Del

Tid til rentetilpasning

Har du FlexLån®, som skal rentetilpasses i 2017? Skal du beholde det lån, du har, eller skifte? Er du i tvivl om, hvilket lån der er det rigtige for dig, så kontakt os allerede i dag og få en anbefaling, så du kan træffe et sikkert valg. Skal dit lån ændres, skal det nemlig være sket inden den 31. januar 2017.

Anbefalinger, hvis du skal rentetilpasse

Skal du flytte indenfor et eller to år, anbefaler vi, at du enten beholder dit lån eller skifter over til et F1-lån, hvor du kan komme ud af lånet til kurs 100 hvert år. Så kan du sikre dig mod at skulle indfri dit lån til overkurs, hvis renten holder sig uændret eller falder yderligere frem mod flyttetidspunktet.

Forventer du at blive boende i en del år endnu, kan det give god mening at binde renten for en længere periode, hvis du endnu ikke har gjort det. En længere rentebinding giver øget tryghed for boligøkonomien i de kommende år, og samtidig sikrer du dig en ekstremt lav rente for en længere periode.

Om det kan betale sig at binde renten nu, vil du først vide, når du står ved den næste rentetilpasning. Det er derfor i høj grad den øgede tryghed omkring boligøkonomien – eller en evt. forventning om stigende renter i rentebindingsperioden – der skal lægges til grund for den længere rentebinding.

Udnyt den lave rente til at afdrage eller udleve boligdrømmene

Har du en høj belåningsgrad i din bolig, og har du ikke anden gæld ved siden af dit realkreditlån, kan det give god mening at begynde at afdrage på dit lån nu. På den måde styrker du din privatøkonomi mod evt. fremtidige boligprisfald ved at sænke belåningen på din bolig, ligesom du ikke skal betale det højere tillæg for afdragsfrihed, hvis du har en belåning på over 60 %.

Har du en god portion friværdi i boligen, og ønsker du ikke at afdrage mere, kan du overveje, om den lave rente skal udnyttes til at udleve boligdrømme om et nyt køkken, en tilbygning eller udskiftning af vinduer. Skal du købe en ny bil, kan friværdien også bruges til at finansiere den, f.eks. med et 10-årigt fastforrentet lån med en rente på kun 0,5 %.

Hvordan påvirker renteændringer ydelsen på dit Flexlån®?

Gå til vores rentetilpasningsberegner og se, hvordan renteændringerne påvirker ydelsen på dit Flexlån:

Gå til beregner

Vælg det rigtige lån

Vi kan hjælpe dig med at vælge det lån, der passer bedst til dig.
 Ring til vores boligspecialister på 70 15 15 16 og få gode råd. Eller book et møde med en af vores rådgivere.

Book møde

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.