World Elite Mastercard®

Hverdagsøkonomi på første klasse


 • Concierge service
 • Rejseforsikring i hele verden
 • Ubegrænset adgang til flere end 1.200 lounges

Kontakt din Private Banker eller ring til os døgnet rundt på 45 13 00 00

Som Private Banking-kunde har du mulighed for at få et World Elite Mastercard, der giver adgang til særlige fordele.

Med kortet får du et Priority Pass, som giver ubegrænset adgang til flere end 1.200 lounges i +500 byer i 140 lande verden over. Og du har mulighed for at tage en gæst med, så I kan få en forfriskning eller holde et møde mellem jeres fly.

Ønsker du at sende blomster, bestille koncertbilletter, reservere bord på en særlig restaurant eller booke flybilletter, kan concierge service hjælpe dig 24 timer i døgnet.

World Elite Mastercard giver også rabat på billeje hos Hertz og Avis, hvor du samtidig har mulighed for opgradering ved hver reservation.

Med dit nye kort kan du benytte FitBit Pay, Garmin PayGoogle Pay og Apple Pay som betalingsløsninger.

World Elite Mastercard

Fakta

 • Rentefri kredit

  Rentefri kredit

  Du har op til 6 ugers rentefri kredit på dit Mastercard Guld. Det betyder, at du automatisk venter med at betale for dit køb - uden det koster dig noget i renter. 

  Præcis hvor lang en rentefri periode, du får, afhænger af hvornår på måneden, du bruger kortet. Du får den længste rentefri periode ved at handle lige efter den 20. i en måned. Vi opgør nemlig dine køb på kreditkortet for en måned af gangen hver d. 19. i måneden, og du betaler den 1. i måneden.

  Med Mastercard Guld får du som udgangspunkt en kredit på minimum 50.000 kr., men du kan bede om en højere kredit, hvis du ønsker det.

 • Debet/kredit

  Debet/kredit

  Med Mastercard Guld vælger du selv, om du vil bruge kortet som debetkort eller kreditkort. Når du vælger debetkort, bliver pengene hævet med det samme fra din konto. Vælger du i stedet kreditkort, kan du vente med tilbagebetalingen i op til 6 uger, uden at du skal betale rente.

  Betaler du kontaktløst med kortet, fungerer kortet automatisk som et debetkort – og pengene bliver derfor trukket med det samme fra din konto.

  Du vælger hver gang
  Vær opmærksom på, at du skal vælge mellem kredit og debet hver gang, at du bruger dit kort. Det gælder både, når du handler i fysiske butikker, og når du handler online. Til online butikker er dit kreditkortnummer printet på forsiden af dit kort, mens dit debetkortnummer er printet på bagsiden af kortet.

 • Omkostningsberegner

  Omkostningsberegner

  Vil du gerne vide, hvad det vil koste at bruge dit kort til at betale et beløb i en anden europæisk valuta end danske kroner, kan du bruge vores Omkostningsberegner.

 • Rejseforsikring

  Rejseforsikring

  Med dit World Elite Mastercard i Private Banking følger en gratis rejseforsikring i samarbejde med Tryg Forsikring, der dækker ophold i hele verden i op til 90 dage (Private Banking) / 120 dage (Private Banking Elite).

  Udvid din rejseforsikring efter behov

  Ved at kontakte Danske Bank Rejseassistance på (+45) 45 12 91 00 har du mulighed for at udvide din rejseforsikring med længere rejseperiode, højere dækning ved afbestilling og erstatningsrejse.

  Medicinsk forhåndsvurdering

  Er dit helbred klar til en rejse? En medicinsk forhåndsgodkendelse giver dig sikkert svar på, om du kan få dækket behandling af din kroniske eller eksisterende sygdom, hvis den forværres på din rejse.

  Forhåndsvurderingen gælder for denne ene rejse. Derfor skal du forhåndsvurderes igen, hvis du på et senere tidspunkt skal på en ny rejse. Start forhåndsvurderingen hos Falck Global Assistance her.

  Forsikringsbetingelser

  Du kan finde dine forsikringsbetingelser i din Netbank samt herunder:

  Forsikringsbetingelser gældende fra 10 marts 2020 :

  Frem til 10 marts er du dækket i henhold til forsikringsbetingelser dateret den 1. maj 2019.
  Er dit kort oprettet før 10. marts 2020, så bemærk at du frem til 10. juni 2020 for så vidt angår ’Købsforsikring’ er dækket i henhold til forsikringsbetingelserne dateret 1. maj 2019.

  Anmeld skade

  Du kan altid anmelde skader eller få svar på spørgsmål om forsikringsdækning ved at ringe til Danske Banks Rejseassistance på (+45) 45 12 91 00.

