”Der er stor styrke i det der lille skib …”. Blikket bliver stærkt, når Kim tænker på sit skib, der lige nu ligger lunt i læ i en lille Nordsjællandsk havn. Og det var kærlighed ved første blik, da en ven introducerede ham for båden. Et pragteksemplar af en næsten ubrugt 36 fod Hallberg-Rassy fra 1995 med det smukkeste snedkerarbejde og plads til at stå oprejst. Også helt inderst i bådens ’salon’, hvor Kims gamle og mindre båd efterhånden føltes lidt lav, når man som 75-årig bliver en smule stivere i kroppen.

 

"Jeg kan bedst lide mig selv, når jeg er på vandet"
- Kim, pensionist og Private Banking-kundeBåden begyndte at stramme
”Det var som om, den gamle båd begyndte at stramme… som om den blev mindre og mindre”, siger han med et skævt smil. ”Nu har min kone og jeg sejlet sammen siden 1990, og vi har været heldige at have rigtig mange gode år. Men vi vidste også, at hvis det skulle fortsætte, så skulle vi have noget mere plads.”

Båden stod til en meget rimelig pris på cirka en million. Og renten var med Kims ord ’kriminelt lav’. Så da han havde haft sit hus i over 40 år uden at tage lån i det, ville han hellere bruge lidt af friværdien end tage af opsparingen.Modelfoto

Tog mod tilbud om 30 års afdragsfrihed
”Lars, som er min Private Banker, holdt et møde med mig, hvor han fortalte om, hvilke muligheder jeg havde for at låne. Og det endte med et 30-årigt lån – med 30 års afdragsfrihed. Så nu er båden vores!”.

Kim og hans kone bruger båden til ture rundt i Danmark – og til Sverige og Tyskland. Men somme tider tager de også bare op i båden et par dage og bruger den som et sommerhus. 

Stor tyk glæde på en smækfed sommerdag
Kim smiler stort, hver gang snakken falder på båden og den mulighed, hans økonomi har givet ham.

”Jeg kan bedst lide mig selv, når jeg er på vandet. Det er meget tilfredsstillende at håndtere båden en dag, hvor det blæser ad helvede til. Men sådan en smækfed sommerdag er det også bare fedt at sejle op til Helsingborg og købe krabber. Det giver mig sådan en stor tyk glæde… jeg ved ikke, om det er det, man kalder lykke …?”.

Da Kim gerne vil være anonym er hans navn opdigtet – men redaktionen er naturligvis bekendt med hans rigtige identitet.