Som noget helt nyt i Danske Bank kan vores Private Banking-kunder nu få glæde af et nyt lån: Porteføljelånet. Som navnet antyder, bliver din portefølje af investeringer brugt som sikkerhed for den kreditramme, porteføljelånet giver dig. Og det gør det til et attraktivt lån for mange Private Banking-kunder, fortæller Kristian Knudsen, der er leder af Private Banking Danmark i Danske Bank:

”Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores kunder denne nye låntype. Private Banking-kunder har nogle unikke forhold i deres økonomi, der gør det muligt at skrue deres økonomi sammen på nye og spændende måder, og det er lånet her et godt eksempel på.”

Kristian Knudsen, leder af Danske Bank Private Banking i Danmark

Et attraktivt supplement til andre låneformer

Har man tidligere skulle låne penge til f.eks. bil, båd eller sommerhus, har mange kunder ofte været nødt til at overveje konsekvensen for ens investeringsstrategi.

Men med det nye porteføljelån er spillepladen ændret en smule for Private Banking-kunder.

”Man skal naturligvis ikke stoppe med at tænke over konsekvenserne af at låne penge, men med porteføljelånet behøver det ikke længere være på bekostning af ens investeringsstrategi. Hvis man f.eks. har aktier, der er steget meget i værdi, kan man bruge dem som sikkerhed for porteføljelånet. Det gør det samtidig muligt at udskyde den skatteomkostning, man ellers skal betale af realiserede gevinster på dine aktier,” siger Kristian Knudsen.

Danske Banks investeringsstrateg Frank Øland er også begejstret for det nye lån og de muligheder, det giver kunderne: 

”Investorer tror naturligvis på det lange seje træk inden for investering. Så når man har lagt sig fast på en investeringsstrategi, hvor man overvåger markederne og følger godt med i sine aktiver, kan det det være både irriterende og ubelejligt, hvis man pludselig skal sælge ud af porteføljen i utide for at skaffe likviditet. Derfor er det glædeligt, at vores Private Banking-kunder nu har denne mulighed,” siger Frank Øland.

Porteføljelånet kort fortalt

Et porteføljelån samler en eller flere af dine aftaler med Danske Bank i én løsning, som giver dig en kreditramme. Du kan både pantsætte frie depoter og porteføljeplejeaftaler med Danske Bank som f.eks. Danske Porteføljepleje.

Hvor meget kan man låne?

Dine muligheder afhænger af værdien og sammensætningen af din porteføljes investeringsaktiver. Kort fortalt gælder det, at du kan få en højere belåningsværdi på dine investeringsaktiver, jo mindre risiko og jo mere spredning de er kendetegnet af.

Risiko

Vær opmærksom på den særlige risiko, der er forbundet med at bruge investeringsaktiver som sikkerhed, fordi disse aktiver kan risikere at falde i værdi.

Læs mere om krav, risiko, omkostninger og dine muligheder >> Porteføljelån