Omkostningsberegner

Du kan bruge beregneren til at få vist de forventede omregningsomkostninger, før du gennemfører transaktionen, beregnet med udgangspunkt i Den Europæiske Centralbanks (ECB) referencekurs. Du kan se forskellen både i procent og i kroner.

Omkostningsberegner

Du kan bruge beregneren til at få vist de forventede omregningsomkostninger, før du gennemfører transaktionen, beregnet med udgangspunkt i Den Europæiske Centralbanks (ECB) referencekurs. Du kan se forskellen både i procent og i kroner.

 

 

Technical Failure

DUmmy error Message - Vi glæder os til mødet og har sendt dig en mødebekræftelse med alle detaljer.

Try again
ECBs referencekurs

ECB offentliggør referencekurser for følgende europæiske valutaer én gang om dagen: CHF, CZK, DKK, EUR, HUF, ISK, NOK, PLN, SEK, BGN, HRK, RON. Kurserne offentliggøres alene til orientering og er ikke beregnet på anvendelse i nogen transaktioner.

ECB

Den Europæiske Centralbank (ECB) er eurozonens centralbank. Banken har bl.a. ansvaret for euroen og tilrettelægger den fælles pengepolitik, der bestemmer euroens værdi, sammen med de nationale centralbanker i eurozonen.

Spørgsmål og svar om kortbetalinger i udlandet

EU’s forordning om grænseoverskridende betalinger kræver, at alle banker skal oplyse prisen på valuta, når du bruger dit kort til betalinger i en anden valuta i EU og i Norge, Lichtenstein og Island (også kendt som EØS-lande). Det sikrer en større gennemsigtighed for dig i forhold til prisen på valuta ved korttransaktioner i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde(EØS).

  • Hvorfor får du en sms om prisen på valuta?

    Vi har pligt til at informere dig om forskellen mellem den anvendte kurs og kursen fastsat af Den Europæiske Centralbank i procent.

    Du får en sms, hvis du har et kreditkort, betalingskort eller et firmakort med personlig hæftelse, og når du har oplyst dit mobilnummer til os. Du kan altid opdatere dit mobilnummer i mobil- eller netbanken.

    Forældre til børn under 18 år modtager også en sms om børnenes kortbetalinger.

  • Hvorfor kan der være en forskel mellem valutaen i sms’en og prislisten?

    ECB’s kurs er en referencekurs og ikke den kurs, som Danske Bank bruger ved korttransaktioner.

    Vi bruger kurser fra Mastercard og Visa afhængigt af, hvilket kort du benytter, og derfor vil du kunne opleve en lille forskel mellem den valutakurs, vi viser i sms’en, og den kurs, vi oplyser i vores prisliste. Der er ingen ændringer i priserne.

    Du skal være opmærksom på, at kurserne ændrer sig løbende, så kursen kan have ændret sig, når din betaling bliver bogført.


  • Hvornår modtager du en sms?

    Du modtager en sms første gang, du betaler eller hæver kontanter med dit kort (fysisk salgssted eller online) i en anden EU/EØS-valuta end danske kroner.

    Når du har modtaget den første sms, får du ikke flere sms’er i de næste 30 dage, hvis du foretager yderligere betalinger eller hæver penge i pengeautomater med det samme kort i samme valuta.

    Du modtager sms’en, så snart Danske Bank har godkendt transaktionen.

    Hvis du får mulighed for at vælge imellem at betale i danske kroner eller den lokale valuta, og du vælger danske kroner, får du ikke en sms fra Danske Bank.

    Betaler du i danske kroner, er det butikken/restauranten/ejeren af pengeautomaten, der beregner valutakursen – og dermed bestemmer de, hvilken kurs du får. Vær dog opmærksom på, at den ofte vil være højere end den kurs, du betaler på dit kort i banken. 

  • Kan du afmelde disse sms’er?

    Ja, du kan afmelde sms’erne ved at sende en sms med teksten “STOPCCY” til 3326.

    Hvis du afmelder sms’erne, gælder det for alle dine kort i Danske Bank.

    Du kan altid tilmelde servicen igen ved at sende en sms med teksten "STARTCCY" til 3326. 

Få alle fordelene i dag. Bliv Private Banking kunde i Danske Bank

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.