Omkostningsberegner

Du kan bruge beregneren til at få vist de forventede omregningsomkostninger, før du gennemfører transaktionen, beregnet med udgangspunkt i Den Europæiske Centralbanks (ECB) referencekurs. Du kan se forskellen både i procent og i kroner.

Omkostningsberegner

Du kan bruge beregneren til at få vist de forventede omregningsomkostninger, før du gennemfører transaktionen, beregnet med udgangspunkt i Den Europæiske Centralbanks (ECB) referencekurs. Du kan se forskellen både i procent og i kroner.

 

 

Technical Failure

DUmmy error Message - Vi glæder os til mødet og har sendt dig en mødebekræftelse med alle detaljer.

Try again
ECBs referencekurs

ECB offentliggør referencekurser for følgende europæiske valutaer én gang om dagen: CHF, CZK, DKK, EUR, HUF, ISK, NOK, PLN, SEK, BGN, HRK, RON. Kurserne offentliggøres alene til orientering og er ikke beregnet på anvendelse i nogen transaktioner.

ECB

Den Europæiske Centralbank (ECB) er eurozonens centralbank. Banken har bl.a. ansvaret for euroen og tilrettelægger den fælles pengepolitik, der bestemmer euroens værdi, sammen med de nationale centralbanker i eurozonen.

Læs mere om kortbetalinger i udlandet

EU’s forordning om grænseoverskridende betalinger kræver, at alle banker skal oplyse om, hvilke gebyrer du betaler, når du bruger dit kort til betalinger i en anden valuta i EU og i Norge, Lichtenstein og Island (også kendt som EØS-lande). Forordningen skal sikre en større gennemsigtighed for dig som kunde i forhold til visse gebyrer ved korttransaktioner i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde(EØS).

 • Hvem får en sms?

  Du får en sms, hvis du har et kreditkort, betalingskort eller et firmakort med personlig hæftelse, og du har oplyst os dit mobilnummer. Du kan altid opdatere dit mobilnummer i din mobil- eller netbank.

  Forældre til børn under 18 år vil også modtage en sms om børnenes kortbetalinger.

 • Hvorfor får du en sms?

  Danske Bank skal informere om vores tillæg ved køb i udlandet, når du bruger dit kort til en betaling i en EØS*-valuta.
 • Hvad indeholder sms’en?

  Sms’en indeholder oplysninger om det tillæg, du betaler til Danske Bank, når du betaler i en EØS*-valuta. Tillægget er vist som et procentvis tillæg i forhold til Den Europæiske Centralbanks (ECB) referencekurs.

 • Hvorfor kan der være en forskel mellem tillægget i sms’en og prislisten?

  ECB’s kurs er en referencekurs og ikke den kurs, som Danske Bank anvender ved korttransaktioner.

  Vi bruger kurser fra Mastercard og Visa afhængigt af, hvilket kort du benytter, og derfor vil du kunne opleve en lille forskel mellem det tillæg, vi viser i sms’en og det, vi oplyser i vores prisliste. Der er ingen ændringer i priserne.

  Du skal være opmærksom på, at kurserne ændrer sig løbende, så kursen kan have ændret sig, når din betaling bliver bogført.

 • Hvornår modtager du en sms?

  Du får en sms første gang, du bruger dit kort (på et fysisk salgssted eller online) eller til at hæve penge i en anden EØS-valuta i en pengeautomat.

  Når du har modtaget den første sms, får du ikke flere sms’er i de næste 30 dage, hvis du foretager yderligere betalinger eller hæver penge i pengeautomater med det samme kort i samme valuta.

  Du modtager sms’en, så snart Danske Bank har godkendt transaktionen. Hvis du får mulighed for at vælge imellem at betale i danske kroner eller den lokale valuta, og du vælger danske kroner, får du ikke en sms fra Danske Bank. Betaler du i danske kroner foretages valutaomregningen af betalingsmodtageren/ejeren af pengeautomaten, og du kan komme til at betale et højere kurstillæg.

 • Kan jeg afmelde disse sms’er?

  Ja, du kan afmelde sms’erne ved at sende en sms med teksten “STOPCCY” til 3326.

  Hvis du afmelder sms’erne, gælder det for alle dine kort i Danske Bank.

  Du kan altid tilmelde servicen igen ved at sende en sms med teksten "STARTCCY" til 3326.

  *EØS-valutaer: CHF, CZK, DKK, NOK, EUR, SEK, BGN, HUF, ISK, PLN, HRK, RON

Få alle fordelene i dag. Bliv Private Banking kunde i Danske Bank