Investér virksomhedens overskydende likviditet

Hvis din virksomhed har overskudslikviditet, kan det være en god idé at investere pengene. Vi gør det nemt, enkelt og overskueligt.

Har din virksomhed overskudslikviditet, kan det være en dårlig forretning at lade pengene stå på en bankkonto – ikke mindst i et lavrentemiljø, hvor renten er lav eller negativ, og inflationen potentielt udhuler værdien af pengene en lille smule år efter år. 

I stedet kan du overveje at investere pengene. Ved at investere overskudslikviditeten i værdipapirer kan du på længere sigt få et højere forventet afkast af pengene, hvis du er villig til at påtage dig den højere risiko.

I Danske Bank kan vi tilbyde løsninger, der gør det nemt, enkelt og overskueligt at investere, uanset om du selv ønsker at styre investeringerne eller foretrækker at lade vores eksperter investere for dig.

Book et møde med en af vores investeringseksperter, hvor du får afdækket, hvilken risikoprofil og løsning der passer til dig.

Book møde

Investér din virksomheds opsparing med June

Med June kan du nemt investere for din virksomhed, så du kan aktivere den overskydende kapital. June er simpel digital investering, men uden investeringsrådgivning og porteføljepleje. Invester, når det passer dig – du har kontrollen.

 • Alternativ til konti med meget lav eller negativ rente
 • Hæv og sæt ind, når det passer dig
 • Nemt at se, hvordan din investering udvikler sig
 • Det tager kun 10 minutter at komme i gang

Læs mere

Strategisk rådgivning
En investering bør altid tage afsæt i en investeringsprofil for din virksomhed, og den hjælper vi dig med at fastlægge. Her inddrager vi blandt andet variable som risikovillighed og tidshorisont – dvs. hvornår du forventer, at din virksomhed skal bruge overskudslikviditeten – og ud fra investeringsprofilen kan vi anbefale løsninger, der passer til din virksomhed.

Når vi investerer på vegne af kunder i Danske Bank, er risiko altid et nøglebegreb. Vi lægger stor vægt på, at du aldrig tager større risici med dine investeringer, end du er tryg ved og har råd til, og vi lægger stor vægt på at sprede dine investeringer på tværs af mange forskellige værdipapirer, så du ikke er unødigt sårbar over for negativ udvikling i enkelte værdipapirer.

Vil I investere? Der er krav om LEI-kode

Selskab, forening eller fond? I skal have en LEI-kode for at handle med værdipapirer og derivater, herunder valutaterminsforretninger, som kan handles på børser eller andre finansielle handelssteder i Europa.
 
Det gælder også, hvis I har en porteføljeplejeløsning, hvor Danske Bank handler for jer. Kravet skyldes EU-regler på investeringsområdet, som hedder MiFID II.


Få mere at vide

Digitale værktøjer
Vi har brugervenlige digitale værktøjer, som gør det nemt og enkelt for dig at overskue og administrere din virksomheds investeringer – uanset om du er på kontoret eller på farten.

Læs mere om District, OneTrader og Markets Online.

Kontakt os eller læs mere
Kontakt os på erhvervdirekte@danskebank.dk eller 70 133 000, hvis du vil høre mere om dine muligheder inden for investering. Ellers kan du læse videre og få mere at vide om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at investere.

Grundlæggende tilbyder vi dig tre forskellige muligheder for at investere, alt efter i hvilken grad du selv ønsker at håndtere og involvere dig i investeringerne: Værdipapirhandel, fonde og pasningsløsninger.

Måder at investere på

 • Værdipapirhandel

  Hvis du har indsigt i finansmarkederne og har den nødvendige tid, kan du selv investere din virksomheds midler. Det gør du ved at oprette et depot for værdipapirer i Danske Netbank Erhverv eller District. Her kan du købe og sælge aktier, obligationer og valuta, og du kan læse de seneste markedsanalyser fra vores analytikere.

  Før du investerer, er det en god idé at få afdækket din virksomheds investeringsprofil, der blandt andet afhænger af risikovillighed og tidshorisont. Det giver bedre forudsætninger for at investere på en måde, der passer til din virksomheds behov. Ring til os i Investering Direkte på 7020 2296, hvis du vil høre mere om dine muligheder.

  Du kan gratis læse om udviklingen på markederne og få rapporter og anbefalinger fra vores eksperter her.

 • Fonde

  Hvis du placerer din virksomheds midler i fonde fra investeringsforeninger, behøver du ikke være ekspert i aktier eller obligationer. Her sørger professionelle porteføljeforvaltere løbende for at vælge de værdipapirer, som der investeres i, med henblik på at opnå et attraktivt afkast.

  I en fond bliver din virksomheds penge investeret sammen med penge fra andre investorer og spredt ud på en lang række forskellige aktier eller obligationer. Dette sikrer en god risikospredning, så afkastet bliver mindre følsomt over for kursudsving i hver enkelt værdipapir.

  Vi tilbyder et bredt univers af fonde med forskellige fokusområder, der spænder lige fra europæiske virksomhedsobligationer til japanske eller amerikanske aktier. Du har altså gode muligheder for at finde fonde, der passer til behovet for din virksomhed, og typisk vil en investering bestå af en kombination af flere forskellige fonde. Alternativt kan du vælge en såkaldt balanceret fond, der kombinerer danske og udenlandske aktier og obligationer. Det er den mest enkle måde at få en god spredning af risikoen på tværs af forskellige typer værdipapirer.

  Ring til os i Investering Direkte på 7020 2296, hvis du vil høre mere om dine muligheder for at investere i fonde via Danske Bank. Du kan også læse mere om fonde her.

 • Pasningsløsninger

  Når du placerer din virksomheds midler i en såkaldt pasningsløsning fra Danske Bank, tager vores eksperter hånd om den løbende investering af pengene, så du i stedet kan koncentrere dig om driften og udviklingen af din virksomhed. 

  Valget af pasningsløsning tager altid afsæt i investeringsprofilen for din virksomhed, så pengene bliver placeret i den rette kombination af værdipapirer i forhold til din virksomheds risikovillighed og tidshorisont.

  Når virksomhedens midler er investeret, sørger et team af investeringseksperter løbende for at sikre, at sammensætningen af investeringer afspejler vores forventninger til udviklingen på de finansielle markeder. Hvis vores forventninger ændrer sig, så vurderer vi, om vi med fordel kan tilpasse din virksomheds investeringer.

  Typisk er pasningsløsninger for virksomheder, der skal investere mere end 5 millioner kroner. Ved beløb derunder vil virksomheder ofte være bedre tjent med fx en balanceret fond, der kombinerer danske og udenlandske aktier og obligationer – læs mere under afsnittet om fonde.

  Ring til os i Investering Direkte på 7020 2296, hvis du vil høre mere om dine muligheder for at investere i pasningsløsninger via Danske Bank.

 • Investor Services

  Vil din virksomhed effektivisere processer rundt om investeringer, nedbringe risici og sikre, at I lever op til lovmæssige krav? Danske Banks Investor Services, som vi tilbyder på tværs af Norden, omfatter Collateral Management, Clearing af OTC og ETD derivater, CLS (FX clearing), Custody, Depositary Services, Back- og Middle Office Services og Data Management Services.

  Læs mere om Investor Services her.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.