  Du kan også anmelde din skade til Tryg online. Anmeld skade

  Anmeld sygdom eller tilskadekomst i udlandet

  Du bedes altid kontakte Tryg Alarm via Danske Bank Rejseassistance i tilfælde af sygdom eller tilskadekomst, så korrekt behandling kan igangsættes. Ring døgnet rundt på (+45) 45 12 91 00.

  Har du selv haft udgifter eller yderligere krav i forhold til rejseforsikringen på dit kort, kan du altid foretage en skadesanmeldelse til Tryg.

  Anmeld fly- og bagageforsinkelse, afbestilling samt andre mindre typer skader

  Du bedes først for egen regning betale de udgifter, der må være i forbindelse med fly- og bagageforsinkelse eller mindre skader. Erstatning for dine udgifter søges efter hjemkomst.

  Ved afbestilling af rejse skal du selv sørge for lægeerklæring, inden erstatning kan søges.

  Udgifter skal dokumenteres med originale bilag (for eksempel PIR (Property Irregularity Report) rapport, som fås i lufthavnen, hvis din bagage er væk/forsinket, politirapport eller lægeerklæring).

  Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Rejseskade hos Tryg via Danske Bank Rejseassistance (hverdage mellem kl. 8.00 – 16.00). Tlf. (+45) 45 12 91 00.

 • Hertz Billeje

  Hertz Billeje

  Mastercard World Elite giver også rabat på billeje hos Hertz.

  Fordele
  Mulighed for opgradering af bil ved hver reservation og op til 15 procent rabat på de bedst mulige biludlejningspriser.

  Tilmelding
  Bliv medlem af Hertz #1 Club Gold ved at tilmelde dig via dette link. Når du er tilmeldt, får du en bekræftelse på mail med dit medlemsnummer, og du kan herefter leje bil med fordele. Når du første gang har lejet bil via Hertz Danmark, får du tilsendt medlemskort og velkomstpakke.

 • Avis billeje

  Avis billeje

  Fordele

  Mulighed for opgradering af bil ved hver reservation og op til 35% rabat på standardpriser.

  Tilmelding

  Når du reserverer en bil via hjemmesiden herunder, skal du gøre følgende for at opnå dine fordele som indehaver af World Elite Mastercard®. For at opnå fordele bedes du først tilmelde dig "Avis Preferred" på følgende måde:

  1. Registrer dig via boksen 'Join Avis Preferred'
  2. Indtast din mail-adresse
  3. Vælg det land, du bor
  4. Vælg kontotypen 'Leisure'
  5. Indtast 'World Elite', når du bliver bedt om en promotional code

  Tilmeld "Avis Preferred"

  Reserver bil

  Du kan dernæst reservere bil via knappen herunder

 • Oplevelser i hele verden

  Oplevelser i hele verden

  Dit Mastercard giver dig også adgang til flere spændende oplevelser via Mastercard Priceless™ Cities.

  Du kan bl.a. få adgang til unikke oplevelser i hele verden, som f.eks. lokal sightseeing, kulturelle og kulinariske oplevelser, sportsbegivenheder samt shopping.

  Du kan læse mere på https://www.priceless.com

World Elite Mastercard

Tips & råd

 • Tag flere kort med, når du rejser

  Når du rejser til udlandet, anbefaler vi, at du tager mere end ét kort med. Så er du bedre stillet, hvis du mister et kort eller får brug for flere penge, end du kan hæve på ét kort. F.eks. kan du maksimalt bruge 25.000 kr. pr. løbende 30 dage, når du betaler med Visa-delen af dit Visa/Dankort.

  Se mere om beløbsgrænser i Regler for Visa/Dankort

  På Mastercard er det den tilknyttede kredit, der afgør, hvor meget du kan bruge. Du kan altid søge om at få en højere kredit, hvis du ønsker det, men når du er af sted på rejsen, er det en god idé at fordele brugen mellem begge kort, så du holder dig under beløbsgrænserne.

 • Bestem selv, hvor i verden dit Mastercard kan bruges

  Dit Mastercard fra Danske Bank er beskyttet af en automatisk, geografisk kontrol. Det betyder, at kortet som udgangspunkt kun er aktivt i én verdensdel ad gangen – dér, hvor du bruger kortet. Du skal altså ikke selv gøre noget for at åbne/lukke kortet.

  Eksempel:

  • Du rejser fra Danmark til Asien: Når du ankommer til Asien og bruger dit Mastercard for første gang, vil kortet automatisk åbnes for brug dér. Samtidig spærres muligheden for at bruge kortet i alle andre verdensdele.
  • Du rejser fra Asien og hjem til Danmark: Når du er hjemme i Danmark igen og bruger dit Mastercard, vil kortet automatisk åbnes for brug dér. Samtidig spærres muligheden for at bruge kortet i alle andre verdensdele.

