Del

Stærke regnskaber forude – men glæd dig ikke for tidligt

KLUMME: En ny lovende regnskabssæson står for døren i USA. Her fortæller Danske Banks chefstrateg, Tine Choi, hvad hun har fokus på, og hvor hun ser potentielle faldgruber.

Den amerikanske regnskabssæson starter den 11. oktober, og som for årets to første kvartaler peger alt mod endnu en stærk en af slagsen. Konsensusforventningerne til selskaberne i S&P 500-indekset ligger aktuelt på en indtjeningsvækst på 19,2 pct. og en omsætningsvækst på 7,3 pct.

Selvom den forventede indtjeningsvækst er lavere end vækstraterne omkring 25 pct. i årets første og andet kvartal, så vidner indtjeningsudsigterne om, at det globale opsving stadig er i god gænge. Hvis forventningerne bliver indfriet, vil det være den tredjehøjeste indtjeningsvækst siden første kvartal 2011. Efter vores vurdering er der således fortsat god grund til at være overvægtet i aktier og undervægtet i obligationer.

Her lurer farerne
Det sagt, så kan denne regnskabssæson dog indeholde flere ubehagelige overraskelser, som kan give anledning til ramasjang på aktiemarkederne. For det første har flere selskaber end normalt annonceret negativ guidance, dvs. nedjusteret deres indtjening forud for kvartalsrapporterne, og for det andet mærkes det stramme arbejdsmarked i stigende grad.

Det gennemsnitlige amerikanske lønpres er fortsat behersket (2,8 pct. å/å), men den historisk lave ledighed sammenholdt med et rekordhøjt antal ledige job understreger, at flere og flere virksomheder har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Det fører uundgåeligt til et øget marginpres i form af stigende lønudgifter til både nyansættelser og fastholdelse af medarbejdere. I forbindelse med kvartalsrapporterne holder vi derfor nøje øje med kommentarer vedrørende flaskehalse på arbejdsmarkedet, som kan udgøre en kapacitetsbegrænsning for virksomhedernes aktivitet.

LÆS OGSÅ: Strategens 3 foretrukne investeringer lige nu.

Vi har ligeledes fokus på kommentarer om de forhøjede toldsatser primært på import fra Kina, men også på import af stål og aluminium. I regnskabssæsonen for andet kvartal glimrede handelskrigen ved sit fravær i rapporterne, så alle hints om effekterne af konflikten vil formentlig blive vendt og drejet og kan potentielt lægge en dæmper på amerikanske aktier. Hidtil har de ellers virket fuldstændigt upåvirkede af handelskrigen.

Ekstra fokus på teknologi
Endelig forventer vi, at teknologiselskaberne vil tiltrække sig mindst lige så meget opmærksomhed som i seneste regnskabssæson. For det første er den nye sektorinddeling trådt i kraft med oprettelsen af sektoren communication service, som blandt andet omfatter Netflix, Facebook, Alphabet (Google) samt teleselskaberne fra den nu hedengangne sektor telekommunikation. Man skal derfor holde tungen lige i munden, når man kigger på tallene for udviklingen i specielt IT-sektoren og den nye sektor.

For det andet afventer vi spændt, om den begrænsede tilgang af nye abonnenter hos Netflix er forårsaget af VM i fodbold og sommerperioden, eller om det er den hårde konkurrence inden for streamingtjenester, der gør sit indhug.

Sidst men ikke mindst afventer vi, om Facebooks udfordringer har bidt sig fast – dvs. om vi får bekræftet, at selskabets vækst skal ned på et lavere leje, og om selskabets omdømme har lidt mere varig mén som følge af bruddene på brugernes datasikkerhed.

TILMELD DIG vores nyhedsbrev om investering, hvis du ikke allerede modtager det.

Hvis du overvejer at investere

Kontakt din investeringsrådgiver i Danske Bank og hør om mulighederne, hvis du overvejer at investere din opsparing.

 Book møde

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.