Kort fortalt 

  • Strateg har hovedfokus på selskabernes udmeldinger om fremtiden og deres investeringsaktivitet.
  • Han er især spændt på storbankerne samt Netflix og Microsoft.
  • Han anbefaler at investere bredt i mange forskellige sektorer med fokus på kvalitetsaktier.

I dag, tirsdag den 15. oktober, skyder storbanker som JP Morgan Chase, Goldman Sachs og Citigroup den nye amerikanske regnskabssæson i gang. Her sætter Danske Banks investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen, ord på sine forventninger samt hvad han især holder øje med som investor:

1. Hvad er dine overordnede forventninger til den forestående regnskabssæson i USA?

Jeg forventer, at investorernes forventninger er sænket tilpas meget til, at selv knapt så gode regnskaber i mange tilfælde vil være godt nok. Sektorer, som i forvejen har været under pres – som fx industri og råvarer – vil formentlig kunne slippe nemmere afsted med skuffelser end sektorer, der skuffer for første gang. Overordnet forventer vi at blive bekræftet i, at amerikanske aktier aktuelt har det mest attraktive afkastpotentiale.

2. Hvad er dit hovedfokus i regnskaberne?

Hovedfokus vil være rettet mod selskabernes forventninger til fremtiden. De amerikanske selskaber har generelt været forholdsvis skærmet mod handelskrigen, når man ser på deres hidtidige regnskaber, men efterveerne på den globale vækst er begyndt at snige sig ind af bagdøren i USA, der ikke er en isoleret ø, som kan blive ved med at cruise udenom.

Analytikernes forventninger til selskabernes indtjeningsvækst er på ca. 3 pct. for 4. kvartal og omkring 10 pct. for 2020, og det ser højt ud givet udviklingen i både global og amerikansk økonomi. Vi vurderer, at forventningerne til indtjeningen skal justeres ned, men om det så vil få aktiekurserne til at falde, er en anden sag.

Leverer Netflix et godt regnskab i morgen, kan det være et positivt varsel i forhold til de andre digitale mastodonter. Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank
Når investorerne vurderer, om de vil være placeret i aktier, ser de jo ikke isoleret på regnskaberne, men på det samlede billede som fx centralbankernes støtte til økonomien, udviklingen i forhandlingerne mellem USA og Kina, afkastet fra alternative investeringsmuligheder som obligationer etc.


Usikkerhedsfaktorerne i global økonomi kan dog give store forskelle på, hvordan de enkelte selskaber kommer igennem regnskabssæsonen og dermed give betydelige forskelle på vinderne og taberne.

3. Hvad er det ømmeste punkt i regnskaberne?
Foruden forventningerne til fremtiden holder vi skarpt øje med selskabernes udmeldinger om deres investeringsaktivitet. I en periode med stor usikkerhed er det forventeligt, at selskaberne holder igen med tunge investeringer – men hvor meget træder de på bremsen, og er de nået til et punkt, hvor de ikke kun holder igen med investeringer i maskiner, men også begynder at spare på medarbejdere? Det vil være et kritisk tegn, for USA er i høj grad en forbrugerdrevet økonomi, og begynder selskaberne at fyre, rammer det forbruget.

4. Hvilke sektorer har du henholdsvis højest og lavest forventninger til?

Jeg har lavest forventninger til råvarer og energi og højest forventninger til forsyningssektoren. Jeg anbefaler generelt at have en bred eksponering mod mange forskellige sektorer og med fokus på selskaber med stabil vækst i indtjeningen, stærke cash flow og lav finansiel gearing – det vi betegner kvalitetsaktier. De er typisk mere robuste i perioder med stor usikkerhed.

5. Hvilke regnskaber ser du især frem til?
De store banker i dag er interessante, fordi de i forbindelse med deres regnskaber normalt også giver et godt indblik i amerikansk og global økonomi. Netflix og Microsoft er andre selskaber, jeg er ekstra spændt på.

Allerede i morgen, den 16. oktober, kommer Netflix med regnskab. Af de såkaldte FANG-aktier – dvs. Facebook, Amazon, Netflix og Google (nu Alphabet) – har Netflix udviklet sig klart dårligst i 2019. Aktien er under pres, efter andre nye streamingtjenester har meldt deres ankomst. Leverer Netflix et godt regnskab i morgen, kan det være et positivt varsel i forhold til de andre digitale mastodonter og reducere frygten for en gentagelse af 4. kvartal sidste år, hvor FANG-aktierne førte an i en større nedtur på aktiemarkederne.

Den 23. oktober kommer Microsoft med regnskab, og her bliver vi klogere på, om selskaber fortsat investerer i deres digitalisering, selv om de måske holder lidt igen med tunge investeringer. Det er vigtigt for den generelle økonomiske vækst, at selskaberne fastholder et vist investeringsniveau.


TILMELD DIG vores nyhedsbrev om investering, hvis du ikke allerede modtager det.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Hvis du overvejer at investere

Kontakt din investeringsrådgiver i Danske Bank og hør om mulighederne, hvis du overvejer at investere din opsparing.

 Book møde