Gode investeringer kræver indsigt

Vi er en nordisk kapitalforvalter med et globalt udsyn. Følg med, når vi deler ud af vores indsigt og vurdering af den globale økonomi, de finansielle markeder og udvalgte temaer – og få indblik i, hvad vi løbende har fokus på, når vi forvalter vores forskellige enkeltstrategier og porteføljeløsninger.


Article - 02. July 2021

Danske Bank gør det lettere for kunder at investere bæredygtigt

Danske Bank tilpasser indeksfonde, så det bliver lettere for institutionelle kunder at investere bæredygtigt.

Asset Management: Nummer et i Norden

For andet år i træk bliver Danske Bank kåret som nummer et i Norden, når man ser på tværs af alle Prosperas kundetilfredsheds-undersøgelser i 2020.

Article - 17. June 2021

Olieselskaber skal gå klimavejen for at være attraktive investeringer

Hvordan får vi et CO2-neutralt samfund i 2050 og kommer i mål med Parisaftalens ambition om at holde den globale temperaturstigning på 1,5 grader? For nylig fremlagde Det Internationale Energiagentur (IEA) deres forslag til, hvordan verden kan nå de internationale klimamål. Vi har spurgt Kasper From Larsen, der er specialist inden for energi- og forsyningssektoren og porteføljeforvalter i Danske Bank Asset Management, om hans syn på klimaplanen. Han giver sit syn på udfordringer og muligheder ved at omstille olieselskaber til vedvarede energi og Danske Banks rolle i den grønne omstilling.

Article - 26. April 2021

Stor interesse for aktiefond med fokus på FN’s verdensmål

Interessen for at investere i aktiefonden Danske Invest Global Sustainable Future har været stor siden lanceringen i september 2020. Vi har talt med forvalterne om perspektiverne i at investere ansvarligt.

Danske Bank løfter målsætningen for bæredygtige investeringer for at fremme grøn omstilling

Danske Bank opstiller nye mål for investeringer i ESG- og bæredygtige investeringsfonde og forpligter sig til målet om reduktion af udledning af drivhusgasser til nul (netto) senest i 2050. Det skal bidrage til at skabe værdi for kunderne og understøtte overgangen til et mere bæredygtigt samfund.

Article - 08. March 2021

Ny EU-forordning vil ændre området for bæredygtige investeringer

Bæredygtighed står højt på dagsordenen i den offentlige debat og inden for kapitalforvaltning. En række af nye EU-initiativer vil ændre området for bæredygtige investeringer og skabe nye muligheder og øget transparens for investorer.

Article - 01. March 2021

Aktierne har mere i sig

NY KVARTALSRAPPORT: Efter en lang og mørk coronavinter banker foråret for alvor på og gøder jorden for fortsat optimisme på aktiemarkederne, hvor de bedste tider dog meget vel kan ligge bag os.

Article - 2. December 2020

Grobund for en vis optimisme i 2021

Trods fortsat usikkerhed om coronavirussen og den økonomiske vækst ser vi gode forudsætninger for, at det kommende år kan blive et godt år for risikoaktiver som fx aktier.

Det værst tænkelige udfald i USA

Uvisheden om det endelige valgresultat kan på kort sigt give markedsudsving, men på lidt længere sigt er investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen fortrøstningsfuld – uanset om Trump eller Biden vinder.

Article - 27. October 2020

De 5 vigtigste svar om valget i USA

Chefstrateg Henrik Drusebjerg vurderer det amerikanske valgs betydning for økonomien og aktiemarkederne.

Article - 07. October 2020

Er det begyndelsen til enden for aktierne?

Opturen på aktiemarkederne gik i stå i september – er den store optur siden marts forbi? Danske Banks strategiteam gør status ved indgangen til årets sidste kvartal, der blandt andet står i valgets tegn i USA.

Article - 22. September 2020

Glem Trump og Biden – her er den vigtigste person i USA

KLUMME: Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen forklarer, hvorfor præsidentvalget i USA formentlig ikke får den store betydning for dine investeringer.

Article - 01. September 2020

Chefstrateg: Det store comeback har mere i sig

Efter forårets voldsomme nedtur på finansmarkederne har aktier og andre risikofyldte aktiver gjort et lige så forbløffende comeback – og trods en række risici forventer chefstrateg Henrik Drusebjerg faktisk yderligere stigninger.

Article - 14. August 2020

Derfor er asiatiske aktier attraktive i øjeblikket

Med Kina som drivkraft er den asiatiske del af emerging markets aktuelt blandt de mest interessante investeringsområder, vurderer Danske Banks strateger.

Article - 13. August 2020

Lægger pres på kapitalfonde for at beskytte investorernes afkast

Danske Banks team for virksomhedsobligationer sikrer, at kapitalfonde ikke trækker værdier ud af opkøbte selskaber på bekostning af obligationsinvestorer. Værdier skal blive i selskabet, ellers kan det have negative konsekvenser for investeringen, da selskabets finansielle stabilitet potentielt kan blive svækket.

