En børneopsparing er en opsparingskonto for børn og børnebørn i alderen 0-14 år. Her kan du maksimalt indsætte op til 6.000 kroner om året, men mindre kan også gøre det. Uanset hvad du har råd til at undvære, betaler det sig at begynde så tidligt som muligt – så får barnet nemlig fordel af renters rente. I alt må du indsætte 72.000 kroner i løbet af børneopsparingens løbetid.

Pengene skal være bundet
En fordel ved børneopsparingen er, at den er skattefri og altså ikke koster noget, så længe pengene er bundet, hvilket betyder, at barnet først får adgang til pengene efter bindingsperioden. Pengene skal være bundet til, at barnet er mindst 14 år og maksimalt 21 år – og de skal være bundet i mindst syv år. Dermed kan du altså senest oprette kontoen, når barnet bliver 14 år.

Hvad hvis barnets bedsteforældre også vil lave en børneopsparing?
Et barn kan kun have én enkelt skattefri børneopsparing, så hvis en bedsteforælder i forvejen har lavet en, skal der naturligvis tages hensyn til det.

Du kan for eksempel flytte en eksisterende børneopsparing til din egen bank, ganske som du ville gøre, hvis du skulle skifte bank. Dette kan banken hjælpe med, men det kræver dog accept fra den såkaldte opretter – altså den person, der har oprettet kontoen.

Bedsteforældrene kan også indbetale til dit barns børneopsparing. Men husk, at der ikke må sættes mere end 6.000 kroner ind om året.
Bestil en børneopsparing
Få alle detaljerne og bestil børneopsparing.
Bestil børneopsparing
Hvad hvis jeg gerne vil spare endnu mere op?
Har du mulighed for at spare mere end 6.000 kroner op om året på barnets vegne, kan du også gøre dette. Der er nemlig andre muligheder end en børneopsparing. For eksempel kan et barn modtage gaver på op til 69.500 kroner (2022-niveau) skattefrit hvert år fra eksempelvis hver forælder og bedsteforælder.

En anden mulighed er at investere børneopsparingen. Afkastet på investeringen er nemlig også skattefrit, så længe pengene er bundet. Men som med al investering er det naturligvis forbundet med en vis risiko, da der ikke er garanti for positive afkast.

Tal med os om mulighederne
Vil du have hjælp eller tips til opsparing, investering eller noget helt tredje andet, kan du altid kontakte din Private Banker.
Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.