Betalinger

Få styr på ind- og udbetalingerne og styrk din forretning

 • Brug mindre tid på betalinger
 • Styrk virksomhedens likviditet
 • Spar ressourcer ved at outsource fakturering og opkræving
Når du driver virksomhed, er det helt grundlæggende at kunne modtage penge fra dine kunder og betale dine leverandører. Vi har en række løsninger, der kan gøre det nemt og effektivt for dig.

På det basale niveau tilbyder vi et godt overblik over ind- og udbetalinger i vores prisvindende digitale løsninger. Det gør det nemt for dig at styre dit cash flow og din likviditet.

Vi har en række unikke løsninger, som kan hjælpe dig til at optimere, hvordan du modtager og betaler penge. Med MobilePay til erhverv bliver det nemt for dine kunder at betale dig – uanset om du har en fysisk butik, internetsalg, i en app eller via faktura. Og DynamicPay kan give dig kontrol over dine indkommende betalinger fra andre virksomheder og dermed forbedre din likviditet.

Du kan læse mere om vores forskellige betalingsløsninger i boksen neden for. Hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at sikre en stærk likviditet, kan du læse mere om likviditetsstyring. Du er naturligvis også meget velkommen til at ringe til os på 70 133 000.

Oversigt over betalinger 

 • Indbetalinger - MobilePay MyShop

  Indbetalinger - MobilePay MyShop

  Nem mobilbetaling til din virksomhed
  Med MyShop-appen, får du et nemt overblik over betalinger på din mobil. Samtidig kan appen bruges som betalingsterminal – du kan altså tilbyde dine kunder kontaktløs betaling direkte med din mobil. Så sparer du de dyre terminaler.
   
  Du kan nemt oprette dig online, og du er klar til at modtage betaling kort tid efter.
   
 • Indbetalinger - DynamicPay

  Indbetalinger - DynamicPay

  DynamicPay er en B-t-B onlineløsning, som køber og leverandør kan bruge til at automatisere betaling og fakturering – lige fra pris og betingelser til selve overførslen. Løsningen giver leverandøren mulighed for at få sine penge tidligere, mod at køberen får en rabat på sin betaling. På den måde kan leverandøren selv bestemme betalingstidspunktet og styre likviditeten.

  For køberen betyder det ud over muligheden for rabat, at man ikke længere behøver at håndtere alle forespørgsler om tidlig betaling manuelt. Det sparer tid på fakturering og gør det nemt at standardisere betalingsbetingelserne mod leverandører.

  Læs mere om, hvordan DynamicPay kan hjælpe din forretning.
 • Indbetalinger - Collection service

  Indbetalinger - Collection service

  Med Collection Service fakturerer du dine kunder gennem os. Dermed samler du dine opkrævningsaktiviteter et sted og har dem som en integreret del af dit finansielle overblik.

  Du kan tilpasse løsningen til din virksomheds behov. Du kan selv styre faktureringen gennem vores system, eller du kan outsource dine opkrævninger til os. På den måde kan du fokusere på kerneforretningen og undgå at bruge unødige interne ressourcer på fakturering og opkrævning. 

  Overblik og kontrol
  Collection Service giver dig adgang til et samlet system, hvor du har overblik over alle faktureringer og opkrævninger. Det giver dig et godt overblik over din likviditet. Og løsningen kan både bruges til at sende fakturaer og opkræve penge i Danmark og i udlandet. 

  Vælger du Collection Service, får du det som et tillægsmodul i vores prisvindende løsning Business Online, Dermed er det en del af dit samlede finansielle overblik, og du kan nemt foretage automatiske, digitale og manuelle opkrævninger. Med andre ord bliver det enkelt for dig at drive den del af din forretning effektivt.

  Du kan læse mere om Collection Service her.


 • Indbetalinger - SEPA Direct Debit

  Indbetalinger - SEPA Direct Debit

  Hvis din virksomhed har tilbagevendende, faste betalinger i euro, så kan SEPA Direct Debit være en enkel og billig måde at håndtere dem på.  SEPA er et EU-initiativ, der gør det nemmere og billigere at sende og modtage euro i 35 europæiske lande. SEPA Direct Debit er en løsning, der gør det muligt for din virksomhed at samle alle betalinger og opkrævninger i euro på en konto. Der kan du foretage automatiske betalinger og opkrævninger i euro – med hurtig afstemning og uden valørtab. På den måde kan løsningen være med til at optimere jeres betalingsprocesser og forbedre jeres cash flow.

  Se video om SEPA Direct Debit i nyheden "SEPA - Hurtigere betalinger i Europa".

  Fakta om SEPA

  • SEPA står for Single Euro Payments Area
  • Det er oprettet for at gøre det nemt og enkelt at håndtere euro-betalinger
  • Medlemmerne er de 28 EU-lande samt Island, Norge, Schweiz, Liechtenstein, Andorra, Monaco og San Marino

  Hvis du vil vide mere, kan du ringe til os på 70 133 000, eller du kan læse mere om SEPA Direct Debit her.

