Del

Udbetaling af feriepenge - det skal du være opmærksom på

Nu kan du søge om at få udbetalt dine indefrosne feriepenge. Se her, hvordan du gør, og hvad du skal være opmærksom på, inden du beslutter dig for at få pengene ud.

Det er de feriepenge, du har sparet op i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. marts 2020, du har mulighed for at få udbetalt. Beløbet svarer til ca. 12,5% af din ferieberettigede løn, så med en månedsløn på 30.000 kr. før skat, kan du få ca. 13.800 kr. udbetalt. Hvor meget du præcis kan få, kan du se, når du logger ind på borger.dk. 

Det er frivilligt, om du vil have pengene udbetalt nu, eller om du vil vente, til du forlader arbejdsmarkedet. 

Sådan gør du:
Du går ind på borger.dk og følger vejledningen. Du skal huske at have dit NemID klar og være forberedt på, at der kan være kø. Når du har gennemført ansøgningen, vil pengene være på din NemKonto i løbet af et par uger. 

Hvornår skal du søge? 
Du kan søge til og med den 1. december 2020. Hvis du ikke søger om udbetaling inden den 1. december 2020,  overgår pengene til Lønmodtagernes Feriemidler, og du får dem udbetalt, når du forlader arbejdsmarkedet. Du kan ikke ansøge om udbetaling efter den 1. december 2020. 

Har du feriepengelån? 
Er du en af dem, der tog imod tilbuddet om at låne pengene, så du kunne bruge dem hen over sommeren? Så sender vi dig en besked i din mobilbank om, at lånet - som aftalt - skal være betalt tilbage senest den 31. oktober 2020. 

Pas på falske mails, opkald og beskeder
Vær opmærksom på, at udbetaling af feriepengene kan give anledning til, at svindlere vil prøve at lokke oplysninger ud af dig. Husk på, at INGEN med rent mel i posen vil bede om adgangskoder og NemID-koder via telefon, mail, SMS osv. Er du i tvivl, om du har givet dine oplysninger videre, skal du tage fat i din bank. 

Du kan finde flere spørgsmål og svar på borger.dk

Tre ting, du skal være opmærksom på

Betaler du topskat? 
Så skal du også betale topskat af dine feriepenge. Regner du med at betale topskat det år, hvor du går på pension, gør det ikke den store forskel skattemæssigt, om du får dem nu eller på pensionstidspunktet. 

Har du brug for at spare mere op til pension? 
I så fald kan det være værd at overveje at lade pengene stå. Fordelen ved at lade pengene stå er, at de – modsat mange andre typer pensionsopsparing – ikke modregnes i tillægsydelser til folkepensionen. 

Hvad skal du bruge pengene til? 
Har du en dyr gæld, er det værd at overveje, om feriepengene skal gå til at reducere gælden, så du kan opnå en løbende besparelse. Det kan også være, at en investering i energiforbedringer af din bolig kan give løbende besparelser eller en højere salgsværdi. 

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.