Del

Sidste chance for at spare penge på en god, gammel årgang

Skal du optage eller omlægge realkreditlån i den kommende tid? Så er der penge at spare ved at handle inden september, hvor der er ’årgangsskifte’ på obligationer med fast rente. Se her hvordan og hvorfor.

Hvad er et årgangsskifte?
Et årgangsskifte betyder, at der bliver lukket ned for udstedelse af obligationer i de årgange, vi har kendt gennem de seneste tre år. Den 1. september åbnes der så op for nye obligationsårgange. Og hvor den nuværende 30-årige obligation udløber i år 2047, vil udløbsdatoen for den nye årgang være i år 2050.

Hvorfor kan jeg spare?
Når der bliver åbnet nye obligationsårgange, bliver de typisk handlet til lavere kurser end de gamle. Det skyldes, at der går 3 mere år før investoren, som køber obligationerne, får sine penge hjem. Og den længere periode tager investoren sig betalt for.

Hvor meget kan jeg spare?
Det afhænger helt af, hvor mange penge du skal låne, og hvilket lån du vælger. Men låner du f.eks. en million kr. til en fast rente på 2 % med en løbetid på 30 år, vil din restgæld være mellem 17.000 og 20.000 kr. lavere, hvis du optager lånet nu, end hvis du venter til september måned. 

Hvilke lån gælder det?
I forbindelse med årgangsskiftet har Realkredit Danmark derfor valgt at genåbne alle de obligationer, som der gives tilbud i for tiden (hvis der er flere, så den, som er tættest på kurs 100), dog med undtagelse af den 30-årige afdragsfrie obligation. 

Realkredit Danmark har valgt at åbne følgende obligationer:

 Løbetid, årRente Afdragsfrihed 
 100,5 %Nej 
 15 1,0 % Nej 
 20 1,5 % Nej 
 30 2,0 % Nej 
 30 2,5 % Ja


Hvis renten ændrer sig i de næste par måneder, kan andre obligationer også blive åbnet.
 

Vores anbefaling
Vi anbefaler, at du får udbetalt lån i de nuværende årgange, da der vil være et større kurstab og/eller en højere ydelse ved de nye årgange, ligesom nogle rentesatser ikke vil være tilgængelige længere. 

Har du behov for at låne senere, f.eks. i oktober måned, vil det for de fleste alligevel godt kunne betale sig at optage lånet i de nuværende årgang og få det udbetalt senest 4. september. Merydelsen ved at optage lånet tidligere er nemlig mindre end besparelsen.

Læs mere om årgangsskifte hos Realkredit Danmark

Vigtige datoer
22. august: Skal du have dit lån udbetalt i en nuværende årgang, skal dine underskrevne lånedokumenter være os i hænde senest denne dag.

31. august: Lån, der skal udbetales 4. september, bliver handlet denne dag.

4. september: Den sidste mulige udbetalingsdato for lån i nuværende årgange.

Få rådgivning om realkreditlån

Skal du optage eller omlægge lån – og vil du vide mere om, hvad årgangsskiftet betyder for dig, så tal med Danske Banks boliglinje.

 

Book møde
- eller ring på 70 15 15 16

 

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.