeling, som vi ikke skulle opkræve. Det beklager vi meget, og vi er i gang med at betale de penge tilbage, vi har opkrævet for meget, plus en kompensation for den tid, hvor berørte kunder kunne have haft pengene til rådighed.

Hvilke kunder drejer det sig om?
Det er udelukkende danske inkassokunder, der er berørte. Almindelige lån er således ikke berørt af fejlene.

Hvordan skal du som inkasso-kunde forholde dig?
Hvis du skal have penge tilbage, modtager du et brev fra os, hvor du kan se, hvor meget du skal have tilbage, og hvornår du får pengene sat ind på din NemKonto.

Som beskrevet handler sagen om potentielt mange kunder og vi undersøger alle sager, så hurtigt som vi kan og tager direkte fat i dig som kunde, hvis du er berørt. Grundet sagernes kompleksitet kan det tage op til 12 måneder, før vi er igennem alle sager. Vi beklager meget denne ventetid.

Sagen kort fortalt
I 2004 introducerede vi et nyt it-system til behandling af inkassosager, og det har medført en række datafejl, som betyder, at vi i en række tilfælde desværre har opkrævet større gæld hos inkassokunderne, end vi skulle have gjort.
Kort fortalt har disse datafejl betydet, at Danske Bank enten har opkrævet gæld, der var forældet, eller i nogle tilfælde muligvis opkrævet mere gæld, end de berørte kunder skyldte banken.

Hvor mange er berørte?
Vi er ved at gennemgå alle sagerne enkeltvist og tager direkte kontakt til kunderne. Vi anlægger et forsigtighedsprincip og undersøger derfor ca. 106.000 sager for at sikre, at vi får alle med. Vores forventning er, at op til 15.000 kunder skal have penge tilbage. Vi har indtil videre behandlet ca. 17.000 sager og af dem skal ca. 900 kunder enten have penge tilbage eller nedskrevet deres resterende gæld..
For langt størstedelen af kunderne drejer det sig om beløb på 1.000-2.000 kr., men der er sager, hvor det kan dreje sig om større beløb.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.