1. Favoritten og outsiderne

Ifølge bettingmarkederne er Bernie Sanders favorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat ved valget i USA til november – og han er også foran i meningsmålingerne. Dog klarede han ikke de første valg i Iowa og New Hampshire så godt som forventet. Pete Buttigieg og Michael Bloomberg er lige nu outsiderne til nomineringen.

2. Faldet fra tinderne
Til gengæld led Joe Biden store nederlag i Iowa og New Hampshire og har oplevet en stor nedtur i meningsmålingerne. Ifølge bettingmarkederne har han nu blot omkring 10 pct. chance for at blive Demokraternes præsidentkandidat mod tidligere 40 pct.

3. Det magiske tal er 1990
Vinder en kandidat 1990 ud af 3779 delegerede, er nomineringen som Demokraternes præsidentkandidat i hus. Den helt store valgdag er Super Tuesday den 3. marts med valg i en lang række stater og i alt 1344 delegerede på spil, svarende til 34 pct. af det samlede antal. Andre vigtige datoer er 17. marts og 28. april med hhv. 577 og 663 delegerede på spil.

4. Trump halter efter
Ifølge de seneste meningsmålinger halter Donald Trump lidt efter i forhold til præsidentvalget i november. Det er dog for tidligt at drage mere håndfaste konklusioner, før Demokraternes præsidentkandidat er fundet, og ser man på bettingmarkederne, forventes Donald Trump at blive genvalgt.

5. Udsigt til splittet Kongres
Mindst lige så interessant som præsidentvalget er valget til Kongressen i USA til november. I øjeblikket lader det mest sandsynlige udfald til at være en splittet Kongres, hvor Demokraterne fastholder deres flertal i Repræsentanternes Hus, og Republikanerne fastholder deres flertal i Senatet.

6. Svært at ændre økonomisk politik

Uanset hvem der vinder præsidentvalget, vil en splittet Kongres begrænse præsidentens muligheder for at gennemføre større ændringer af den økonomiske politik. Dog har præsidenten bedre muligheder for at føre udenrigspolitik og handelspolitik uden Kongressens opbakning.

7. Fastholder lille overvægt i aktier trods usikkerhed
Det amerikanske præsidentvalg er en af årets altoverskyggende begivenheder for de finansielle markeder og kommer til at kaste masser af politisk usikkerhed af sig. Det ændrer dog ikke vores grundlæggende forventning om, at investorer kan forvente et fornuftigt afkast fra aktier i år, og vi har derfor en lille overvægt af aktier i vores porteføljer – dvs. en lidt højere andel af aktier, end vi forventer at have på længere sigt.


TILMELD DIG vores nyhedsbrev om investering, hvis du ikke allerede modtager det.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.


Hvis du overvejer at investere din opsparing

Kontakt din investeringsrådgiver i Danske Bank og hør om mulighederne, hvis du overvejer at investere din opsparing.

 Book møde