 • Indbetalinger - IBAN & SWIFT/BIC

  Indbetalinger - IBAN & SWIFT/BIC

  IBAN er dit internationale kontonummer og står for International Bank Account Number. SWIFT-adressen (også kaldt BIC) angiver, hvilken bank pengene skal overføres til. Ønsker du at modtage en betaling fra udlandet, skal du oplyse IBAN-nummeret på din konto og Danske Banks SWIFT-adresse.

  IBAN i Danske Bank er på 18 tegn. Du finder dit IBAN-nummer i Business Online eller Netbanken under vilkår for den enkelte konto. Danske Bank har SWIFT-adressen: DABADKKK

  Læs mere om IBAN & SWIFT/BIC.
 • Indbetalinger - modtag kontanter

  Indbetalinger - modtag kontanter

  Modtager din virksomhed penge i form af mønter og sedler, kan vi hjælpe dig med effektiv og tryg kontanthåndtering.
 • Indbetalinger - indbetalingskort

  Indbetalinger - indbetalingskort

  Du kan vælge at opkræve dine kunder ved hjælp af indbetalingskort. Det er dog ikke muligt at bestille indbetalingskort direkte hos os, i stedet skal du kontakte et godkendt trykkeri, som du skal indgå aftale om trykning, afregning og andre betingelser med. Læs mere her.
 • Udbetalinger - Betalinger til udlandet

  Udbetalinger - Betalinger til udlandet

  Ofte vil den letteste og billigste løsning være at oprette en kontooverførsel i din netbank eller Business Online. Hvis du vil gør det, skal du bruge:
  - beløb
  - valuta
  - betalingsdato
  - den udenlandske banks SWIFT/BIC-kode
  - kontonummeret på kontoen hos den udenlandske bank i IBAN-format (læs mere om IBAN)
  - navn og adresse på den udenlandske modtager

  Hvis du har Business Online og sender en betaling til udlandet som en ekspresbetaling, kan du med vores track and trace-funktion følge betalingen hele vejen til modtageren. Funktionen gør dig i stand til at se status på betalingen og selv kontrollere, at den er nået frem.

  Hvis du har mange betalinger til et enkelt land, kan det være en fordel at oprette en lokal konto. Du kan læse mere om konto i udlandet eller kontakte os og få rådgivning omkring, hvad den bedste løsning er for dig.

 • Udbetalinger - Nemkonto-betalinger

  Udbetalinger - Nemkonto-betalinger

  Nem betaling uden kontooplysninger
  Med NemKonto-betalinger kan virksomheder nemt sende betalinger uden at kende modtagerens kontooplysninger. Du behøver kun modtagerens CPR- eller organisationsnummer (CVR-, SE- eller P-nummer). Det gør det nemt at udbetale for eksempel løn, rejseudlæg eller forsikringsbeløb.

  Ring til os på 45 14 00 00, hvis du vil høre mere om NemKonto-betalinger, og hvordan du kommer i gang.
 • Betalingsservice og Leverandørservice (Nets)  

  Betalingsservice og Leverandørservice (Nets)  

  Betalingsservice og Leverandørservice er automatiske opkrævningsløsninger, der tilbydes af Nets. Uanset om du er betalingsmodtager eller betalingsafsender kan du med løsningerne reducere det administrative arbejde forbundet med betalinger – når betalingen sker automatisk, sker betaling til tiden. Nets sørger for at betale regningerne, og både leverandør og kunde får en nem og effektiv betalingsproces.

  Læs mere om Betalingsservice og Leverandørservice og Nets’ øvrige løsninger på Nets’ hjemmeside.
 • Elektronisk fakturering

  Elektronisk fakturering

  Med en aftale om elektronisk fakturering er der både besparelser og effektivisering at hente, uanset om du er afsender eller modtager.

  Elektronisk fakturering giver virksomheden mulighed for at udveksle elektroniske fakturaer med både kunder og leverandører. Som kunde hos os kan du udveksle elektroniske fakturaer i formaterne OIOUBL og OIOXML, både via NemHandel og VANS-nettet.

  Se vejledning til OIOUBL.

  Spar penge og få bedre likviditetsstyring
  Som afsender af elektroniske fakturaer får du ikke kun færre administrative opgaver og portoudgifter, men også en hurtigere opfølgning på debitorer og en forbedret likviditetsstyring.

  Som modtager af elektroniske fakturaer får du mulighed for elektronisk arkivering, og din godkendelses- og bogføringsprocedure kan automatiseres.

  Du mindsker risikoen for fejl og forenkler administrationen, fordi du kan integrere den elektroniske fakturering med virksomhedens økonomisystem, så fakturadata automatisk kan ud- og indlæses.


Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.