  Har vi dit mobilnummer?

   Hvis vi har dit mobilnummer, får du en sms, første gang kortet bruges og bliver aktivt i en ny verdensdel. Yderligere får du en sms, hvis dit køb bliver afvist eller dit kort bliver spærret.

  Derfor er det er en god ide at tjekke, om vi har det rigtige mobilnummer. Det gør du nemt i netbanken eller mobilbanken;

  • I netbanken: Klik på Om netbank og derefter på Personlige oplysninger under Indstillinger.
  • I mobilbanken: Tryk på det lille tandhjul i nederste højre hjørne og derefter på Personlig information. 

  Du kan også selv indstille kortsikkerheden

  I net- og mobilbanken kan du selv til- og fravælge, hvilke verdensdele og kategorier du kan bruge dit kort i. Du kan f.eks. også fravælge brug af kortet på internettet. Ændringerne virker med det samme.

 • Hvad er forskellen på et Mastercard og et Visa/Dankort?

  Mastercard findes i forskellige versioner. Basis, Guld og Platin er kreditkort, og når du betaler med dem, kan du få op til 6 ugers rentefri kredit. Du kan løbende se dine køb på Mastercard-kontoen, og den 19. i hver måned regner vi købene sammen for de seneste 30 dage og sender en faktura. Du skal ikke gøre andet end at tjekke, at beløbene passer. Den 1. i den næste måned overfører vi automatisk pengene fra din lønkonto. Så står din Mastercard-konto igen i 0, og du har ikke betalt en eneste krone i rente.

  Visa/Dankort er et debetkort. Det betyder, at beløbet bliver trukket fra din konto kort tid efter, du har brugt kortet – uanset om du bruger det i Danmark eller udlandet. Du kan altså let få overblik over, hvor mange penge du har brugt, når du har betalt med Visa/Dankort.

  Har du et af de nye Mastercard Basis, Guld eller Platin fra Danske Bank, kan du selv vælge i betalingsterminalen, om du vil bruge det som kreditkort eller som debetkort. Læs mere om den nye generation af Mastercard fra Danske Bank.

 • Få én pinkode til alle kort
  Du kan få samme pinkode til alle dine kort i Danske Bank. Så slipper du for at huske på flere koder end højst nødvendigt, og det bliver nemmere at bruge de kort, du måske kun bruger sjældent. Du kan selv bestille én pinkode til alle dine kort i Danske Netbank under Kort & Valuta | Kortoversigt. 
 • Lettere indkøb med kontaktløs betaling

  Flere og flere butikker tilbyder kontaktløs betaling og viser det med symbolet )))). Hvis symbolet også er på forsiden af dit kort, kan du let og hurtigt betale ved bare at holde kortet op til terminalen. Kontaktløs betaling kan bruges uanset beløbets størrelse, og ved køb op til 350 kr. slipper du endda for at taste pinkoden.

  Du kan betale kontaktløst med både Mastercard og Visa/Dankort. Bruger du Mastercard Basis, Guld eller Platin kontaktløst, fungerer det som et debetkort og beløbet trækkes med det samme på din lønkonto. Hvis du ønsker at betale med kreditkort, skal du derfor køre kortet gennem terminalen på normal vis.

 • Er der hævet beløb på din konto, som du ikke kan genkende eller acceptere?

  Har du fx handlet online og har du ikke har modtaget varen, så har vi gode muligheder for at hjælpe dig. Du skal bare først selv forsøge at løse problemet med forretningen eller hjemmesiden, og hvis I ikke finder en løsning inden for 2-4 uger efter købet, skal du straks gøre indsigelse. 

  Har du har mistanke om, at dit kort er blevet misbrugt, skal du spærre det med det samme og efterfølgende lave indsigelse.
  Læs mere om hvad vi kan hjælpe med og hvordan du laver en indsigelse på danskebank.dk/indsigelse

  Læs også

  Sådan bliver du mere sikker, når du handler online

 • Betal med kort - og få bedre valutakurs
  Vidste du, at du normalt får en bedre valutakurs, når du betaler med dit kort i udlandet, end når du køber valuta hjemmefra til ferien? 
 • Anmeld skade

  Har du en rejseforsikring på dit Mastercard, kan du anmelde en skade via linket nedenfor.

  Anmeld skade

 • Spær og genåbn dit kort i mobilbanken

 Masser af andre fordele

Du får også rabat og ekstra fordele på udvalgte hoteller og forretninger som IHG, Hotels.com og Printemps i Paris.

Se de øvrige fordele

Hvad kan vi hjælpe med?

Få alle fordelene i dag. Bliv Private Banking kunde i Danske Bank