Anne Buchardt, global chef for Private Banking i Danske Bank, og investeringsdirektør (CIO) Thomas Otbo i Danske Bank Asset Management.

 

I Danske Bank har vi løbende fokus på at styrke vores investeringsprodukter og skabe mest muligt værdi for vores kunder, og derfor har vi netop indgået nye strategiske partnerskaber med Goldman Sachs Asset Management og BlackRock.

”De nye partnerskaber er et markant skridt, der vil give os en endnu stærkere palette af produkter på investeringsområdet – og det gælder i høj grad også vores produkter til Private Banking-kunder,” siger Anne Buchardt, der er global chef for Private Banking i Danske Bank.

Vi betragter Goldman Sach Asset Management og BlackRock som nogle af verdens bedste kapitalforvaltere inden for de investeringsstrategier, de fremover skal forvalte for os.Thomas Otbo, investeringsdirektør (CIO) i Danske Bank Asset Management.

Nye partnerskaber kan løfte os yderligere
De nye strategiske partnerskaber betyder, at Goldman Sachs Asset Management og BlackRock fremover vil overtage forvaltningen af investeringerne i en række Danske Invest-fonde inden for blandt andet europæiske og globale aktier og obligationer samt udvalgte emerging markets-fonde. Dertil kommer en række indeksfonde inden for aktier.

”Vi betragter Goldman Sach Asset Management og BlackRock som nogle af verdens bedste kapitalforvaltere inden for de investeringsstrategier, de fremover skal forvalte for os. Partnerskaberne er en betydelig investering for os, og formålet er at styrke vores investeringsprodukter yderligere – ikke mindst når det gælder vores porteføljeløsninger som fx Danske Porteføljepleje, hvor mange af investeringsstrategierne indgår som vigtige komponenter,” fortæller Thomas Otbo, som er investeringsdirektør (CIO) i Danske Bank Asset Management.

Stærkere produkter til de samme priser 

Partnerskaberne får ingen betydning for pris og vilkår for Private Banking-kunder i vores porteføljeløsninger og Danske Invest-fondene, der også fortsat vil være underlagt de samme rammer i forhold til ESG og bæredygtighed.

”Vores kunder vil stadig have adgang til præcis det samme brede produktudbud som hidtil. Med de nye forvaltere får investorerne blot adgang til endnu stærkere produkter, uden at vi hæver priserne,” siger Anne Buchardt. 

Internt fokus på det, vi gør allerbedst
Goldman Sachs Asset Management og BlackRock forventes at overtage forvaltningen af de pågældende investeringsstrategier i løbet af de kommende tre måneder. Det betyder i sagens natur også, at de ikke længere vil blive forvaltet i vores interne kapitalforvaltning i Danske Bank – dvs. Danske Bank Asset Management. 

”Her vil vi fremover fokusere endnu skarpere på de områder, hvor vi har en unik position i Norden eller internationalt,” fortæller Thomas Otbo.

Det gælder især følgende fokusområder:

  • Porteføljeløsninger (som fx Danske Porteføljepleje).
  • Likvide og illikvide alternative investeringer (som fx hedgefonde, private equity, private credit og infrastruktur).
  • Danske Invest-fonde inden for nordiske aktier og obligationer samt andre udvalgte flagskibsstrategier.

Vil gøre det endnu mere attraktivt at være investeringskunde
De nye partnerskaber og det øgede fokus i vores interne kapitalforvaltning udgør en del af den nye ambitiøse vækststrategi for Danske Bank Asset Management, der blev annonceret i fredags,

”En væsentlig del af strategien består i, at vi fremover vil gøre det endnu mere attraktivt at være investeringskunde i Danske Bank,” siger Thomas Otbo.

Som en del af den nye strategi styrker vi også det team i Danske Bank Asset Management, der løbende skal sikre, at eksterne forvaltere af vores kunders investeringer – som fx Goldman Sachs Asset Management og BlackRock – altid leverer forvaltning af højeste kvalitet til gavn for kunderne.

LÆS OGSÅ: 6 områder hvor du kan få mere ud af dine investeringer i 2024Få vores nyhedsbrev om investering

Jeg vil ikke gå glip af noget

Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.