Skal du overvægte aktier eller obligationer i din portefølje af investeringer, og hvilke regioner, sektorer, temaer og obligationstyper ser vi aktuelt det mest attraktive afkastpotentiale i?

Det er kernen i Danske Banks investeringsstrategi ud mod private investeringskunder, og Henrik Drusebjerg får fremover det overordnede ansvar for strategien. Den 1. oktober startede han som ny chefstrateg i Danske Bank.”Vi har i forvejen en stærk investeringsstrategi, og min vigtigste opgave bliver at udvikle den yderligere sammen med mit team, så vores kunder altid har de bedste forudsætninger for at investere deres opsparing på en god måde,” fortæller Henrik Drusebjerg.
For en dedikeret fagnørd som mig er det et privilegium at kunne trække på et så stort netværk af viden og specialister.Henrik Drusebjerg, chefstrateg i Danske Bank
Chefstrategens investeringsteam omfatter økonomer og strateger i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Litauen, og deres opgave er ikke blot at fastlægge Danske Banks investeringsstrategi ud mod private investorer, men også at klæde bankens investeringsrådgivere på til at formidle strategien til kunder.

”En væsentlig del af min tid vil derfor også blive brugt sammen med rådgivere og kunder, så de føler sig klædt på til at følge den strategi, der bliver lagt,” siger han.

Sådan arbejder hans team
Investeringsteamets løbende anbefalinger er baseret på en kombination af egne analyser og vurderinger, input fra Danske Banks mange øvrige specialister inden for blandt andet makroøkonomi og porteføljekonstruktion samt input fra investeringsbanker som fx Bank of America Merrill Lynch, som Danske Bank har et tæt samarbejde med.

”For en dedikeret fagnørd som mig er det et privilegium at kunne trække på et så stort netværk af viden og specialister i både indland og udland, men det forpligter også i forhold til at kunne levere stærke investeringsbudskaber. Samtidig er det en vigtig opgave for mig at kommunikere budskaberne så forståeligt som muligt for de kunder, der ikke er hjemmevant i finansverdenen, så de også forstår anbefalingerne og tankerne bag,” fortæller Henrik Drusebjerg.

For Henrik Drusebjerg er det nye job en naturlig fortsættelse af hans mangeårige virke inden for finansverdenen, hvor han senest har været chefstrateg i investeringsbanken Carnegie.

Kort om Henrik Drusebjerg

  • 45 år.
  • Bankuddannet med finansdiplom og HD i finansiering.
  • Karrierestart i Unibank i 1995. Fra 2004 til 2014 ansat i forskellige stillinger i Nordea, afslutningsvis som chefstrateg. 2014-2019 chefstrateg Carnegie.
  • Bor i Søllerød med sin kone og deres to børn.


Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Hvis du overvejer at investere

Kontakt din investeringsrådgiver i Danske Bank og hør om mulighederne, hvis du overvejer at investere din opsparing.

 Book møde