En fremtidsfuldmagt hjælper dig og dine nærmeste senere i livet

Når de unge konfirmander forlader kirken, og festen med familie og venner startes op, vil der ligge mange flade kuverter på gavebordet. Det er nemlig ikke usædvanligt, at konfirmander ønsker sig, og får, penge i gave. Det åbner muligheder, hvis konfirmanden tænker langsigtet.

Blå Opsparing: 4% det første år

En undersøgelse fra TV2 viser, at det ikke er unormalt at en konfirmand får 25.000 kr. i pengegave. Selv hvis konfirmanden gerne vil bruge et par tusinde kroner på lækre ting til sig selv, vil der for mange stadig være et vist beløb, som kan spares op.

Som kunde i Danske Bank har en ung konfirmand mulighed for at oprette en ’Blå Opsparing’. Denne løsning er specifikt rettet mod konfirmander. Man kan indbetale mellem 5.000 og 25.000 kr. på en Blå Opsparing, og her kan konfirmanden få en rente på 4% på de første 12 måneder, hvorefter pengene kan udbetales. På den måde har den unge konfirmand et helt år til at finde ud af, hvad der skal ske med pengene på længere sigt.

Hvis du ønsker at oprette en Blå opsparingskonto til dit barn, skal du besøge en filial og medbringe gyldigt billed-ID. Oprettelsen kan ske i samtlige Danske Bank filial – også de kassefrie.

Det er kun muligt at oprette kontoen i konfirmationssæsonen, hvilket vil sige fra 8. april til og med 30. september 2019.

Oplagt investeringsdebut

Men set i et lidt større perspektiv er et år jo ikke længe. Derfor kan det være værd at overveje, om konfirmanden også skal træde ind i de investerendes rækker. Hvis man forestiller sig, at konfirmanden vil spare pengene op over en længere periode på eksempelvis 15 år, kan en investering af konfirmationspengene potentielt danne et godt bidrag til udbetalingen på den første lejlighed.

Denne artikel fra Danske Invest viser en udregning af, hvordan et ungt menneske der blev konfirmeret for 15 år siden (i 2004) og investerede 25.000 kr., i dag ville stå med 41.000 kroner (før skat), hvis pengene havde været investeret i Danske Invest Global Indeks, som er en bred aktiefond.

At investere pengene kræver naturligvis, at konfirmanden er indforstået med, at det indebærer en risiko, og at historiske afkast ikke er en garanti for fremtidige afkast. Derfor anbefaler vi altid, at I taler med din Private Banker for at få investeringsrådgivning, hvis dit barn ønsker at investere en del af sin pengegave fra konfirmationen.

Kontakt din Private Banker

Få alle fordelene i dag. Bliv Private Banking kunde i Danske Bank