Del

Usikkerhed forud for præsidentvalget

Ekstraordinær stor usikkerhed forud for præsidentvalget d. 8. november kan påvirke valutamarkedet.

Der er mange grunde til, at verdens øjne hviler med spænding på USA, når amerikanerne vælger deres næste præsident. Mens valget ikke kan forventes at få enorme konsekvenser for den overordnede økonomi, kan især den amerikanske dollar blive påvirket. Det vurderer senioranalytiker i Danske Bank Markets, Mikael Olai Milhøj.

”Hvis Clinton vinder, vil det højst sandsynligt være positivt for dollaren, og vi kan få noget dollarstyrkelse, fordi noget af al den her usikkerhed vil forsvinde. Omvendt kan vi nok forvente, at dollaren bliver svækket, hvis Trump vinder, da den generelle usikkerhed vil blive øget. Det scenarie kan sprede sig og give udslag i dele af det finansielle marked,” siger Mikael Olai Milhøj.

Her forklarer han, hvad der gør netop dette valg så usikkert, og hvilke fire temaer der kan påvirke valutamarkederne.

”Normalt er det sådan, at vi kender præsidentkandidaterne og deres baggrund, fordi de typisk har politisk erfaring eller er tidligere vicepræsidenter. Denne gang er det anderledes, fordi Donald Trump er et ubeskrevet blad,” forklarer Mikael Olai Milhøj, og fortsætter:

”Donald Trump er den helt nye kandidat med en baggrund, som vi ikke rigtig kender. Han er på mange måder modstridende, og alt i alt øger det usikkerheden,” siger han.

Følg præsidentvalg i USA 8. november 2016

Følg med i præsidentvalget på:

Hent appen Investorview for at være løbende opdateret

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.