Del

De mest interessante sektorer netop nu

Danske Banks seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen udpeger de mest interessante sektorer som aktieinvestor.

Den kommende tid kan blive en dans på stedet på aktiemarkedet. Regnskabssæsonen er forbi, og det er ifølge Danske Banks seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen svært at få øje på drivkræfter, der på kort sigt kan løfte kurserne yderligere.

”Men det er ikke ensbetydende med, at man som investor skal læne sig tilbage og se passivt til. På aktiemarkedet sker der løbende bevægelser mellem de forskellige sektorer, og her er det vigtigt at være overvægtet i de sektorer, der klarer sig bedst – og undervægtet i de dårligste sektorer,” fortæller Lars Skovgaard Andersen.

I øjeblikket har Danske Bank en overvægt i medicinal og telekommunikation.

”Her vurderer vi, at der er mest at hente i den kommende tid, hvor man ikke kan forvente at ride med på en bred bølge af aktiestigninger,” siger seniorstrategen.

Attraktivt miks af egenskaber
Medicinal og telekommunikation er defensive sektorer, der er præget af forholdsvis stabil efterspørgsel, og hvor aktierne typisk klarer sig bedst i perioder med mindre gang i økonomien. I perioder med høj økonomisk vækst er der mere rift om cykliske aktier, der er mere konjunkturfølsomme.

”Medicinal og telekommunikation har en fornuftig prisfastsættelse, ligesom de er lidt oversete i mange investorers porteføljer, og det kan i sig selv give sektorerne medvind, hvis flere investorer får øjnene op for dem. Samtidig kan de to sektorer give stabilitet i porteføljen, hvis vi kommer ind i en periode med større kursudsving, og det er ikke utænkeligt,” siger Lars Skovgaard Andersen og uddyber:

”Efter den senere tids aktiestigninger og med den høje prisfastsættelse på især amerikanske aktier står en del investorer formentlig på spring for at sælge ud og hjemtage gevinster, hvis blot der kommer lidt dårlige økonomiske nyheder.”

Ingen flugt fra risiko
Seniorstrategen understreger, at hans fokus på medicinal og telekommunikation ikke handler om, at han ønsker at reducere risiko for enhver pris.

”Overordnet har vi faktisk stadig en overvægt i aktier og en undervægt i obligationer, og stabilt forbrug er en klassisk, defensiv sektor, som vi ikke finder særlig interessant i øjeblikket. Den er simpelt hen blevet for dyr,” siger Lars Skovgaard Andersen og fortsætter:

”Stabilt forbrug, forsyning og telekommunikation er de tre sektorer, som normalt udbetaler de højeste udbytter, og her tilbyder telekommunikation aktuelt det mest attraktive forhold mellem pris og udbytter. Den gennemsnitlige udbyttebetaling ligger i niveauet 4,1 pct., og sektoren handler samtidig til den laveste forward P/E – dvs. pris pr. krones fremtidig indtjening i selskaberne – når man ser på den forventede indtjening 12 måneder frem.”

Når det gælder medicinal, havde sektoren en stærk start på 2017, men er siden blevet overskygget af investorernes fokus på cykliske aktier og banker.

”Især amerikanske medicinalaktier er efter vores vurdering blevet solgt for kraftigt ud på bekostning af cykliske sektorer. Medicinalsektoren leverer generelt pæne regnskaber med stigende indtjening og salg og har en stærk pipeline af nyheder. Samtidig handler medicinal med en forward P/E på 16,3 i øjeblikket på niveau med det generelle aktiemarked, hvor sektoren historisk set har været handlet til en højere P/E end markedet,” siger seniorstrategen.

En joker og en for de kræsne
Lars Skovgaard Andersen fortæller, at han yderligere ser oliesektoren som en joker, ligesom han fortsat ser muligheder i teknologi. Her anbefaler han dog investorer at være meget selektive.

”Blandt institutionelle investorer har der været et meget stort konsensus om at kunne lide teknologi, og når alle kan lide en sektor, skal man være på vagt. For når alle har købt, hvem skal så bringe kurserne videre op? Derfor skal man være ekstra kræsen i sit valg af teknologiaktier,” siger han.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering, og det udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil. Vær opmærksom på, at en investering også kan give tab.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.