Visa/Dankort

Det klassiske debetkort


 • Betal dine køb med det samme
 • Kontaktløs betaling
 • Hæv penge verden over

Bestil dit Visa/Dankort
Kontakt din Private Banker eller ring til os døgnet rundt på 45 13 00 00

Visa/Dankort er dit kort til brug i hverdagen, og når du rejser. Du kan betale med kortet i de fleste butikker, og du kan hæve penge i flere end 400.000 pengeautomater verden over.

I Danmark kan du desuden hæve kontanter i andre bankers pengeautomater uden gebyr.

Når du bruger kortet, bliver pengene trukket på din konto inden for kort tid – oftest samme dag. Det er derfor let at følge med på din konto og se, hvor mange penge du har brugt.

Visa/Dankort

Fakta

 • Betal i dagligdagen og på rejser

  Betal i dagligdagen og på rejser

  Du kan betale varer eller serviceydelser med Visa/Dankort i butikker, hvor de tager imod Dankort og/eller Visa. Det gælder også i netbutikker. Vælger du at betale med Visa i stedet for Dankort i en netbutik, vil du være bedre stillet, hvis du får brug for at gøre indsigelser mod butikken.

  Læs mere om indsigelser

  Returnerer du en vare, kan de fleste butikker tilbageføre beløbet til dit Visa/Dankort.

 • Hæv kontanter

  Hæv kontanter

  Du kan bruge Visa/Dankort til at hæve kontanter i pengeautomater og i de fleste danske pengeinstitutter. I udlandet kan du hæve i automater og pengeinstitutter, der tager imod Visa-kort. Der kan være gebyrer forbundet med at hæve kontanter. Det kan du læse mere om i prislisten.
 • Sikkerhed

  Sikkerhed

  Visa/Dankortet er personligt og må kun bruges af dig. Når du modtager kortet, skal du underskrive det med det samme. Der er desuden en pinkode tilknyttet, som du skal lære udenad. Har du mistanke om, at andre har haft adgang til koden eller kortet, skal du kontakte banken med det samme.

  Mister du dit Visa/Dankort, skal du spærre det. Det kan du let og hurtigt gøre i din mobilbank, netbank eller tabletbank. Kan du ikke finde dit kort, kan du nemt lukke det i mobilbanken og genåbne det, hvis det dukker op igen. Er kortet stjålet eller tabt, kan du genbestille det i både mobilbank, netbank og tabletbank. Har du ikke adgang til din mobilbank, netbank eller tabletbank, kan du i stedet ringe til os døgnet rundt på telefon +45 7020 7020.

  Læs mere om spærring af kort

 • Maksimumforbrug

  Maksimumforbrug

  Som udgangspunkt kan du bruge dit Visa/Dankort til at købe for det beløb, du har på din konto. Der eksisterer dog et maksimumbeløb pr. løbende 30 dage (og et maksimumbeløb pr. dag), hvis du bruger Visa-delen af kortet. Det gælder, uanset om du bruger Visa i Danmark eller i udlandet. Rammer du disse maksimumsbeløb, blokeres dit kort automatisk.

  Se alle relevante beløbsgrænser under Priser & Vilkår
 • Ekstra sikkerhed, når du handler online

  Ekstra sikkerhed, når du handler online

  Hvis du betaler med Dankort i en butik på nettet, og du handler for mere end 450 kr. skal du fra 8. januar 2017 altid indtaste en sikkerhedskode.

  Du får en sms med en engangskode. Koden bruger du til at bekræfte betalingen med. Når engangskoden er godkendt, kan du fortsætte/gennemføre handlen. Taster du en forkert kode, bliver betalingen afvist, og du skal starte forfra.

 • Omkostningsberegner

  Omkostningsberegner

  Vil du gerne vide, hvad det vil koste at bruge dit kort til at betale et beløb i en anden europæisk valuta end danske kroner, kan du bruge vores Omkostningsberegner.

Kort

Tips & råd

 • Tag flere kort med, når du rejser

  Når du rejser til udlandet, anbefaler vi, at du tager mere end ét kort med. Så er du bedre stillet, hvis du mister et kort eller får brug for flere penge, end du kan hæve på ét kort. F.eks. kan du maksimalt bruge 25.000 kr. pr. løbende 30 dage, når du betaler med Visa-delen af dit Visa/Dankort.

