Del

Tjek: Passer dit boliglån stadig til dig?

Hvis dit FlexLån® skal rentetilpasses 1. januar, har du lige nu mulighed for at ændre på dit lån, så det matcher dit liv og dine planer. Sidste frist er 31. oktober.

Meget kan være sket i dit liv, siden du optog dit realkreditlån. Så spørgsmålet er, om lånet stadig passer til din økonomi og dine planer for fremtiden?

Hvis dit lån alligevel skal rentetilpasses 1. januar, så er det værd at kaste et blik på din boligøkonomi i løbet af oktober – og overveje, om det er tid til at ændre på dit lån.

Her får du Realkredit Danmarks aktuelle anbefalinger til dig og andre boligejere med FlexLån®, der skal rentetilpasses. Alt efter hvordan din økonomi ser ud, har du forskellige muligheder for at udnytte den lave rente til din fordel:  

Bind renten længere og få mere tryghed
Har du planer om at blive boende i en del år endnu, kan du få mere tryghed i økonomien ved at binde renten for en længere periode. Det kan du fx gøre med et lån med 5 års rentebinding. Så har du sikret dig en lav rente flere år frem og skal ikke tænke på, hvordan ændringer i renten kan påvirke din økonomi. Bind dog aldrig renten i længere tid, end du regner med at blive boende i boligen, da det kan blive dyrt at indfri dit FlexLån® før tid. 

Se Realkredit Danmarks forventninger til renten 

Vælg afdragsfrihed, hvis du har dyr gæld
Har du anden, dyrere gæld ved siden af dit FlexLån®? Så kan det ofte betale sig at vælge afdragsfrihed på dit realkreditlån, så du kan afdrage hurtigere på den dyrere gæld. Kombinér evt. afdragsfriheden med en længere rentebinding, så du har vished for renten på dit FlexLån®, mens du afdrager på den dyrere gæld.


Sæt afdragene på pause, hvis gælden er lav 

Har din gæld en passende størrelse i forhold til din friværdi og øvrige formue, kan du overveje at sætte dine afdrag på pause. Så får du større økonomisk råderum til at indfri dine drømme og ønsker. Du kan stoppe afdragene helt ved at vælge afdragsfrihed på dit nuværende FlexLån®, eller du kan omlægge til vores nye lån, FlexLife®, hvor du kan skrue op og ned for afdragene, så dit lån passer til dit liv og dine planer.

Hvordan kan dit boliglån se ud med FlexLife? Det beregner du nemt her.

Hvis du har høj gæld og afdragsfrihed 
Har du en høj gæld – og ingen andre lån ved siden af dit realkreditlån – vil det som regel være en god ide at afdrage på lånet for at styrke din fremtidige økonomi. Det nemmeste er bare at droppe afdragsfriheden på dit FlexLån®. Men har du ekstra luft i din økonomi, kan du også vælge at sætte turbo på afdragene ved at skifte til FlexLån® T. 

Er din samlede belåning på højst 75 pct. af boligens værdi, har du mulighed for at omlægge til FlexLife®. Så mærker du ikke skiftet væk fra afdragsfrihed så meget, fordi du kun behøver at afdrage på en del af dit lån – hvor stor en del afhænger af din økonomi og den aftale, du laver med os. 

Se videoen: Realkredit Danmarks seniorøkonom Sonia Khan giver råd om rentetilpasning

Hvis dit lån skal fortsætte som nu
Du behøver kun at gøre noget, hvis du vil ændre på dit lån. Dit lån rentetilpasses automatisk 1. januar 2019. Dermed får du en ny rentesats, og du betaler en ny ydelse.

Vi hjælper med at vælge det bedste lån for dig

Tal med os i god tid inden 31. oktober, hvis du overvejer at ændre dit FlexLån®. 
Book møde
– eller ring på 70 15 15 16

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.