Mads Ostenfeldt er investeringsdirektør i Danske Bank Private Banking, hvor Danske Porteføljepleje er den primære investeringsløsning til kunder, som vil have forvaltet deres formue professionelt.

 

Kender du Danske Porteføljepleje?

Gennem mange år har det været en af vores vigtigste og mest succesfulde investeringsløsninger – også kaldet kapitalforvaltningsløsninger – i Danske Bank.

Målet med Danske Porteføljepleje er at sikre, at du får et godt afkast af din formue i forhold til din risikovillighed.

”Vi kan se, at mange private investorer ikke får nok ud af deres penge, når de selv investerer dem, eller hvis de bare står på en konto i banken,” fortæller Mads Ostenfeldt, som er investeringsdirektør i Danske Bank Private Banking.

Vidste du for eksempel, at mangelfuld risikospredning i gennemsnit koster danske investorer et afkast på 2,3% om året? Det viste en analyse fra tidsskriftet Finans/Invest tilbage i 2022*, og hvis du investerer 1 mio. kroner, svarer det til 23.000 kroner om året i mistet afkast.

Større spredning og den rigtige risiko for dig

Danske Porteføljepleje er en samlet investeringsløsning, hvor vores specialister løbende tager hånd om at investere din formue på en professionel måde. 

Det giver dig flere fordele:

Først og fremmest sikrer du – ved at tale med vores rådgivere – at du har det niveau af risiko i dine investeringer, som passer til dig og din økonomi. Dernæst får du en høj grad af risikospredning i dine investeringer.

”I Danske Porteføljepleje spreder vi risikoen på tværs af både aktivklasser, selskaber, sektorer og regioner, for det er en helt central nøgle til at få et godt afkast i forhold til din risiko,” siger Mads Ostenfeldt.

Værdifuld, når aktiekurserne er på rutsjetur

Værdien af god risikospredning var for eksempel tydelig, da globale aktier faldt markant i begyndelsen af august i år. Mens aktierne faldt, steg kurserne på obligationer, og det var med til at afbøde tabet i vores porteføljer i Danske Porteføljepleje. 

Derudover har du i Danske Porteføljepleje også mulighed for at supplere aktier og obligationer med alternative investeringer som for eksempel hedgefonde – herunder vores rentehedgefond, som tidligere i år blev kåret til Europas bedste på sit felt i 2023. Læs mere her.

”Vores erfaring er, at alternative investeringer yderligere kan løfte dit risikojusterede afkast – altså det afkast du får i forhold til din risiko. Derfor er alternativer også et område, hvor vi de senere år har oprustet markant og har en bred vifte af attraktive investeringsmuligheder,” fortæller investeringsdirektøren.

”Investeringsløsninger som Danske Porteføljepleje er et område, hvor vi erfaringsmæssigt kan skabe rigtig meget værdi for vores kunder – og derfor er det også et vigtigt strategisk fokusområde for os. Historisk set har kunder i vores investeringsløsninger i gennemsnit fået højere afkast og har haft en lavere risiko end kunder, der selv investerer deres opsparing**." 

Anne Buchardt, chef for Private Banking & Investments i Danske Bank.

Kan udnytte kortsigtede afkastmuligheder 

Endeligt har vi i Danske Porteføljepleje løbende fokus på at udnytte de mere kortsigtede investeringsmuligheder, der til stadighed opstår i de finansielle markeder. 

”Vores specialister analyserer løbende udviklingen i global økonomi og på de finansielle markeder og justerer fordelingen mellem aktier og obligationer i Danske Porteføljepleje – eller mellem forskellige typer af aktier og obligationer – alt efter hvor de aktuelt ser det bedste afkastpotentiale,” forklarer Mads Ostenfeldt.

”All inclusive” eller kernen i dine investeringer

Du kan både bruge Danske Porteføljepleje som en ”all inclusive-løsning” for hele din investerede formue eller som kernen i dine investeringer. Så kan du for eksempel have resten af dine investerede midler i udvalgte enkeltaktier og obligationer, øvrige alternative investeringer eller tematiske aktiefonde – det rådgiver vi dig naturligvis også meget gerne om.

Lyder Danske Porteføljepleje som noget for dig, så ræk ud til din Private Banker, så I sammen kan se på, om det er en løsning for dig.

Husk, at det altid er forbundet med risiko for tab at investere sin opsparing.

Få den rette løsning for dig

Danske Porteføljepleje består af fire forskellige investeringsløsninger, hvor det blandt andet varierer, hvor avancerede de er, og i hvilket omfang alternative investeringer som for eksempel hedgefonde indgår. Tal med din Private Banker om, hvilken løsning der passer bedst til dig. Det forventede afkast er højere på vores mest avancerede løsninger, men de løbende omkostninger er også højere.

> Danske Porteføljepleje Basic
Vores mest simple investeringsløsning

Danske Porteføljepleje Classic
Vores klassiske investeringsløsning

Danske Porteføljepleje Extra
Vores klassiske løsning med ekstra alternativer 

Danske Porteføljepleje GPS
Vores mest avancerede investeringsløsning

NOTER
*”Fem facts om danske investorers (under-)diversificering”, Finans/Invest, august 2022, af Steffen Andersen, Professor, Institut for Finansiering, Copenhagen Business School, Andreas Jakobsen, Principal Data Scientist, Danske Bank og Kasper Meisner Nielsen, Professor, Institut for Finansiering, Copenhagen Business School. Analysen er baseret på beholdningsdata for omkring en halv million danske investorer over 18 år, som var kunder i Danske Bank den 31. december 2021.

**Data for næsten 280.000 investeringskunder i Danske Bank i perioden 2014-2020 viser, at kunder i investeringsløsninger i gennemsnit har fået et årligt merafkast på 1,32 procentpoint efter omkostninger i forhold til kunder, der selv investerer i aktier, obligationer og fonde. Kunder i investeringsløsninger har desuden haft lavere risiko i form af betydeligt mindre løbende udsving i værdien af deres investerede opsparing i løbet af perioden. Vær opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Afkast kan også blive negative.

DISCLAIMER: Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historiske afkast ikke er en indikation af fremtidige afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.