Landbrug

Få rådgivning og værktøjer, der hjælper dig til at lykkes

At drive landbrug er ikke som ethvert andet erhverv. Derfor har vi engagerede og specialiserede landbrugsrådgivere, der brænder for at gøre en forskel for dig. De har erfaring inden for landbrug, enten som ejere af egne landbrug eller som uddannede eller interesserede i erhvervet og har dermed stor indsigt i området. Kombineret med vores finansielle ekspertise giver det os ballast til at kunne rådgive dig bedst muligt.

Vores mål er at være der for dig – både når det handler om de rigtige kreditfaciliteter og priser – og når det handler om den strategisk finansielle udvikling af din virksomhed.

Ud over de specialiserede rådgivere har vi en række skræddersyede løsninger til landbruget – for eksempel landbrugsleasing, som du kan læse mere om længere nede på siden. Du kan eksempelvis også læse om, hvordan du kommer i kontakt med os, hvis du vil udvide din virksomhed, tale med os om mulighederne for grøn finansiering– eller om, hvordan du sikrer generationsskiftet og din pension. Og så kan du i videoerne se, hvad andre landbrug har fået ud af sparringen med os. 

Få hjælp af vores specialiserede landbrugsrådgivere

Du finder vores landbrugsrådgivere i landbrugscentrene rundt om i landet – når ikke de er på besøg hos vores kunder på deres bedrifter. Du kan også ringe til vores landbrugssupportere, som sidder klar til at hjælpe.
Se kontaktinfo

Fra gammel slægtsgård til prisvindende vinproducent

Ørnberg Vin er fortællingen om ægteparret Ørnberg Eriksen, der forvandlede en gammel slægtsgård i Odsherred til en prisvindende vinproduktion, der nu leverer 12.000 flasker vin om året – og hvert år har udsolgt!

ccda5887c4134722ae27ead667ef97cf
Finansiering
Et realkreditlån er en af de basale løsninger, som de fleste landmænd har glæde af. Det kan vores specialiserede rådgivere i Realkredit Danmark hjælpe med.

Et anden populær og attraktiv løsning er landbrugsleasing. Det giver mulighed for hele tiden at have adgang til de nyeste maskiner, mens man kan kende sine omkostninger - og uden at man belaster likviditeten. Du kan læse mere om landbrugsleasing længere nede på siden.

Hele vejen rundt om din bedrift

 • Opstart

  Med Danske Banks specialiserede rådgivning og finansiering i ryggen sigter vi mod at gøre det nemmere at realisere dine visioner og fremtidsplaner.

  Når vi vurderer dit projekt, sker det på et så bredt grundlag som muligt. Vores rådgivning om finansiering bygger på flere ting - herunder dine ejendomme, fremtidsmulighederne, dine ønsker og forudsætninger og de etablerings- og driftsbudgetter, du opstiller sammen med din landbrugsøkonomiske rådgiver.  

 • Daglig drift

  Driftskreditten er rygraden i finansieringen af den daglige drift, vedligeholdelse, indkøb af foderstoffer med mere. Sammen med dig og din økonomi-/regnskabskonsulent lægger vi et likviditetsbudget og vurderer kreditbehovet. Vi har naturligvis indsigt i de produktionsomkostninger, der er forbundet med svinehold, kvæghold, planteavl osv. Læs mere om finansiering.

  Vores rådgivning handler dog ikke kun om likviditetsbudgetter og kredit. Måske kan du frigøre likviditet ved at omlægge lån eller ved at lease driftsmidler i stedet for at eje dem? Måske kan du spare tid og penge og få den daglige drift til at glide lidt nemmere med Danske Banks konti, kort og avancerede, men brugervenlige online-services?


 • Udvidelse

  Har du planer om at udvide, bygge nyt eller investere i nyt driftsudstyr, tilbyder vi fleksible løsninger, der kan gøre det lettere at komme fra skitse til virkelighed. Vi tilbyder bl.a. anlægsfinansiering, byggelån og realkreditlån, der er tilpasset dine fremtidsplaner for bedriften. Læs mere om finansiering.

  Er du på vej til at investere i nye maskiner, så kan du overveje leasing. Med leasing binder du ikke likviditet, samtidig med at du opnår større drifts- og budgetsikkerhed. Du kan i visse tilfælde endda opnå en likviditetsforøgelse ved at sælge det brugte materiel. Du kan læse mere om landbrugsleasing længere nede på siden. 
 • Generationsskifte

  Et succesfuldt generationsskifte kræver grundig planlægning og et tæt samarbejde med din bank, advokat, revisor og landbrugsøkonomiske konsulent. Som bank kender vi din virksomhed indgående og kan sparre med dig, både før, under og efter et ejerskifte. Vi har mange års erfaring med rådgivning om pensionsordninger som en del af generationsskifte. Læs mere i vores guide til ejerskifte.

