Del

Rentetilpasning

Rentetilpasning af FlexLån® pr. 1. januar 2018 nærmer sig, og den 31. oktober er sidste frist for at få ændret på sit lån. Men hvilke overvejelser skal man gøre sig, når man skal have ny rente på sit FlexLån®?

I korte træk er vores anbefalinger:
 
Overvej om du har det rette lån 
Meget i livet kan have nået at ændre sig, siden du optog dit FlexLån®. Men er realkreditlånet fulgt med, når meget andet har ændret sig? Rentetilpasningen er en god anledning til at tage din boligøkonomi op til genovervejelse.

Bind renten for en længere periode
Har du planer om at blive boende i en del år endnu, kan du få mere tryghed for boligøkonomien ved at binde renten for en længere periode. Selv ved at gå fra F1-lån til F5-lån, eller fra F5-lån til et fastforrentet lån kan der være penge at spare hver måned, hvis lånet er med afdrag.

Vælg afdragsfrihed, hvis du har anden dyrere gæld
Har du anden, dyrere gæld ved siden af dit FlexLån®? Så kan det ofte betale sig at vælge afdragsfrihed på realkreditlånet for at få afdraget hurtigere på den dyrere gæld. Kombinér evt. afdragsfriheden med en længere rentebinding, så du har vished for renten på dit FlexLån®, mens du afdrager på den dyrere gæld.

Lav gæld: Overvej at sætte afdragene på pause
Har din gæld en passende størrelse i forhold til din friværdi og øvrige formue, kan du overveje at sætte afdragene på pause for i stedet at bruge pengene på at indfri dine drømme eller ønsker. Det kan være muligt ved enten at vælge afdragsfrihed på dit FlexLån® eller ved evt. at omlægge til vores nye lån, FlexLife®, hvor du har mulighed for at skrue op og ned for afdragene, så dit lån passer til lige netop dit liv, dine planer og din økonomi.

Høj gæld og afdragsfrihed: Så har du også flere muligheder
Har du en høj gæld – og ingen andre lån ved siden af dit realkreditlån – vil det som oftest være en god ide at afdrage på dit lån for at ruste privatøkonomien. Den enkle vej er at skifte afdragsfriheden på dit FlexLån® ud med afdrag. Du kan måske endda vælge FlexLån® T, hvis du har ekstra luft i økonomien og vil sætte turbo på afdragene. Du kan dog også vælge at omlægge til FlexLife®, hvis din samlede belåning udgør maks. 75 %. Med FlexLife® vil skiftet fra afdragsfrihed til afdrag ikke mærkes så hårdt på ydelsen, da du kan vælge kun at betale afdrag på en del af dit lån. Du skal dog holde dig indenfor nogle givne rammer, som aftales inden, lånet optages. Indenfor de rammer kan du selv bestemme hvilken ydelse og hvor stort et afdrag, der passer til din økonomi og dine planer.

Læs hele analysen

Læs om Flexlife®

Kontakt

Ring til boligdirekte på 70 15 15 16

Book møde

Skriv til Realkredit Danmark

 

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.