Det er ikke unormalt, at gavebeløbet løber op i mange tusind kroner, der kan gå til den racercykel, computer eller el-guitar, som den unge hovedperson har drømt om i åre- eller månedsvis.

Hvis der er penge tilbage bagefter, har vi to gode forslag til, hvordan de kan vokse til flere.

Blå Opsparing med høj rente
Danske Bank har en løsning specifikt rettet mod konfirmander, som vi kalder for en ’Blå Opsparing’. 

Her kan man indbetale mellem 5.000 og 25.000 kroner og få en rente på 3 % i et år, som den unge konfirmand kan bruge på at beslutte sig for, hvad der skal ske med pengene på længere sigt.

Når året er gået, bliver pengene enten udbetalt, eller også bliver kontoen konverteret til en konto af typen Min Konto, hvor renten er 0 %. 

Sådan opretter du en Blå Opsparing
Hvis du vil oprette en Blå Opsparing for dit barn, kan du henvende dig i en valgfri Danske Bank-filial. Husk at medbringe gyldigt billed-ID for konfirmanden – f.eks. barnets pas.

Det er kun muligt at oprette kontoen for børn mellem 13 og 15 år – og kun i konfirmationssæsonen fra den 1. maj til og med den 30. september 2022.

Er du ikke kunde hos os i forvejen, kan du ringe på 70 10 17 08

Læs mere om Blå Opsparing

En oplagt investeringsdebut
Set i et større perspektiv er ét år jo ikke længe. Derfor kan det være værd at overveje, om konfirmanden ud over de voksnes rækker også skal træde ind i de investerendes rækker – og på sigt muligvis kunne bruge konfirmationspengene som bidrag til for eksempel udbetalingen på den første lejlighed, når den tid kommer.

Enhver investering indebærer dog naturligvis en risiko, og derfor anbefaler vi altid, at I taler med din Private Banker for at få investeringsrådgivning, hvis du overvejer at hjælpe din kommende konfirmand i gang med at investere.

Vil du oprette en Blå Opsparing til dit barn?

Er du kunde, så kontakt din Private Banker: Ring til os på 45 12 13 14 

Er du ikke kunde, kan du ringe til os: Ring til os på 70 10 17 08 

Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning.
Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.