Bæredygtige Kundehistorier 


På denne side kan du blive klogere på, hvordan bæredygtighed omsættes til forretningsmuligheder blandt nogle af vores kunder og læse og høre mere om, hvordan vi hjælper virksomheder i alle størrelser og brancher med at komme bedre videre i arbejdet med ESG.

Upcycling, recycling, downcycling? Bliv klogere på cirkulær økonomi

Peter har lavet en cirkulær millionforretning

Allerødvirksomheden, Tier1 Asset, har gjort brugte computere til en vækstsuccess og er et strålende eksempel på, at cirkulær økonomi kan være en særdeles god forretning.

Læs mere om Tier1 Asset

Udtjente tekstiler skaber nye forretningsmuligheder

Kasserede hospitalsdyner, hotellagner og håndklæder bliver genanvendt i stor skala hos DFD. Det er en investering i den grønne omstilling og fremtiden, lyder det fra virksomheden.

Læs mere om DFDBæredygtig produktion og industri

Verdens mest bæredygtige møbelproducent

Det familieejede møbelfirma Vestre har blandt andet indrettet Times Square, King's Cross og Aker Brygge. Nu bygger de verdens mest miljøvenlige møbelfabrik.

Læs mere om Vestre

Færre bjerge af emballage-affald

Plus Pack, har store ambitioner om at transformere emballagebranchen - og samtidig selv blive helt CO2-neutrale. Og de har en plan.

Læs mere om Plus Pack

Nyt liv til madrasserne

Hos Bramming Plast-Industri A/S er bæredygtighed ikke bare tom strategisnak, for virksomheden har taget hul på en cirkulær løsning.

Læs mere om Bramming Plast-Industri

Sætter turbo på biotek-innovation

Biologien rummer fantastiske løsninger, der kan gøre os langt mindre afhængige af olie, kemi og køer, hvis de grønne innovationer kan produceres i langt støre skala. Det vil den danske biotekvirksomhed 21st.BIO sikre - for fuld turbo.

Læs mere om 21st.BIO

CO2-aftryk på tryk 

Hvor meget CO2 koster en bog? Papir, trykfarve, lim, transport og meget mere gør det til en kompliceret størrelse at opgøre. Men hos Gads Forlag har man taget udfordringen op og placeret CO2-aftrykket synligt på bagsiden af bøgerne.

Læs mere om Gads Forlag

d176a11e-154f-4b9e-a26a-b6608ed0591e


Video: Bæredygtighed giver præference

Siden 1935 har Troldtekt leveret akustikplader af naturens egne materialer. Virksomheden har stort fokus på bæredygtighed og omfattende måling og dokumentation er en klar konkurrenceparameter, der ofte giver Troldtekt en præference i salgsprocessen.
8f0f5b49-e43e-46a5-996b-ab4ebd43b248


Video: Her kommer bæredygtighed før bundlinje

Virksomheden Skandinavisk er gået den ekstra mil og har opnået status som B-corp, og de er ikke bange for at rysten posen kontinuerligt for at blive endnu mere bæredygtige. Se videoen og læs mere om Skandinavisk.

 

Fra jord til bord - historier om landbrug og fødevarer


Vil revolutionære markedet for bæredygtige aromastoffer

EvodiaBio laver bæredygtige aromastoffer til alkoholfri øl, men det er kun begyndelsen. Andre store industrier har brug for at kunne tilføre god smag og duft, uden at gøre vold på kloden.

Læs mere om EvodiaBio 

 


Landbruget flytter til byerne

Etager og atter etager med afgrøder indendørs? Det lyder som taget ud af en sci-fi film, men vertical farms er ikke længere fremtiden – de er her allerede - og én af dem ligger i Taastrup.

Læs mere om Nordic Harvest

 

0a3cb2b4-41a6-412b-b4b9-fb14ba3f4a96

 

Video: Drømmen om en bæredygtig kultur

Hos Enghavegaard Osteri & Gårdbutik er målet at drive en virksomhed, hvor lysten driver værket, og hvor kulturen fra dag ét har været, at man nødvendigvis ikke skal producere mere, bare fordi man kan.
d9eda2d3-4463-4464-9cc8-09b23867d272

 

Video: Fra muld til mund

Mejnerts Mølle, forener højteknologi med gamle metoder. Familien Mejnertsen har i mange år arbejdet med at give restprodukterne fra produktionen merværdi ved at føre ressourcerne tilbage i et kredsløb, hvor intet må gå til spilde.
9e265a3a-6d0d-4177-8b0e-5e9c409d259a

 

Video: I fælles front for miljøet

I Norge har verdens største lakseproducent Mowi og Danske Bank sat et fælles mål om at al finansiering af virksomheden skal være bredygtig. Mowi har bl.a. hjulpet af bankens specialister udviklet branchens første "Green and Sustainability-linked Framework (2023)".

Får håndsrækning af jysk robot

FarmDroid har sendt flere end 400 selvkørende robotter ud i verden. Robotten passer og plejer jorden skånsomt og hjælper landmænd med den grønne transition.

Læs mere om FarmDroid

 

Transport, logistik og byggeri - fart på bæredygtige løsninger

 

Sønderborgs bæredygtige fyrtårn

Hotel Alsik er et markant byggeri. Ikke kun fordi et luksushotel af den kaliber er en sjældenhed, men fordi hotellet er gennemsyret af bæredygtige løsninger.

Læs mere om Hotel Alsik

 


Klimakrav spreder sig til SMV'erne 

Den maritime transportvirksomhed MHO-CO har med egne ord ’de mest krævende kunder i hele verden’ når det handler om bæredygtighed. Se hvordan de håndterer de hårde krav.

Læs mere om MHO-CO

 

1320e851-1f91-4ee1-b076-5a61ad91a600

Video: Speeder op for bæredygtige løsninger i transportsektoren

Hos logistikvirksomheden, H. Daugaard, ønsker man at gå forrest ved at implementere bæredygtige løsninger i hele forretningen – og intet bæredygtigt initiativ er for småt.

Læs mere om H. Daugaard

 

Energi og forsyning - en kilde til grøn omstilling

Video: Vil skabe bæredygtige byer

HOFORs 1.100 medarbejdere sørger hver dag for rent drikkevand til over 1 million borgere i hovedstadsområdet, forsyner flere byer med klimavenlig fjernvarme, bygas og fjernkøling, ligesom de også afleder spildevand og opfører vindmøller.
185b88d6-0819-4d9c-b31a-9ce318ab5a27


Skal være fossilfri helt ud til Hr og Fru Jensen

Multiforsyningsselskabet GEV vil gå forrest i den grønne omstilling. Om 10 år skal hele forsyningskæden være 100 % fossilfri. Adgang til finansiering er helt afgørende for den ambition.

Læs mere om GEV

 Fynsk fabrik varmer landsby op

På Fyn bliver en hel, lille by varmet op af affalds-træspåner fra møbelfabrikken Carl Hansen & Søn, der samtidig sparer en million om året på at sælge affald til fjernvarme.

Læs mere om Carl Hansen & Søn

 

Få del i vores viden

Ønsker I et bedre overblik over udviklingen inden for ESG? Kontakt jeres erhvervsrådgiver, ring til os på 45 14 00 00 eller udfyld kontaktformularen, så tager vi kontakt til jer hurtigst muligt. 

Kontakt mig

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.