Kvinder investerer mere og mere. Det viser tal fra flere af landets største investeringsplatforme, og fremgangen var særligt stor i 2020.

Den udvikling hilser vi velkommen i Private Banking. I de kommende uger sætter vi derfor fokus på kvinder, der investerer. Vi har i den forbindelse bedt fem kvinder i Private Banking Danmark om at fortælle deres personlige historie om, hvordan de kom i gang med at investere.

Her skal vi høre fra Kristina Filtenborg Borggaard. Hun er Private Banker i Danske Bank Private Banking.

 

”Vi skal tage større ansvar for vores økonomi”

Som Private Banker går jeg op i, at vi får mest muligt ud af vores penge og opsparing, og det gælder naturligvis på tværs af køn og alle andre skel. Men jeg tror, at mange kvinder føler, at de mangler tiden til at sætte sig ind i økonomi og det at investere. Som mor til to drenge på 4 og 5 år kender jeg det selv. Heldigvis er der råd for det – og det bør vi udnytte, fordi vi alle skal tage mest muligt ansvar for vores økonomi.

Hvordan startede du?

Jeg er vokset op med forældre med meget traditionelle kønsroller, hvor min far drev forretning, og min mor passede børn og hjem. Og sådan havde jeg ikke lyst til, at det skulle være for mig. Derfor traf jeg en beslutning for mange år siden om, at min mand og jeg skulle være økonomisk ligestillede, så vi sikrer, at jeg ikke står dårligere økonomisk end min mand, hvis vi en dag går fra hinanden.

Helt konkret skød vi ret hurtigt flere penge ind på min pensionsopsparing, fordi min mand tjener mere end mig. Det er et eksempel på en økonomisk beslutning og kamp, man skal tage som kvinde. Hvis jeg ikke gjorde noget aktivt, vil min mand og jeg ikke stå lige, hvis vi en dag går fra hinanden. Og min mand bakker 100% op om det.

På samme måde har jeg aktivt valgt, at der er nogen, der tager sig af min formueinvestering for mig - både som frie midler og på min pension. Jeg har ikke selv tiden til det, og så tror jeg desuden på, at man er lykkes bedst med det, man har interesse for. Jeg er ikke interesseret i at investere i aktier, fonde eller unoterede selskaber. Men det er der andre, der er verdensmestre i – og jeg har stor tillid til, at de forvalter mine penge på bedst mulig måde inden for de rammer, jeg har været med til definere.

Hvilket råd vil du give til kvinder, der overvejer at investere?

Vi skal tale mere åbent om økonomi og investering. Kvinderne halter stadig efter mændene, når det handler om at turde investere. Mange kvinder føler sig desværre ikke trygge, når talen falder på økonomi og investering, og det er ærgerligt. Som Private Banker – og som kvinde – håber jeg, at flere kvinder bliver opmærksomme på de økonomiske muligheder, de har, og at de derfor træffer nogle flere aktive valg.

Dén opmærksomhed kommer, hvis vi tør tale mere om økonomi. Der er masser af hjælp at hente. Jeg kan især anbefale, at man bruger sit netværk.

 

 

Denne artikel udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge finansielle instrumenter eller investeringsservices. Investering er altid forbundet med en risiko, og afkast kan være negativt. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.

Artiklen er markedsføring udarbejdet af Danske Bank A/S, Bernstorffsgade 40, 1577 København V, VAT.no. 61 12 62 28.