  Pensionsopsparing er en vigtig del af generationsskiftet
  En del landmænd regner med, at opsparingen i bedriften og fortjenesten fra salget alene kan udgøre pensionsopsparingen. Det kan være risikabelt, f.eks. hvis bedriften ikke kan sælges til den forventede pris. Derfor bør en væsentlig del af planlægningen handle om pensionsopsparing.

  En pensionsopsparing gør dig også mindre sårbar over for fremtidige udsving i bedriftens salgsværdi og ændringer i bedriftens økonomi og resultater efter salget. Den sikrer din økonomi både nu og i fremtiden. Læs mere om pension for selvstændige.
   

 • Pension, sundhedssikring og livsforsikring

  Du kan benytte dine fradragsmuligheder ved at spare op på en Ratepension. Og hvis du har ekstra gode år i din landbrugsvirksomhed, kan du som selvstændig benytte den særlige 30%-regel, hvor du kan spare op til 30 procent af virksomhedens årlige overskud op på en livsvarig pensionsopsparing. Tal med os om dine muligheder eller læs mere på danicapension.dk.

  Du kan også tilknytte en sundhedssikring til din pensionsopsparing. Det sikrer dig en hurtig og effektiv adgang til behandling i den private del af sundhedssektoren, så du ikke skal vente på behandling – og forhåbentlig hurtigt kan komme tilbage i virksomheden igen.

  Der er også mulighed for at få dækket tab af erhvervsevne, hvor du får en løbende månedlig udbetaling, hvis du bliver uarbejdsdygtig og i en længere periode ikke kan passe dit arbejde på grund af sygdom.

  Vil du gerne sikre dine efterladte økonomisk – så de kan blive boende eller komme godt videre – kan du oprette en livsforsikring, der bliver udbetalt, hvis du dør, mens du er erhvervsaktiv.

 • Din privatøkonomi

  Bedriften og den private økonomi hænger naturligvis sammen. Derfor sørger vi også for, at du får en privatrådgiver, der kan sikre en sammenhæng mellem bedriften og din samt familiens daglige økonomi – og kan rådgive om f.eks. boligfinansiering, opsparing, investering og pension. På den måde kan du lettere få budgetterne til at arbejde godt sammen, så der bliver mere overskud i hverdagen - nu og i fremtiden.

  Ønsker du at starte op som selvstændig landmand tager vi gerne en drøftelse med dig om hvad der skal til for at realisere dine drømme.

  Tal med os om dine muligheder

Økologisk is gav bedre bundlinje

Se videoen om Pollerup Hovgård, som i 2015 lagde om til økologi og med produktet Møn Is ramte ind i trenden om lokale økologiske fødevarer. ”Det har været en god faglig udfordring – og så har det givet os meget anerkendelse og bestemt ikke gjort vores bundlinje dårligere”, fortælleren ejeren, Benjamin Berner Christensen.

819637ae81984a75915267383d09c4e7

Overskydende likviditet?

Hvis din virksomhed har overskudslikviditet, kan det være en god idé at investere på de finansielle markeder. Kontakt os på erhverv@danskebank.dk eller 70 133 000, hvis du vil høre mere om dine muligheder inden for investering.

Find dit landbrugscenter

 • Landbrugscenter Midt/Nord

  Landbrugscenter Midt/Nord
  Prinsensgade 11
  9000 Aalborg
  Tlf. Aalborg: 45 12 03 50
  Tlf. Aarhus: 45 12 25 70 
  Mail: Landbrugscenter Midt/Nord
 • Fyn

  Landbrugscenter Fyn
  Albani Torv 2-3
  5000 Odense C
  Tlf.: 45 12 43 60
  Mail: Landbrugscenter Fyn
 • Få hjælp i vores landbrugssupport

  Få hjælp til de daglige opgaver i vores landbrugssupport på 45 12 69 28.
  Vi har åbent mandag til fredag fra kl. 8-16.
  Du kan også skrive til os på supportlandbrug@danskebank.dk

  Vi hjælper f. eks. med at

  • oprette, ændre og lukke konti
  • bestille kort
  • oprette, ændre og slette fuldmagter
  • oprette, ændre og slette District og Netbank
  • svare på spørgsmål om f.eks. posteringer, vilkår mm.

Leasing er attraktivt for landmænd

Leasing og frikøb går hånd i hånd på Lykkeslund

For femte generation på Lykkeslund er det en god løsning at få glattet likviditetsbehovet ud, når de leaser deres mejetærskere hos Nordania Leasing. Hør ejeren fortælle mere om, hvordan han gør.

75593a319fcf4497a6ad266b47780ed1

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.