Article - 08. July 2020

Rederier skal forholde sig til klimaspørgsmål

Klimadagsordenen er flyttet ind i maskinrummet hos shippingindustrien, og det stiller branchen over for en række udfordringer. Hvordan rederier forholder sig til klimaspørgsmål, sætter porteføljeforvalter Anders Grønning fokus på, da det har stor betydning for, om de fortsat vil være attraktive investeringer.

Article - 30. June 2020

Solidt comeback for aktier – men investorer skal ikke blive forvænte

Chefstrateg Henrik Drusebjerg gør status efter et ekstremt turbulent første halvår på de finansielle markeder og opridser forventningerne til resten af 2020.

Article - 25. June 2020

Ny rapport: Danske Banks fremskridt med bæredygtige investeringer

En stærkere ESG-integration, øget indsats med aktivt ejerskab, ny metode til at forbedre ESG-data og ny bæredygtighedsmærkning af investeringsfonde er blot nogle af højdepunkterne i Danske Banks arbejde med bæredygtige investeringer henover det seneste år. I den nye årsrapport ’Our Sustainable Investment Journey’ fortæller vi om vores resultater og giver eksempler på, hvordan investeringsteams arbejder med forretningskritiske bæredygtighedsaspekter inden for forskellige brancher.

Article - 04. June 2020

Chefstrateg: Aktier er den høje risiko værd

Vi har sjældent haft større usikkerhed om den økonomiske udvikling end i øjeblikket, men ikke desto mindre er vi forsigtige optimister i vores investeringsstrategi i Danske Bank.

Article - 04. May 2020

Coronakrisens langsigtede vindere

Investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen har aktuelt svært ved at se en mere interessant langsigtet investeringstrend end vores digitale transformation – og coronakrisen kan blot give den ekstra medvind.

Article - 28. April 2020

Aktivt ejerskab øger selskabers fokus på bæredygtighed

Danske Banks nye rapport ‘Historier om aktivt ejerskab’ viser, hvordan investeringsteams arbejder med aktivt ejerskab. Du kan læse eksempler på, hvordan de påvirker selskaber til at håndtere forretningskritiske bæredygtighedsforhold.

Article - 16. April 2020

Chefstrateg: Vi har lagt det nemmeste bag os

Efter store kursstigninger på aktiemarkederne de seneste uger vil fremgangen formentlig gå mere trægt herfra, vurderer chefstrateg Henrik Drusebjerg.

Webinar - 31. March 2020

WEBINAR: Få dybere indblik i coronakrisen

Danske Banks strateger giver dybere indblik i coronakrisen med særligt fokus på kreditmarkederne og de økonomiske hjælpepakker fra regeringer og centralbanker. Webinaret er optaget onsdag eftermiddag, så der kan ikke længere stilles spørgsmål undervejs.

Article - 31. March 2020

Chefstrateg: Branden er slået ned, men gløderne ulmer

Danske Banks strateger gør status efter de første fem ugers coronakrise på de finansielle markeder. De ser større upside end downside på aktiemarkederne nu.

Article - 20 March. 2020

Værd at vide om coronakrisen og aktiefaldene

En række spørgsmål går igen, når kunder i disse dage kontakter rådgiverne i Danske Bank om coronakrisen og deres investeringer. Læs svarene fra chefstrateg Henrik Drusebjerg og hans team af strateger.

Article - 12. March 2020

Coronavirus: 3 vigtige svar om dine investeringer

Coronakrisen eskalerer både i Danmark og udlandet, mens vi har set store kursfald på aktiemarkederne. Danske Banks chefstrateg, Henrik Drusebjerg, giver sin vurdering af, hvad investorer kan forvente herfra, og hvordan du bør agere som investor.

House view - Q2 - 2020

Potentiale i aktier trods frygt for virus

Selv om coronavirussen skaber usikkerhed og kursfald på de finansielle markeder for tiden, forventer vi stadig et fornuftigt afkast fra aktier det kommende år.

Article - 03. February 2020

Så smuttede briterne – nu begynder den svære del

Hvad venter forude for briterne og EU, og hvad betyder det for dine investeringer? Danske Banks strategiteam giver deres vurdering.

Article - 31. January 2020

Bliver 2020 et nyt stærkt år for emerging markets-obligationer?

Efter et succesfuldt 2019 vurderer senior porteføljemanager udsigterne for emerging markets-obligationer i hård valuta, som Danske Bank overvægter i sine porteføljer i øjeblikket.

2020 bliver intet festfyrværkeri – men mindre kan også gøre det

NYT QUARTERLY HOUSE VIEW: Trods flere potentielle lyseslukkere i global økonomi ser vi fortsat et fornuftig afkastpotentiale for aktier det kommende år.

House view – Q3 2019

Strateg: Aktierne overlever Trumps handelskrig

NYT QUARTERLY HOUSE VIEW: Eskaleringen af handelskrigen mellem USA og Kina har effektivt bremset årets aktieoptur, men vi ser fortsat et fornuftigt afkastpotentiale i aktier på lidt længere sigt.

Følg os på LinkedIn for at få de nyeste indsigter

LinkedIn

Få mere information om vores produkter og løsninger