  Se mere om beløbsgrænser i Regler for Visa/Dankort

  På Mastercard er det den tilknyttede kredit, der afgør, hvor meget du kan bruge. Du kan altid søge om at få en højere kredit, hvis du ønsker det, men når du er af sted på rejsen, er det en god idé at fordele brugen mellem begge kort, så du holder dig under beløbsgrænserne.

 • Hvad er forskellen på et Mastercard og et Visa/Dankort?

  Mastercard findes i forskellige versioner. Basis, Guld og Platin er kreditkort, og når du betaler med dem, kan du få op til 6 ugers rentefri kredit. Du kan løbende se dine køb på Mastercard-kontoen, og den 19. i hver måned regner vi købene sammen for de seneste 30 dage og sender en faktura. Du skal ikke gøre andet end at tjekke, at beløbene passer. Den 1. i den næste måned overfører vi automatisk pengene fra din lønkonto. Så står din Mastercard-konto igen i 0, og du har ikke betalt en eneste krone i rente.

  Visa/Dankort er et debetkort. Det betyder, at beløbet bliver trukket fra din konto kort tid efter, du har brugt kortet – uanset om du bruger det i Danmark eller udlandet. Du kan altså let få overblik over, hvor mange penge du har brugt, når du har betalt med Visa/Dankort.

  Har du et af de nye Mastercard Basis, Guld eller Platin fra Danske Bank, kan du selv vælge i betalingsterminalen, om du vil bruge det som kreditkort eller som debetkort. Læs mere om den nye generation af Mastercard fra Danske Bank.

 • Få én pinkode til alle kort
  Du kan få samme pinkode til alle dine kort i Danske Bank. Så slipper du for at huske på flere koder end højst nødvendigt, og det bliver nemmere at bruge de kort, du måske kun bruger sjældent. Du kan selv bestille én pinkode til alle dine kort i Danske Netbank under Kort & Valuta | Kortoversigt. 
 • Lettere indkøb med kontaktløs betaling

  Flere og flere butikker tilbyder kontaktløs betaling og viser det med symbolet )))). Hvis symbolet også er på forsiden af dit kort, kan du let og hurtigt betale ved bare at holde kortet op til terminalen. Kontaktløs betaling kan bruges uanset beløbets størrelse, og ved køb op til 350 kr. slipper du endda for at taste pinkoden.

  Du kan betale kontaktløst med både Mastercard og Visa/Dankort. Bruger du Mastercard Basis, Guld eller Platin kontaktløst, fungerer det som et debetkort og beløbet trækkes med det samme på din lønkonto. Hvis du ønsker at betale med kreditkort, skal du derfor køre kortet gennem terminalen på normal vis.

 • Er der hævet beløb på din konto, som du ikke kan genkende eller acceptere?

  Opdager du korttransaktioner på din konto, som du ikke kan genkende eller acceptere, har du mulighed for at gøre indsigelse. 

  Har du fx handlet online og har du ikke har modtaget varen, så har vi gode muligheder for at hjælpe dig. Du skal bare først selv forsøge at løse problemet med forretningen eller hjemmesiden, og hvis I ikke finder en løsning inden for 2-4 uger efter købet, skal du straks gøre indsigelse. 

  Har du har mistanke om, at dit kort er blevet misbrugt, skal du spærre det med det samme og efterfølgende lave indsigelse.
  Læs mere om hvad vi kan hjælpe med og hvordan du laver en indsigelse på danskebank.dk/indsigelse

  Sådan bliver du mere sikker, når du handler online

 • Betal med kort - og få bedre valutakurs
  Vidste du, at du normalt får en bedre valutakurs, når du betaler med dit kort i udlandet, end når du køber valuta hjemmefra til ferien?
 • Anmeld skade

  Har du en rejseforsikring på dit Mastercard, kan du anmelde en skade via linket nedenfor.

  Anmeld skade

 • Spær og genåbn dit kort i mobilbanken
 • Dankort på mobilen

  Hvis du har et Dankort udstedt af Danske Bank kan du – præcis ligesom når du benytter MobilePay – tilknytte kortet til wallet apps på mobilen. En wallet er en digital tegnebog, som du henter i App Store eller Google Play, der kan rumme dine kort virtuelt. Når du har tilføjet dit Dankort til din wallet kan du via din smartphone betale med kortet i butikkerne – som var det et fysisk kort.

  Læs om Dankort på mobilen på dankort.dk

Hvad kan vi hjælpe med?

Få alle fordelene i dag. Bliv Private Banking kunde i Danske Bank